wat te doen, meertalige website?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Saskia van der pasch

saskia van der pasch

22/06/2011 23:03:13
Quote Anchor link
website

He,

Ik ben druk bezig met de websites voor bali: www.balivakantievilla.nl en www.balistrandvilla.nl.
Omdat we toch wat verder willen dan alleen NL heb ik ook nog een engelse website gemaakt (apart mapje in mijn root met EN).
Als je op zo'n vlaggetje klikt zie je de engelse site.
Nu hebben we 2 nieuwe domeinnamen aangevraagd en ze zijn ook reeds gelinkt. Echter is het zo dat ik die niet apart kan veranderen: www.balibeach-villa.com en www.baliholiday-villa.com
Ik wil eigenlijk het volgende:
Als mensen onze pagina aanklikken wil ik dat de website meteen ziet of ze uit NL komen of een ander land. Als ze uit NL komen gewoon via www.balivakantievilla.nl of www.balistrandvilla.nl maar als ze uit bijv. Frankrijk Duitsland of Amerika komen wil ik dat ze op www.baliholiday-villa.com of www.balibeach-villa.com komen. Ik heb gehoord dat dit mogelijk met PHP kan of?
Als het niet zo kan, dan wil ik graag dat mensen die op de engelse vlag klikken op de .com komen. Maar hoe moet ik doen. Weet namelijk helemaal niets van PHP of dergelijke constructies.

Kan jij mij misschien helpen? Als het te moeilijk is hoor ik het wel. Dan moet ik er ff iemand voor inhuren!

Groetjes Saskia
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:01:44
 
- SanThe -

- SanThe -

22/06/2011 23:19:51
Quote Anchor link
Dubbelpost.
Je hebt hier al een topic over lopen.
Kan slotje op.
 
Saskia van der pasch

saskia van der pasch

22/06/2011 23:22:58
Quote Anchor link
Sorry maar dit is iets heeeel anders lol.

Vorige wist ik niet hoe ik op nl website een engelse erbij moest zetten.
Dat is gelukt.

Nu wil ik het volgende wat in mijn 1e post staan.

Dus een nl domein en engelse domein, wil ik ook zo met de talen.
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/06/2011 09:43:48
 
Saskia van der pasch

saskia van der pasch

23/06/2011 10:32:28
Quote Anchor link
He Bas,

Volgens mij zit in die code die jij mij geeft niet het volgende:

NL persoon --> www.balivakantievilla.nl
Duits/Frans/Engelse persoon --> www.baliholiday-villa.com

Hoe kan dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 10:34:55
Quote Anchor link
Aan de hand van de geoip_country_name_by_addr() functie kan je wel achterhalen wat het land van je bezoeker is.

Op die manier kan je de bezoeker doorsturen naar de juiste site.
 
Saskia van der pasch

saskia van der pasch

23/06/2011 10:37:20
Quote Anchor link
Dat doorsturen dat weet ik dus ook niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 10:38:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('location:meukee.php');


Zorg ervoor dat er geen HTML voor staat. Dit kan je prima in een los bestand zonder enige opmaak plaatsen.
Gewijzigd op 23/06/2011 10:38:36 door - Ariën -
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/06/2011 10:41:09
Quote Anchor link
@Aar Dank je!
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

23/06/2011 10:52:24
Quote Anchor link
ik heb hier een scriptje voor , ik ga het even zoeken voor je :)


Toevoeging op 23/06/2011 10:53:42:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class VisIP
{
    function
__construct()
    {
        
    }
    
    function
getip()
    {

        $ipAddr = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        $xml = file_get_contents("http://api.hostip.info/?ip=".$ipAddr);
        preg_match("@<Hostip>(\s)*<gml:name>(.*?)</gml:name>@si",$xml,$match);
        preg_match("@<countryAbbrev>(.*?)</countryAbbrev>@si",$xml,$cc_match);
        $ipDetail['country_code']=$cc_match[1];
        return $ipDetail['country_code'];
    }
}

?>




daarna aanroepen via het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include ('ip.php');
$i = new VisIP();
echo $i->getip();
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 10:55:55
Quote Anchor link
En toen was de server van api.hostip.info erg traag, waarmee je site ook rete-traag werd ;-)
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

23/06/2011 11:03:49
Quote Anchor link
lol!
Is er nog een ander alternatief die dit kan vervangen op deze manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 11:10:45
Quote Anchor link
Dat .dat bestand van Bas? ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.