Wat voor php script is hier handig bij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mads kroes

mads kroes

02/01/2010 19:07:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

ik heb een html scriptje gemaakt maar nu wou ik daar graag een php script bij.
wie kan er eentje bij maken zodat het tegen spam enzo is.
en dan nog een vraag hoe kan je zo'n code doen die je moet in typen voordat die het verstuurd.
heir mijn html script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Contact</title>
</head>

<body>
<form id="contact" name="contact" method="post" action="/bestelling.php">
    <table border="0"><tr><td>
          Naam: </td><td>
    <input type="text" name="naam" id="naam" /></td>
    </tr>
 <tr><td>
        Adress: </td><td>
        <input type="text" name="adres" id="adres" /></td>
        </tr>
 <tr><td>
        Postcode: </td><td>
        <input type="text" name="post" id="post" /></td>
        </tr>
 <tr><td>
        Woonplaats: </td><td>
        <input type="text" name="woon" id="woon" /></td>
        </tr>
<tr><td>
        E-mail: </td><td>
        <input type="text" name="mail" id="mail" /></td>
        </tr>
 <tr><td>
Bestelling:</td><td>
        <textarea widt="350" height="1
50" name="bestel"></textarea>
        </td></tr>

        <tr><td><input type="submit" value="Verzenden" /></td></tr>
        </table></form>
  
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 07:16:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2010 19:14:00
Quote Anchor link
Zoek eens op Captcha...
Zat scripts voor te vinden.
 
Mads kroes

mads kroes

02/01/2010 19:25:00
Quote Anchor link
oek bedankt de code is gelukt wie kan mij verder helpen om dit script te verwerken
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/01/2010 19:29:00
Quote Anchor link
Volgende keer misschien beter in "Aanvragen" plaatsen?

Wat meer info over wat er moet gebeuren zou wel handig zijn.
 
Mads kroes

mads kroes

02/01/2010 19:35:00
Quote Anchor link
ik zou graag een php script er achter word gezet dat ik een mail krijg met een lijstje waar de naam, adres, postcode, woonplaats, en de bestelling in staat
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/01/2010 19:39:00
Quote Anchor link
Ok, hier een opzetje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
<?PHP

# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);

# Error is false
$Error = false;
# Array voor messages
$Message = array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of naam leeg is
    if(empty($_POST['naam']))
    {

        # Geen naam ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een naam in.';
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of adres leeg is
    if(empty($_POST['adres']))
    {

        # Geen adres ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een adres in.';
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of postcode leeg is
    if(empty($_POST['post']))
    {

        # Geen postcode ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een naam in.';
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of woonplaats leeg is
    if(empty($_POST['woon']))
    {

        # Geen woonplaats ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een woonplaats in.';
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of email leeg is
    if(empty($_POST['mail']))
    {

        # Geen email ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een email adres in.';
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of error false is
    if($Error == false)
    {

        # Alles is succesvol ingevuld, ga verder met je code
        # Bijvoorbeeld als je het wilt mailen
        # Als je iets wilt laten zien aan de gebruiker, dan gebruik je $Message[] = 'hier een text';

    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Contact</title>
</head>

<body>
<?PHP

# Kijken of er messages zijn
if(!empty($Message))
{

    # Message(s) laten zien
    foreach($Message as $Msg)
    {

        echo $Msg.'</br>';
    }
}


?>

<form id="contact" name="contact" method="post" action="/bestelling.php">
    <table border="0"><tr><td>
          Naam: </td><td>
    <input type="text" name="naam" id="naam" /></td>
    </tr>
 <tr><td>
        Adress: </td><td>
        <input type="text" name="adres" id="adres" /></td>
        </tr>
 <tr><td>
        Postcode: </td><td>
        <input type="text" name="post" id="post" /></td>
        </tr>
 <tr><td>
        Woonplaats: </td><td>
        <input type="text" name="woon" id="woon" /></td>
        </tr>
<tr><td>
        E-mail: </td><td>
        <input type="text" name="mail" id="mail" /></td>
        </tr>
 <tr><td>
Bestelling:</td><td>
        <textarea widt="350" height="1
50" name="bestel"></textarea>
        </td></tr>

        <tr><td><input type="submit" value="Verzenden" /></td></tr>
        </table></form>
  
</form>
</body>
</html>


Natuurlijk is dit niet helemaal blitz want hij controleerd niet of het email adres geldig is.

Ook heb ik er met opzet geen mail code ingebouwd, aangezien dit phphulp is en niet php voorkauw.

Als je geen zin hebt om verder uit te bouwen dan kan je eens naar Swiftmailer kijken.

Of als laatste optie, maak een aanvraag of een vacature aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2010 19:42:00
Quote Anchor link
Ook leuk en leerzaam leesvoer:

http://www.phptuts.nl/view/39/
 
Mads kroes

mads kroes

02/01/2010 19:54:00
Quote Anchor link
kan je niet nog een script er in zetten dat die naar mijn mailt stuur want daar ben ik echt slecht in.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2010 21:37:00
Quote Anchor link
Probeer eerst zelf eens. Als het niet lukt horen we het graag.
 
Mads kroes

mads kroes

03/01/2010 00:13:00
Quote Anchor link
ik heb geen idee waar ik moet begingen of wat ik moet doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2010 00:20:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van de link bekijken in mijn post op: 02.01.2010 19:42
 
Henk PHP

Henk PHP

03/01/2010 00:21:00
 
Mads kroes

mads kroes

03/01/2010 14:50:00
Quote Anchor link
is er ook nederlandse uitleg ben namelijk niet goed in engels
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2010 20:40:00
Quote Anchor link
Tje, geen Engels kennen + programmeren = lastig.
Het hele programmeren draait om enige kennis ook van de Engelse Taal. Misschien is een cursusje of bijles wel handig? Anders zijn er ook vertaalwoordenboeken die je vaak wel wat op weg kunnen helpen.

http://www.phptuts.nl/view/38/ hier staat een mooi voorbeeld van een contact-script met Swiftmailer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

03/01/2010 20:44:00
Quote Anchor link
Dit klinkt als smeken. Probeer het zelf. Zo heb ik het ook geleerd. Zo heeft iedereen het geleerd. En als je het zelf niet kunt, dan geef je iemand 50 euro en laat je diegene het doen. Sorry hoor, maar ik vind dit niet kunnen.
 
Mads kroes

mads kroes

04/01/2010 17:23:00
Quote Anchor link
maar ik heb geen idee waar ik mee moet begingen.
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2010 17:28:00
Quote Anchor link
Mr.Ark heeft je een mooi begin gegeven..

En daarbij nog eens kijken om Akismet te gebruiken als anti spam (captcha haalt enkel bots eruit, niet de spam)
 
Mads kroes

mads kroes

04/01/2010 18:05:00
Quote Anchor link
maar mij grooste probleem hoe moet ik begingen zodat dat scipt van MR. ark naar mij hotmail maild
 
Mads kroes

mads kroes

04/01/2010 18:13:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit klopt dit??


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<?php


if(mail("Mail adres", )


# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);

# Error is false
$Error=false;
# Array voor messages
$Message=array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST')
{

# Kijken of naam leeg is
if(empty($_POST['naam']))
{

# Geen naam ingevuld
$Message[]='Vul A.U.B een naam in.';
$Error=true;
}


# Kijken of adres leeg is
if(empty($_POST['adres']))
{

# Geen adres ingevuld
$Message[]='Vul A.U.B een adres in.';
$Error=true;
}


# Kijken of postcode leeg is
if(empty($_POST['post']))
{

# Geen postcode ingevuld
$Message[]='Vul A.U.B een naam in.';
$Error=true;
}


# Kijken of woonplaats leeg is
if(empty($_POST['woon']))
{

# Geen woonplaats ingevuld
$Message[]='Vul A.U.B een woonplaats in.';
$Error=true;
}


# Kijken of email leeg is
if(empty($_POST['mail']))
{

# Geen email ingevuld
$Message[]='Vul A.U.B een email adres in.';
$Error=true;
}


# Kijken of error false is
if($Error==false)
{

# Alles is succesvol ingevuld, ga verder met je code
# Bijvoorbeeld als je het wilt mailen
# Als je iets wilt laten zien aan de gebruiker, dan gebruik je $Message[] = 'hier een text';

}
}


?>

<!DOCTYPEhtmlPUBLIC"-//W3C//DTDXHTML1.0Transitional//EN""http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<htmlxmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<metahttp-equiv="Content-Type"content="text/html;charset=utf-8"/>
<title>Contact</title>
</head>

<body>
<?PHP

# Kijken of er messages zijn
if(!empty($Message))
{

# Message(s) laten zien
foreach($Messageas$Msg)
{

echo$Msg.'</br>';
}
}


    
    echo "Met succes verzonden";
    
}





else
{
    
    echo "Er is iets fout gegaan, probeer opnieuw!";
    
}




?>



</body>
</html>
 
Niels K

Niels K

04/01/2010 18:15:00
Quote Anchor link
Nee klopt niet
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2010 18:18:00
Quote Anchor link
regel 1 t.e.m. 9 moet weg, want deze staat dubbel.

en tussen 70 en 73 kan je code invoeren die ervoor zorgt dat er gemaild wordt..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.