wat zou jij verbeteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond van Os

raymond van Os

13/09/2010 14:16:18
Quote Anchor link
hallo ik heb dit vandaag gemaakte en vraag me af wat jullie ervan vinden?
groet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<HTML>
<head>
 <title>Contact</title>
 <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>

<body>

Je kan mij altijd contacteren via dit formuliertje...

<p>

<table width="100%">

<form action="contact.php" name="form" method="post">

<table width="100%" border="0">

<tr>
   <td width="20%">Naam:</td>
   <td width="80%"><input type="text" name="naam" size="30"></td>
</tr>
<tr>
   <td width="20%">Woonplaats:</td>
   <td width="80%"><input type="text" name="woonplaats" size="30"></td>
</tr>
<tr>
   <td width="20%">E-mailadres:</td>
   <td width="80%"><input type="text" name="replyemail" size="30"></td>
</tr>
<tr>
   <td width="20%">Uw webpagina:</td>
   <td width="80%"><input type="text" name="site" size="30" value="http://"></td>
</tr>
<tr>
   <td width="20%">Onderwerp:</td>
   <td width="80%"><input type="text" name="onderwerp" size="30"></td>
</tr>
<tr>
   <td width="20%">Bericht:</td>
   <td width="80%"><textarea rows="6" cols="54" name="bericht"></textarea></td>
</tr>
<tr>
   <td width="20%"></td>
   <td width="80%">
      &nbsp;<br>
      <input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
   </td>
</tr>

</form>

</table>

<?  
if ($submit) {  
$headers .= "From: <$replyemail>\n";  
$headers .= "X-Sender: <$replyemail>\n";  
$headers .= "X-Mailer: PHP\n";  
$headers .= "X-Priority: 3\n"; //1 = Spoed bericht, 3 = Normaal bericht
$headers .= "Return-Path: <$replyemail>\n";  
$ip = $REMOTE_ADDR;
$inhoud = "E-mail via website.
Gegevens:
Naam: $naam  
Site: $site  
E-mail: $replyemail  
Onderwerp: $onderwerp  
ip: $ip

Bericht:

$bericht"
;

mail ("#","E-mail via website",$inhoud,$headers);

echo "<script language=\"javascript\">
<!-- Verbergen voor oudere browsers

window.alert ('Uw bericht werd succesvol verzonden.');

// einde verbergen -->
</script>"
;

//automatisch een mailtje terugzenden...

$headers2 .= "From: <[email protected]>\n";
$headers2 .= "X-Sender: <[email protected]>\n";
$headers2 .= "X-Mailer: PHP\n";
$headers2 .= "X-Priority: 3\n"; //1 = Spoed bericht, 3 = Normaal bericht
$headers2 .= "Return-Path: <[email protected]>\n";
$onderwerp2 .= "Bedankt u voor uw reactie";
$bericht2 .= "Beste $naam,

Bedankt voor uw reactie! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via uw e-mailadres, $replyemail .

Groeten,

Je naam"
;
mail ($replyemail,$onderwerp2,$bericht2,$headers2);
}

?>


</body>
</html>


Gelieve code in het vervolg tussen code tags te plaatsen.[/modedit]
Gewijzigd op 13/09/2010 14:38:56 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:38:20
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/09/2010 14:31:43
Quote Anchor link
te erg om er ook maar 1 woord aan vuil te maken

- een form bouw je niet op door gebruik te maken van table elementen
- controles en validaties ontbreken
- css
- en het zal me ook niets verbazen dat maar 1 op de 10 van de verzonden mailtjes ook daadwerkelijk aan zal komen in een mailbox
- je zult binnen de korste keren met dit script op de zwarte lijst komen
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

13/09/2010 14:40:49
Quote Anchor link
Inplaats van de mail() functie zou je beter swiftmailer kunnen gebruiken. Het gebeurd maar al te vaak dat hij anders in ongewenste e-mails komt te zitten na het verzenden.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/09/2010 14:42:05
Quote Anchor link
-De allereerste regel is al fout, je mist je doctype.

-tabel is bedoelt voor tabellen gegevens en niet voor layout.

-if($submit) ->zet je error level eens op E_ALL. Je moet controleren met if($_SERVER['request_method'] == 'POST') Daarna met if isset($_POST['naam',$_POST['woonplaats']) etc.

-variabelen buiten quotes, dus 'Naam: '.$naam; i.p.v. "Naam: $naam";

-het gebruik van mail is onverstandig. Pak bijvoorbeeld SwiftMailer

-Je controleert niet of mail true of false terug geeft.

-window.alert, zoek ik contact met je op en wordt ik afstraft door een irritante alert.

-je scheidt je logica niet van je html
Gewijzigd op 13/09/2010 14:42:52 door TJVB tvb
 
Johan Dam

Johan Dam

13/09/2010 15:02:06
Quote Anchor link
Daarnaast gebruik van short-tags (niet zo heel erg, maar toch iets wat ik zou verbeteren) gebruik <.?php ipv <.? (zonder de punten)

Zet je de PHP nu onderin je pagina? Deze hoort bovenin, (boven de html tag en doctype)

ipv mail kan je ook phpmailer gebruiken, mail kan zelf opzich ookwel in mijn ogen maar doe dan tenminste iets van spam controle oid
Gewijzigd op 13/09/2010 15:19:56 door Johan Dam
 
Raymond van Os

raymond van Os

15/09/2010 10:23:51
Quote Anchor link
okee dankje wist niet dat er iets als swift mailer besteond. ben namelijk net begonnen met het scripten met php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.