Watermerk toevoegen aan bestaande PDF formulier met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

10/09/2010 11:51:52
Quote Anchor link
Goedemorgen!

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig om een variabel watermerk toe te voegen aan een PDF formulier. Met FPDF kan ik het wel toevoegen maar daardoor werkt het formulier niet meer (radiobuttons enzo...)

Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?

Alvast bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:43:44
 
Elio vp

Elio vp

10/09/2010 12:03:25
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php  
//Beginnen met de header oproepen om te zeggen dat we een jpeg willen outputten.
header('content-type: image/jpeg');  

//bestand met png-8 zijn anders gaat het niet werken
$watermerk = imagecreatefrompng('watermerk.png');  

//ons script gaat later moeten weten hoe breed en hoe hoog het watermerk is
$watermerk_breedte = imagesx($watermerk);  
$watermerk_hoogte = imagesy($watermerk);  


$foto = imagecreatetruecolor($watermerk_breedte, $watermerk_hoogte);  
$foto = imagecreatefromjpeg($_GET['src']);  

//Hier moeten we perfect weten waar het watermerk moet komen
$groote = getimagesize($_GET['src']);  
$dest_x = $size[0] - $watermerk_breedte - 5;  
$dest_y = $size[1] - $watermerk_hoogte - 5;

//Hier mergen we het watermerk en de foto..
imagecopymerge($foto, $watermerk, $dest_x, $dest_y, 0, 0, $watermerk_breedte, $watermerk_hoogte, 100);

//dit zal het gemergde bestand weergeven  
imagejpeg($foto);  
imagedestroy($foto);  

//Uit onze RAM gooien
imagedestroy($watermerk);  

?>


Misschien ben je hier wel wat mee :)
Gewijzigd op 10/09/2010 12:04:24 door Elio vp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/09/2010 13:01:55
Quote Anchor link
Je hebt gelezen dat hij een PDF-formulier heeft?
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

10/09/2010 13:21:10
Quote Anchor link
Mijn grootste probleem is dat ik na welke bewerking dan ook alle formulier functies kwijt ben en het juist van belang is dat die blijven werken...

Op zich maakt het niet zoveel uit of het watermerk een afbeelding is of alleen tekst het moet er alleen wel in, en variabel blijven
 
Elio vp

Elio vp

10/09/2010 13:38:50
Quote Anchor link
Mmm sorry.. weer veel te snel :p

voeg dan ff dat gegenereerde fotoke toe aan de pdf

Misschien zo..

Referentie: PHP.net "PDF"


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//handler Creeëren
$pdf = PDF_new();
//PDF Openen
PDF_open_file($pdf,"test.pdf");
//Pagina Defineren
PDF_begin_page($pdf,595,842);
//foto inladen
$fotoke = PDF_load_image($pdf,"jpeg","foto.jpeg","");
//en op de goede plaats gooien
PDF_place_image($pdf,$fotoke,64,26,.24);
?>
Gewijzigd op 10/09/2010 13:41:02 door Elio vp
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

10/09/2010 14:03:48
Quote Anchor link
hmmm krijg dan:

Fatal error: Call to undefined function pdf_new()
 
Elio vp

Elio vp

10/09/2010 14:09:56
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

10/09/2010 14:11:45
Quote Anchor link
Ben aan het installeren! Hahaha, was even te snel met mijn bericht...
 
- Ricardo -

- Ricardo -

10/09/2010 14:11:59
Quote Anchor link
Ja de PDF functies gaan via een pecl extensie die je dus moe installeren. Dus als je op een shares host zit gaat dat al niet lukken, en anders kan je hem op je eigen Linux bak installeren (of windhoos maar ik weet eigenlijk niet of pecl daarop draait)

Edit: te laat :)
Gewijzigd op 10/09/2010 14:13:51 door - Ricardo -
 
Elio vp

Elio vp

10/09/2010 14:14:02
Quote Anchor link
Dank Ricar do.. ik ben een mens van weinig woorden..
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

10/09/2010 14:22:29
Quote Anchor link
Draai op een VPS, nu nog voor elkaar krijgen...
Ben via deze tutorial bezig in SSH:
https://www.bestdesigns.co.in/blog/tag/how-to-install-pdflib-on-linux-server
 
Elio vp

Elio vp

10/09/2010 14:25:21
Quote Anchor link
Dan komt het wel goed ;)

Gewoon opletten dat je in de goeie folder bezig bent ;)
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

10/09/2010 14:36:18
Quote Anchor link
Allen de mount opdracht werkt niet, krijg de mededeling dat ik een filesystem moet opgeven? Iemand een idee. Sorry dit is echt niet mijn piece of cake...
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

28/09/2010 15:09:17
Quote Anchor link
Na dagen te rommelen krijg ik het niet voor elkaar...

inmiddels ben ik, omdat ik draai op CentOS 5.5 uitgeweken naar: http://imountain.com/blog/2008/06/20/howto-install-pdflitepdflib-on-a-centosrhel-server/ om de boel te installeren. Dat lukt allemaal maar vervolgens zie ik niets in mijn phpinfo en het script geeft nog steeds dezelfde melding!

Weet iemand misschien nog een andere weg om dit voor elkaar te krijgen of om pdflib te installeren?
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

13/10/2010 12:37:43
Quote Anchor link
Inmiddels alle library files aan de praat!!

maar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//handler Creeëren
$pdf = PDF_new();
//PDF Openen
PDF_open_file($pdf,"test.pdf");
//Pagina Defineren
PDF_begin_page($pdf,595,842);
//foto inladen
$fotoke = PDF_load_image($pdf,"jpeg","foto.jpg","");
//en op de goede plaats gooien
PDF_place_image($pdf,$fotoke,64,26,.24);
?>


geeft:

Fatal error: Uncaught exception 'PDFlibException' with message 'Function must not be called in 'object' scope' in /test/index.php:7 Stack trace: #0 /test/index.php(7): pdf_load_image(Resource id #2, 'jpeg', 'foto.jpg', '') #1 {main} thrown in /test/index.php on line 7

Iemand een idee? Begin mezelf inmiddels aardig dom te voelen...
Gewijzigd op 13/10/2010 12:38:41 door Marcel van Dijk
 

13/10/2010 12:56:19
 
Marcel van Dijk

Marcel van Dijk

13/10/2010 14:06:39
Quote Anchor link
Super dank je wel, ja ik moet toegeven ik heb het scriptje van hierboven gepakt en ben daar mee aan de slag gegaan maar ben zelf nog niet echt op de hoogte wat betreft classes en objecten...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.