Webserver herkend PHP niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

18/04/2004 00:07:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een leuke bak staan met daarop TurboLinux 6.5. Ik heb de Apache, MySQL en PHP versies van de cd genomen. om de zaak fijn te configgen heb ik webmin geinstalled, maar webmin herkende MySQL niet, die het ik dus geupgrade naar versie 4. Ik krijg nou zelfs die apache pagina waarop staat dat alles goed werkt
nou zette ik er in een submap een php pagina in de /home/httpd/html de map phpMyAdmin, om eens uit te proberen wat er gebeurt. als ik dan naar http://mijnserver/phpMyAdmin surf hoort ie direct phpMyAdmin weer te geven. nu krijg in een lijst met daarin alle bestanden in de map /home/httpd/html/phpMyAdmin. Da was nie helemaal de bedoeling. Als ik dan op een bestand klik, bijv. index.php vraagt IE of ik dat bestand wil downloaden. Na wat (nadeling) tweaken gaat ie nu als ik de url http://server/phpMyAdmin/ intik al direct naar het bestand index.php.
Hij geeft het alleen weer als een tekst bestand
Even voor de duidelijkheid, het ziet er nu gewoon zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/* $Id: index.php,v 1.54 2003/07/11 09:35:05 rabus Exp $ */
// vim: expandtab sw=4 ts=4 sts=4:


zo laat IE het zien.
Ik heb zo ongeveer alles geprobeert wat IK me kon bedenken, k zal wel weer wat vergeten zijn.
Het schijn een heel eenvoudige aanpassing te zijn.
ps: ik gebruik php3
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:02:50
 
Rick

Rick

18/04/2004 02:14:00
Quote Anchor link
ik denk eigenlijk dat je php nog niet in apache hebt gezet

apache moet natuurlijk wel weten dat een php bestand door de php parser heen gehaalt moet worden :P
 

19/04/2004 09:57:00
Quote Anchor link
Quote:
ik denk eigenlijk dat je php nog niet in apache hebt gezet

Hoe doe ik dat dan???
 
Rick

Rick

19/04/2004 10:13:00
Quote Anchor link
download php, en lees de handleiding
het staat er allemaal heel duidelijk uitgelegd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.