Webshop tabellen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

28/03/2011 15:02:43
Quote Anchor link
Goede middag,

Ik wil op mijn etalage pagina producten naast elkaar weergeven ipv. onder elkaar.
Dit moet door middel van tabellen, maar hoe gaat dit? Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $get
= mysql_query("SELECT * FROM producten WHERE categorie = '".$_GET['id']."' ORDER BY prijs");
        while($row = mysql_fetch_assoc($get))
        {

        echo "Naam: " .$row['naam'] . "<br>";
        echo "Prijs: " .$row['prijs'] ."<br>";
        echo "Vooraad: " .$row['vooraad'] . " stuks.<br>";
        echo "Stop in mandje<br><br>";
        }

?>


Dit komt onder elkaar te staan. Maar hoe kan ik dit nu maken dat hij bij het 3 de product een nieuwe <tr> aanmaakt?
Gewijzigd op 28/03/2011 15:08:01 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:29:51
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

28/03/2011 15:31:52
Quote Anchor link
Buiten je while zet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $n = 0; ?>


In je while krijg je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($n % 3 == 0) { echo '<tr>'; } ?>
en je verhoogt je $n, binnen je while
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ++$n; ?>
 
Niels K

Niels K

28/03/2011 18:30:41
Quote Anchor link
Tabellen?

Nee dit kan gewoon perfect in divs. (hieronder een klein voorbeeld uitgewerkt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    // Counter
    $iCount = 1;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <div class="items">
        <div class="item">
            <div class="title"></div>
            <div class="image"></div>
            <!-- Hier eventueel nog meer divs -->
        </div>
    </div>


En wat Gerben hierboven zegt kan ook prima hierin worden verwerkt. Simpel door het volgende toe te passen.

Stel je voor je content vlak is 620 px breed. Div items maak je dan ook 620 px breed. Daarna is het tijd om de items (artikelen) op te stylen. Stel je wilt er 4 per rij. Dat betekend dus dat de div items 150 px breed moet wezen. Huh dat opgeteld bij elkaar is toch geen 620? Nee dat klopt, maar ik neem aan dat je de artikelen niet 'stijf' naast elkaar wilt laten staan? Maar zoals ik dus heb gecalculeerd 10px margin right wil hebben? Huh dan kom je toch op 630 uit? Ja dat klopt.. Maar daarvoor is ook een trucje wat lijkt op de code van gerben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="item<?php echo !($iCount++ % 4 != 0) ? ' nomarginright': '' ?>"><div>


In css moet je dan even de class nomarginright een margin-right 0 geven.
Even alles uit mijn hoofd dus er kunnen fouten in zitten, maar ik denk je wel snapt wat ik bedoel.

Tnx.
Gewijzigd op 28/03/2011 18:31:22 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.