Website aan een lijst toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

01/03/2004 19:04:00
Quote Anchor link
Hallow,

ik heb samen met iemand anders een website waarop wij een lijst met bandnaams hebben:
Http://www.metalgamers.nl.tt
Ik zou graag willen dat als je een naam + website toevoegd dat die dan op alfabetische volgorde komt of dat die onder z'n eerste letter terecht komt.

Kan iemand me hiermee helpen?
Gewijzigd op 01/03/2004 19:36:00 door
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:46:15
 
Appz

Appz

01/03/2004 19:39:00
Quote Anchor link
zet dit in je query:
$querynaam = "SELECT * from database ORDER BY veldnaam ASC/DESC";

ASC voor oplopend (ascending)
DESC voor aflopend (descending)
 

01/03/2004 19:41:00
Quote Anchor link
Zoals het script nu is wordt het in een php file opgeslagen als een link wordt toegevoegd :S
Kan ik dit ook op een manier toepassen in een php file of moet ik het recoden en in een MySql db zetten?
 
Rick

Rick

02/03/2004 23:58:00
Quote Anchor link
zet het in een array, in php kan je dat zo doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$array_naam
= array(
   'bandnaam' => 'http://www.site_van_band.com/',
   'nog_een_band => 'http://nog_een_site.com/',
);
?>

en dan uitlezen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($array_naam as $key => $value){
   echo $key.' &lt;<a href="'.$value.'">'.$value.'</a>&gt;<br />';
}

?>
 
Rick

Rick

03/03/2004 00:01:00
Quote Anchor link
oh en je moet deze functie gebruiken om te zorgen dat het gesorteerd word.
http://nl3.php.net/manual/en/function.ksort.php
 
Arend a

Arend a

03/03/2004 10:58:00
Quote Anchor link
Zet het anders evengoed maar in mysql :)
 

03/03/2004 13:39:00
Quote Anchor link
hoe pas ik dit nu toe in een document?

ik laat namelijk de bands + website wegschrijven in msgs.php : http://www.freepgs.com/metalgamers/msgs.php

(dit bestand is ge-included in bands.php)

..een hoe zorg ik dan dat nieuwe bands goed worden ingeplaats?
 
Rick

Rick

03/03/2004 15:15:00
Quote Anchor link
mag ik de broncode eens zien van msgs.php?

en zoals Arend al zei, waarom niet in Mysql?
wel zo makkelijk en een heel stuk sneller ook.

maar als je het op deze manier wil doen dan zou ik gewoon een tekst bestandje aan laten maken met op elke regel een nieuwe band en dan met deze structuur

bandnaam http://www.url_van_band.nl
band2 http://www.url_van_band2.nl

en daarna op deze manier uit elkaar halen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$array
= sort(file('lijstje.txt'));
foreach($array as $value){
    list($bandnaam, $url) = explode(' ',$value);
    echo $bandnaam.' &lt;<a href="'.$url.'">'.$url.'</a>><br />';  
}

?>

maar toch lijkt Mysql me een betere oplossing
Gewijzigd op 03/03/2004 15:16:00 door Rick
 
Rick

Rick

04/03/2004 20:38:00
Quote Anchor link
is het nog gelukt?
 

12/05/2004 17:26:00
Quote Anchor link
yup :) allemaal bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.