Website wordt 'fout' weergegeven in IE9

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

28/03/2011 11:11:22
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Een website getest in verschillende browsers is zeker gelukt, alleen in IE9 gaat het fout. (IE8 werkt bijna! alles) Tekst wordt vergroot, plaatjes weggelaten, en tekst in een menu weggelaten. Website gemaakt in html, php en css.

Wat het ergste is, is dat de website bij vernieuwen een seconde goed wordt weergegeven, en daarna fout wordt weergegeven. Iemand een idee hoe dit kan?

Zie www.cavianet.nl voor het voorbeeld.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:12:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/03/2011 11:54:50
Quote Anchor link
Ik kan het in IE9 niet reproduceren?

Toevoeging op 28/03/2011 13:40:25:

Mijn hemel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
big><big></big></big></big></big></big></big></strong></div>
    &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;


Wat een ranzigheid...
Gewijzigd op 28/03/2011 13:40:36 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

28/03/2011 14:55:00
Quote Anchor link
1 tip, gooi deze code weg en ga eerst HTML en CSS leren. Even wat dingen:
- Big en strong tags zijn ouderwets. Gebruik CSS: font-weight hiervoor.
- Waarom zoveel big big big tags, kijk eens naar de heading tags.
- nsbp; is zinloos om dit zo vaak te doen, kijk eens naar margin/padding
- Zoveel break tags (<br />) is ook nutteloos, kijk eens naar margin/padding
- Inline CSS moet je meteen weghalen en in je stylesheet neerzetten
- Veel onnodige CSS dingen
- Gebruik een id maar 1 keer per pagina
- Je hebt xml:lang="en" lang="en" in je HTML tag staan, maar je site is in het Nederlands
- Zoveel inelkaar geneste divisions zijn echt niet nodig
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

28/03/2011 14:57:47
Quote Anchor link
Controleer eens op W3C ik zie nu al een aantal fouten naar boven komen
 

28/03/2011 15:46:45
Quote Anchor link
Wouter J op 28/03/2011 14:55:00:
1 tip, gooi deze code weg en ga eerst HTML en CSS leren. Even wat dingen:
- Big en strong tags zijn ouderwets. Gebruik CSS: font-weight hiervoor.
(...)


Fout. Strong gebruik je als er nadruk is op een bepaald stukje tekst. Dit doe je niet met CSS. Semantisch gezien is het dus beter om sommige dingen strong te maken.
 
Sander A

Sander A

28/03/2011 17:02:59
Quote Anchor link
Indien je hulp nodig hebt, ik wil je graag helpen ;)
 

28/03/2011 22:55:53
Quote Anchor link
Sander A op 28/03/2011 17:02:59:
Indien je hulp nodig hebt, ik wil je graag helpen ;)


Hij kan hier op het forum gewoon om hulp vragen...
 
Sander A

Sander A

28/03/2011 22:59:36
Quote Anchor link
Kan, moet niet he?
 

28/03/2011 23:02:04
Quote Anchor link
Sander A op 28/03/2011 22:59:36:
Kan, moet niet he?


Nah. Hij hoeft jou ook niet per se om hulp te vragen. Persoonlijk heb ik altijd argwaan als iemand aanbied om 1:1 te gaan helpen...
 
Sander A

Sander A

29/03/2011 07:52:22
Quote Anchor link
Waarom zou dat niet mogen...
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

29/03/2011 16:28:43
Quote Anchor link
Omdat anderen er dan niet van mee kunnen leren.
 
Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

29/03/2011 21:43:05
Quote Anchor link
Even om deze discussie te onderbreken en terug te keren naar het topic:

Hartelijk dank voor alle reacties. Excusses voor mijn late reactie, erg drukke dagen gehad.

Ik zal aller eerst de code opschonen. Alle spaties en <br /> tags zullen er nog uit gaan. Ik had gedacht dat het misschien een bekend probleem was in IE9, en er een simpele oplossing voor was, maar dat blijkt jammer genoeg niet zo.

Quote:
Ik kan het in IE9 niet reproduceren?


Ik zal het is op een andere computer proberen, maar het lijkt mij stug dat dit aan mijn computer ligt, gezien hij in andere versies van IE wel een goede weergave geeft, en in IE9 alleen niet. Misschien ligt het dus wel aan de computer, misschien zie ik vanzelf de oplossing als de code is opgeschoont.

Kleine note: de template is gekocht door de persoon voor wie ik de website maak. Hieraan heb ikzelf dus niet veel gedaan. HTML + CSS kan ik dus wel, maar ik zal de gekochte versie nog om moeten toveren in een goede versie.

Quote:
Indien je hulp nodig hebt, ik wil je graag helpen ;)


Dankje wel sander, ik zal het eerst nog even zelf proberen op te lossen (wat in de meeste gevallen lukt). Mocht ik meer persoonlijke hulp nodig hebben dan hoor je dat van mij! Voor af en toe een vraagje zal ik dit forum blijven gebruiken.

Ik zal morgen kijken of het aan de computer ligt, en alvast een deel van de code op schonen. Mocht ik nieuws hebben zal ik het posten. Uiteraard hoor ik het graag als er meer suggesties zijn!
 
Joey Drieling

Joey Drieling

29/03/2011 22:59:04
Quote Anchor link
Het probleem komt door een javascript open de pagina in IE9 met javascript uit en het ziet er goed uit. Ik denk het cufon script? maar gebruik voor fonts geen javascript maar css @face-font. Je kan je font gratis omzetten op http://www.fontsquirrel.com/fontface/generator
 
Bjorn Hoogeveen

Bjorn Hoogeveen

29/03/2011 23:13:49
Quote Anchor link
Hartelijk dank voor de ontdekking! Ik zal hier zeker mee aan de slag gaan! Je hoort nog van mij of het gelukt is!

Toevoeging op 30/03/2011 15:25:22:

De cufon script was inderdaad het probleem! Hartelijk dank voor de hulp!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.