Wederzijds respect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »
Cees S

Cees S

25/01/2012 09:07:40
Quote Anchor link
Hallo
In een discussie met Kees over een tutorial van mij maakte hij de opmerking.
Ja, leuk ik kan het copy/pasten en dan werkt het inderdaad..en dan? Waarom werkt het? Wat gebeurt er? Wat doet het?

Om mijn antwoord hier op te verduidelijken eerst wat historie.
Zelf kom ik uit de tijd van de Dbase/Oracle culturen en nee dat is niet van voor de oorlog :) Vooral de Dbase programmeurs deden niets anders als kopiëren en aanpassen van andermans sources, het motto was beter goed gestolen als slecht bedacht. Specialisatie was uit den Boze, men moest alles kunnen, prototyping werd als inferieur/armoedig/slecht etc. afgedaan.
Na Dbase en Oracle forms, kwam C, C++, Pascal met Delphi zogenaamde derde generatie talen, gevolgd door vierde en vijfde generatie talen, prototyping werd tot een kunst verheven. Wat nu precies de definitie en onderscheid tussen die generatie talen waren dat wist niemand precies, iedere leverancier had een eigen uitleg daarvoor. Het Internet kwam ondertussen op van een primitief platform zich uitbreidend tot het wereldwijde platform van wat het nu is.
De status die men als programmeur indertijd had was enorm, als programmeur at ik regelmatig in bedrijfsrestaurants met de directies van grotere bedrijven, dat is nu niet meer voor te stellen.

Terugkomend op Kees zijn opmerking van copy/paste, in mijn voormalige bedrijf hebben wij veel hoog geschoolde praktijk ervaringen laten opdoen, door juist dit copy en paste toe te staan, de jongens (toen waren er praktisch nog geen vrouwelijke studenten) kregen de opdracht een programma te bouwen uit andermans sources, waarbij ze marginaal dingen mochten wijzigen. Achteraf besef ik dat het bij ons de voorloper van modulair programmeren was, onze techniek was toen nog steeds procedureel met andere woorden object georiënteerd had zijn intrede nog niet gedaan. Juist doordat de jongens de theoretische kennis toegepast zagen en de toepassing niet zelf hoefden te bedenken, sprong hun kennisniveau snel vooruit. Bedrijfsmatig voordeel was dat zij sneller extern inzetbaar werden. Dus is het leerzaam praktisch toegepaste sources te bekijken en toe te passen? JA.
Hiermee wil ik niet zeggen dat copy en paste vergelijkbaar is met prototyping, maar dat beide tot sneller resultaat kunnen leiden.
Helaas is het zo dat mensen elkaar niet meer de ruimte geven een eigen visie te ontwikkelen, want het is echt zo, er zijn VEEL wegen die naar Rome leiden.
Mijn discussie met Kees heb ik met plezier gevoerd, ik kan mij er heel goed in vinden als iemand er een andere mening op na houd, zolang het wederzijds respect maar niet in het geding komt.
Op dit forum zie ik vaak beledigende opmerkingen die nergens op slaan, wat de een onder de maat vind kan een ander misschien goed gebruiken. Want wat is die maat nu precies?
Samenvattend wil ik stellen dat wederzijds respect, dit forum tot een gezelliger plaats zal maken.
Gewijzigd op 25/01/2012 09:37:51 door Cees S
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 14:04:54
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/01/2012 10:06:09
Quote Anchor link
Ik ga er vanuit dat dit het verhaal bedoelt is om uit te leggen wat je bedoelt met meer respect en niet om de discussie over het onderwerp op te starten :p
/offtopic

Ik ben het met je eens dat het wederzijds respect beter mag, om eerlijk te zijn merk ik aan mezelf dat ik soms ook mee ga in het respectloze in een topic.
Mijn vraag is eigenlijk, hoe kunnen we elkaar daarin stimuleren?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2012 10:44:09
Quote Anchor link
TJVB tvb op 25/01/2012 10:06:09:
...om eerlijk te zijn merk ik aan mezelf dat ik soms ook mee ga in het respectloze in een topic. Mijn vraag is eigenlijk, hoe kunnen we elkaar daarin stimuleren?

Je vindt dat we elkaar moeten stimuleren in respectloos gedrag? :)

Nee, je zal bedoelen hoe we respectvoller met elkaar kunnen omgaan. Ik zal je een truc vertellen. Praat tegen iemand zoals je zou praten als die persoon tegenover je staat. In het normale leven ga je (ga ik vanuit) ook normaal met elkaar om. Gedraag je hier gewoon op dezelfde manier. Zo simpel is het.
Gewijzigd op 25/01/2012 11:58:55 door Ozzie PHP
 
Cees S

Cees S

25/01/2012 11:35:39
Quote Anchor link
Het is inderdaad een discussie over respect en anderen in zijn waarde laten.
Met het hele verhaal wilde ik aangeven dat de wereld veranderd en dat waarheden veranderlijk kunnen zijn. Als iemand de waarheid (kennis) claimt is dat slechts de waarheid van dit moment.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

25/01/2012 11:53:45
Quote Anchor link
+1 voor Ozzie....

@Cees,
Dat is waar maar hoever kan je die gedachte doorvoeren ?!
want absolute waarheden bestaan niet het is allemaal individuele interpretatie van de waarheid dus wie heeft dan ooit gelijk....

maar zolang we iedereen behandelen zoals we zelf behandeld wensen te worden dan gaat het al een heel stuk beter..
 
Cees S

Cees S

25/01/2012 12:46:00
Quote Anchor link
Heel ver Marco, ik meen dat Einstein al gezegd heeft dat waarneming (waarheid), afhankelijk is van plaats en tijd. Mijn bedoeling is ook niet een discussie die eerder of elders gevoerd word verder voort te zetten, mijn suggestie was en is alleen respectvoller met elkaar om te gaan :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2012 13:18:42
Quote Anchor link
Je punt is bij deze gemaakt Cees.

"De waarheid" is vrijwel altijd subjectief / gekleurd. Een voorbeeld: ik werd vanochtend op de snelweg gesneden door een bestuurder in een grijze BMW. Ik was kwaad... het had niet veel gescheeld of er was sprake geweest van een botsing met alle gevolgen vandien. Mijn waarheid: de bestuurder van die BMW is een asociale klootzak! Oké, let op... ik zeg niet dat dit het geval was, maar STEL dat... de bestuurder van die grijze BMW 10 minuten eerder een telefoontje gekregen had vanuit het ziekenhuis met de mededeling dat zijn zoon was aangereden en zich in een kritische toestand bevond. De waarheid van de bestuurder: ik moet zo snel mogelijk naar mijn zoon toe!!

Dezelfde situatie, maar 2 totaal verschillende percepties en "waarheden". Dit is zomaar een voorbeeldje hoor, maar het is wel een vlieger die in vele gevallen opgaat!
 
Chris -

Chris -

25/01/2012 14:16:12
Quote Anchor link
Als toevoeging op Ozzie's reactie hierboven; het is hoe je iets (dat gebeurt) interpreteert. Hoe je het went of keert, daar heb je in veel gevallen vooraf een mening of gevoel over.

Wat een aantal mensen niet realiseren is iets wat Ozzie in een van zijn eerste reacties plaatste; typ zoals je tegen iemand praat. Sommige mensen kunnen dat echter niet, helaas. Daarom is het belangrijk, voor iedereen overigens, om alles wat er wordt gezegd met een korreltje zout te nemen.

Voorbeelden zijn hier genoeg, mensen die met hoofdletters typen schreeuwen niet altijd. Een grote groep hier die gewoon veel op het internet zit, weet dat HOOFDLETTERS schreeuwen. Dyslectie is naar mijn idee geen excuus. Ik heb meerdere vrienden die dyslectie hebben en er zit een groot verschil tussen die vrienden wanneer zij typen. De ene typt rustig en denkt na over wat hij zegt. Hij schrijft bijna foutloos, niet meer typfouten dan menig ander. De andere heeft er het geduld niet voor, en "schijvt gwoon als een of anerde 13-jarig pubrekind". We hebben hem dat afgeleerd, en nu "schrijft hij gewoon als ieder ander".

De discussie over het wel of niet aanbieden van "copy/paste"-klare scripts is een hele andere discussie en ik snap het standpunt van Cees volkomen. Dat is de generatiekloof en als je naar elkaar luistert, en elkaar met wederzijds respect behandeld, zou dat geen enkel probleem hoeven zijn.
 
Cees S

Cees S

25/01/2012 14:24:19
Quote Anchor link
Voor de goede orde wil ik nog even duidelijk melden, dat ik niet het feit dat wij het niet met elkaar eens waren, ter discussie wil stellen. Nee, als voorbeeld wel de wijze waarop dat gedaan is, wij (Kees & Cees :)) zijn het duidelijk oneens met elkaars maar respecteren elkaars mening.
Gewijzigd op 25/01/2012 14:28:39 door Cees S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.