weeknmr uit maand halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 09:29:34
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb naast mijn kolom van datum een kolom met weeknummers

dus bv

datum weeknmr
20100726 26
20100727 26

Nou zou ik graag een query maken dat ik van een bepaalde maand de bijbehorende weeknummers ophaald, dus bv

maand januari : week 1, 2 , 3 en 4

Doel is om vervolgens met deze weeknummers weer verder te werken...

Iemand suggesties ?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:33:06
 
Mark L

Mark L

01/08/2010 09:41:43
Quote Anchor link
Met Datepart kun je - in gebruik met 'wk' - het weeknummer opvragen. Dit hoef je dus niet apart op te slaan.

Een SQL-query zou kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   DATEPART(wk, datum) as weeknr
FROM
   tabel
WHERE
   datum BETWEEN '2010-01-01' AND '2010-01-31'
GROUP BY
   weeknr


Dit is trouwens ook in PHP te doen. Eigenlijk hoef je voor jouw verhaal alleen de eerste én het laatste weeknummer te weten. Dan moet je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $startWeek
= date('W', mktime(0, 0, 0, 1, 1, 2010));
    $eindWeek = date('W', mktime(0, 0, 0, 1, 31, 2010));
?>


Maar SQL is toch vaak beter met Datum-functies.
 
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 10:26:27
Quote Anchor link
Hoi Mark,

Bedankt voor je reactie !

Het lastige is denk ik alleen dat ik geen begin en eind datum van die maand hebt.
Ik heb alleen de maandnummer, dus ik kan de hele maand seleceteren...maar kan ik daar dan ook de weeknummers uit pulken ?
 

01/08/2010 10:31:01
Quote Anchor link
Mark L op 01/08/2010 09:41:43:
Met Datepart kun je - in gebruik met 'wk' - het weeknummer opvragen. Dit hoef je dus niet apart op te slaan.


Dat is iets van microsoft database. Hij gebruikt mysql.
Verder moet hij eens dat achterlijke formaat weg doen en die datum opslaan als een echte datum, zoals eerder vermeld.
Dan kan hij gewoon gebruik maken van de mysql functie week.
 
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 11:20:43
Quote Anchor link
@ KArl : wat bedoel je nou met achterlijk formaat ? Het is gewoon een dateveld
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2010 11:42:35
Quote Anchor link
dateveld?

DATE of DATETIME
 
Mark L

Mark L

01/08/2010 11:46:58
Quote Anchor link
@ Karl.
Oh. Had 't even opgezocht op google, maar ik had SQL ingetypt. Kan dus idd zijn dat het Microsoft is. Verder niet naar gekeken. Bedankt voor de info! :)

John van der Linden op 01/08/2010 10:26:27:
...
Het lastige is denk ik alleen dat ik geen begin en eind datum van die maand hebt.
Ik heb alleen de maandnummer, dus ik kan de hele maand seleceteren...maar kan ik daar dan ook de weeknummers uit pulken ?

Je hebt alleen een maandnummer? Dus Januari is dan dus 1. Ik zie het probleem niet. Januari duurt 31 dagen, Februari 28 (als jaar%4 === round(jaar%4), dan 29), Maart 31, April 30, Mei 31... etc.
Je kunt de begin en einddata dus zelf invullen. Ook kun je doen +1 maand...
 
Lars Groot

Lars Groot

01/08/2010 12:14:43
Quote Anchor link
Inderdaad, gebruik gewoon Datetime();
Met PHP vul je die zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Hiervoor de MySQL verbinding starten!
mysql_query("UPDATE tabel SET veldmetdatetime=NOW() WHERE veld='Dit'");
// Of een insert:
mysql_query("INSERT INTO tabel (veldmetdatetime) VALUES(NOW())");
?>


Je leest het zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Hiervoor de MySQL connectie starten!
$res = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(veldmetdatetime) AS datum FROM tabel WHERE veld='dit'");
$sel = mysql_fetch_array($res);

echo 'De tijd is: '.date("H:i", $sel['datum']);
?>


Succes,

Lars
 
Milo S

Milo S

01/08/2010 12:35:39
Quote Anchor link
Als je nu je datums opslaat zoals het hoort, datetime of date. Dan kan je met de functie WEEK() van mysql zo je weeknummer opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$qry
= "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            WEEK(datum) AS weeknummer,
            DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%y %H:%i') AS newdate
        FROM
            tebelnaam
        ORDER BY
            veld1
        ASC"
;

if($sql = mysql_query($qry))
{

    // Goed, maar nog wel even meer controles inbouwen.
    $rec = mysql_fetch_assoc($sql);
    
    echo 'Op de dag '.$rec['newdate'].' zit je in week '.$rec['weeknummer'];
}

else
{
    echo 'Fout in query.';
}

?>


Dit iets wat je bedoelt?
 
John van der Linden

John van der Linden

01/08/2010 12:43:01
Quote Anchor link
date veld dus..oke, bedankt allemaal....gaat er even mee aan de slag !!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.