weergeven tot punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geoffrey Mastenbroek

Geoffrey Mastenbroek

06/03/2005 12:28:00
Quote Anchor link
ik heb een link bv. test.maschel.nl nou wil ik dat alleen het stuk voor de eerste punt eruit word gehaald hoe doe ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:54:44
 
Jelmer -

Jelmer -

06/03/2005 12:31:00
Quote Anchor link
$string = "test.maschel.nl";
list($deel1, $deel2, $deel3) = split(".",$string);
echo $deel1; -> geeft 'test' als het goed is.
Gewijzigd op 06/03/2005 12:34:00 door Jelmer -
 
Geoffrey Mastenbroek

Geoffrey Mastenbroek

06/03/2005 12:38:00
Quote Anchor link
ja het werkt!
bedankt
 
Han eev

Han eev

06/03/2005 13:07:00
Quote Anchor link
Jelmer:
$string = "test.maschel.nl";
list($deel1, $deel2, $deel3) = split(".",$string);
echo $deel1; -> geeft 'test' als het goed is.

vet goeie documnetatie
al die links functies
maar split kan toch oom met explode?
 
RT

RT

06/03/2005 13:18:00
Quote Anchor link
Ja, op php.net stond dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$pizza
= "stuk1 stuk2 stuk3 stuk4 stuk5 stuk6";
$stukken = explode (" ", $pizza);
echo $stuk1;
?>
Gewijzigd op 06/03/2005 13:26:00 door RT
 
Jelmer -

Jelmer -

06/03/2005 14:07:00
Quote Anchor link
had inderdad ook zo ongeveer gekunt.
PS: http://aidan.dotgeek.org/lib/?file=PHP_Highlight.php Dat zouden ze hier op phphulp.nl nog wel eens als nuttigheid kunnen inbouwen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.