Weet niet waar de fout zit...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten Matthe

Maarten Matthe

17/09/2010 15:45:55
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

In eerste instantie weet ik niet of dit op de juiste plaats geplaatst is... maar ga even mijn probleem stellen.

Ik had onlangs Xampp geinstalleerd, en daar zit bij de voorbeelden ergens een cd-collectie script.
Erg leuk aangezien ik behoorlijk wat cd's heb.
Nadat ik dit aan het invullen was, kwam hij al snel op "Pagina niet gevonden".

Dus heb ik zelf even getracht (nog nooit echt met php bezig geweest) zelf iets ineen te steken.
Dit is me gelukt, totdat ik aan de 73ste cd zat... dan gebeurde hetzelfde: "Pagina niet gevonden".

Waar ligt de fout? Is dit in php of in de database?


Hieronder even mijn "eigen scriptje" let niet op de slordigheid a.u.b.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
if(!empty($_GET))
{

    $verwijder = $_GET['verwijder'];
    $con = mysql_connect("localhost","root","");
    if (!$con)
    {

        die('Could not connect: ' . mysql_error());
    }

    mysql_select_db("cdcollectie", $con);
    mysql_query("DELETE FROM cd WHERE cd_ID='".$verwijder."'");
    mysql_close($con);
}

if (!empty($_POST))
{

    $con = mysql_connect("localhost","root","");
    if (!$con)
    {

        die('Could not connect: ' . mysql_error());
    }

    else
    {
        mysql_select_db("cdcollectie", $con);
    
        mysql_query("INSERT INTO cd (artiest, titel)
        VALUES ('"
.$_POST['artiest']."','".$_POST['titel']."')");
        mysql_close($con);
    }
}

?>

<form name="form1" method="post" action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
Artiest: <input name="artiest" type="text"><br>
CD-Titel: <input name="titel" type="text"><br>
  <input type="submit" name="Submit" value="Toevoegen">
</form>

<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "root", "");
mysql_select_db("cdcollectie", $db) or die ("FOUT: openen database mislukt");

$result = mysql_query("SELECT cd_ID, artiest, titel FROM cd ORDER BY artiest", $db);
?>

<table align="center" width="50%" border="1">
    <tr>
        <th width="50%" align="center">Artiest</th>
        <th>Titel</th>
        <th></th>
    </tr>
<?php
while ($rij=mysql_fetch_array($result))
{

    echo("<tr><td align=\"left\" valign=\"top\">".$rij["artiest"]."</td><td align=\"left\" valign=\"top\">".$rij["titel"]."</td><td><a href=\"cdcollectie.php?verwijder=".$rij["cd_ID"]."\">verwijder</a></td></tr>");
}

?>

</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:45:08
 
Mick ForSure

Mick ForSure

17/09/2010 15:55:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form name="form1" method="post" action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">


kan me niks anders indenken dat het misschien aan die PHP_SELF ligt.
Haal die er eens uit...
 

17/09/2010 16:18:04
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik dat voorbeeld nog nooit aan de praat gekregen met xampp... Iig stellen die voorbeelden niet veel voor.
Wat je beter kunt doen is in de apache error log kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.