wel of niet var?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/11/2010 07:04:43
Quote Anchor link
Ik zat even in een php boek te bladeren en het valt mij op dat ze daar bij class-variabelen af en toe het woordje var ervoor zetten. Zelf doe ik dat nooit. Ik zet er altijd (static) private of public voor. Maar hoor je er eigenlijk var voor te zetten?

Ik doe het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class Foo
{

public $data;

public function Bar() {

}

}

?>

In het boek doen ze het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class Foo
{

var
$data;

public function Bar() {

}

}

?>
Gewijzigd op 24/11/2010 07:05:27 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:26:53
 

24/11/2010 08:10:06
Quote Anchor link
Dan is dat nog een oud boek, want var is php4 OOP.
Public, private of protected moet je in php5 gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/11/2010 08:50:43
Quote Anchor link
Duidelijk antwoord! Volgens mij was het echt een PHP5 boek... strange :-s
 

24/11/2010 08:54:02
Quote Anchor link
Kan wel kloppen ja, sommige php5 boeken doen gewoon php4. Zelfde geldt voor php6 boeken, die doen php5 (en als ze heel slecht zijn php4).
Weet je nog welk boek het was?

Al moet ik er natuurlijk wel bijzetten dat php6 nog niet echt geheel duidelijk vast staat van hoe of wat, dus dat het dan veiliger is om op bepaalde dingen terug te vallen.

Er is bijvoorbeeld ook geen duidelijke API van hoe php precies in elkaar steekt, je moet zelf in de code gaan graven. Dat maakt het ook moeilijk. Voor zover ik weet was het de bedoeling dat php6 meer internationaal ging worden, dus met i18n en L10n zooi d'r in, maar volgens mij zijn ze daar ook weer vanaf gestapt.
Gewijzigd op 24/11/2010 09:00:16 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/11/2010 09:24:17
Quote Anchor link
100% zeker weet ik het niet maar volgens mij is het deze: http://www.sdu.nl/catalogus/9789039522813
 

24/11/2010 14:14:30
Quote Anchor link
Dat boek gebruikt eerst gewoon var en gaat dan later over op private, protected en public geloof ik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.