welke IDE editor is het makkelijkste om mee te werken Netbeans of Atom om Javascript & PHP te leren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Opdracht: DevOps Expert/Ontwikkelaar @ Assen

2021-03-23 iSense Opdracht: DevOps Expert/Ontwikkelaar Ben jij een ervaren DevOps expert / applicatiebeheerder-ontwikkelaar? Heb jij ervaring met het analyseren van productieproblemen en het oplossen hiervan? Lees dan snel verder! ISBI49414 Organisatie De organisatie is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Zij ondersteunen de primaire processen van diverse uitvoeringsorganisaties en de ministeries. Taken Als DevOps expert / applicatiebeheerder-ontwikkelaar ben jij verantwoordelijk voor een set van applicaties. Met jouw kennis en vaardigheden ben je tot het volgende in staat: Je analyseert productieproblemen en lost ze op, al dan niet in samenwerking met andere afdelingen. Je bouwt kleine, maar ook grote

Bekijk vacature »

Opdracht: DevOps Ontwikkelaar @ Assen

2021-03-23 iSense Opdracht: DevOps Ontwikkelaar Als DevOps ontwikkelaar ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het portaal en daaraan gerelateerde applicaties. ISBI49429 Organisatie De organisatie is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Zij ondersteunen de primaire processen van diverse uitvoeringsorganisaties en de ministeries. Taken Je bouwt in teamverband aan functionele wijzigingen op de applicatie die uit de digitale strategie voortvloeien. Je analyseert productie-incidenten en lost ze op, in samenwerking met andere afdelingen. Je houdt je bezig met applicatie monitoring en de doorontwikkeling daarvan. Je draagt bij aan een effectieve ontwikkelomgeving door mee te werken aan een

Bekijk vacature »

Johannes davidian

johannes davidian

03/11/2019 18:22:23
Quote Anchor link
Hallo,
welke free editor is het beste en makkeliijkste om mee te werken om javascript & php te leren.
Netbeans of Atom
dank u wel
johannes
Gewijzigd op 04/11/2019 12:07:00 door Johannes davidian
 
PHP hulp

PHP hulp

21/06/2021 12:00:17
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2019 18:27:33
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik NetBeans IDE, maar je hebt ook Eclise, Aptana, Atom, Sublime Text, Brackets.
 
Jan R

Jan R

03/11/2019 18:37:09
Quote Anchor link
nog 1tje. notepad++ en sinds kort zou het ook kunnen in visual studio
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2019 18:46:32
Quote Anchor link
Notepad++ scant toch geen codebases op alle functies en methods?
 
Johannes davidian

johannes davidian

04/11/2019 12:14:24
Quote Anchor link
Dank U wel,
ik zit twijfelen tussen Netbeans & Atom als beginner.
welke zou makkelijkste zjn voor een beginner?
johan
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2019 12:25:35
Quote Anchor link
Er is één manier om te proberen:
Test ze beiden eens uit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/11/2019 13:19:39
Quote Anchor link
Ik zou dan Visual Studio Code ook eens proberen.
 
Johannes davidian

johannes davidian

04/11/2019 13:39:14
Quote Anchor link
dank u wel
johan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/11/2019 16:33:20
Quote Anchor link
Een editor leert je niet zozeer om te programmeren, maar kan je wel helpen bij het schrijven van code door middel van aanwezige features zoals:
- syntax highlighting
- code completion / tooltips
- koppelingen met externe programma's zoals versiebeheersystemen
etc.

Leren programmeren doe je vooral door te doen. Ook zou je boeken/tutorials kunnen bekijken om te zien hoe anderen dingen aanpakken.

Mogelijk is het makkelijkste misschien nog het kiezen van een onderwerp wat jouw interesse heeft, en dat eens in code uit te werken. En daarbij ook eens te kijken hoe anderen dit aanpakten.

Een aspect wat misschien een beetje een ondergeschoven kind is bij het leren programmeren is (het leren) debuggen. Terwijl dit in zekere zin echt de beste manier is om te leren programmeren: het stelt je in staat om je eigen code te analyseren en fouten zelf op te lossen. Met als resultaat dat je een goed begrip hebt van hoe code werkt. En dit helpt je weer bij het (makkelijker) schrijven van nieuwe code.

Investeer dus niet enkel in hoe je code zou "moeten" schrijven, maar zorg ook dat je een gevoel ontwikkelt voor wat te doen als er dingen misgaan. Dit laatste vergroot je inzicht en vooral ook je zelfredzaamheid.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.