werkt eerst wel en nu eens niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 12:46:34
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen ik kom er niet meer uit, eerst werkte dit script gewoon.
maar nu krijg ik alleen maar een blanco pagina.
of ik nu wel of niks in vul in mijn contact from

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$naar
= '[email protected]'; // Waar moet het naartoe?
$onderwerp = 'Contactformulier (je site)'; // Het onderwerp van het bericht
 
// Header instellen, zodat nl2br() werkt

$headers = "MIME-version: 1.0\r\n";
$headers .= "content-type: text/html;charset=utf-8\r\n";
 
if(isset($_POST['versturen'])) // Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
    $voornaam = trim($_POST['voornaam']); // Alle overbodige spaties uit het voornaam veld verwijderen
    $achternaam = trim($_POST['achternaam']); // Alle overbodige spaties uit het achternaam veld verwijderen
    $email = trim($_POST['email']); // Alle overbodige spaties uit het email veld verwijderen
    $bericht = trim($_POST['bericht']); // Alle overbodige spaties uit het bericht veld verwijderen
    $fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is
 
    if(empty($voornaam)) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>Helaas, het voornaam veld is verplicht maar is nu niet ingevuld!</p>';
        $fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
    }
    if(empty($achternaam)) // Als het achternaam veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>Helaas, het achternaam veld is verplicht maar is nu niet ingevuld!</p>';
        $fout = true;
    }

    if(empty($email)) // Als het email veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>Helaas, het email veld is verplicht maar is nu niet ingevuld!</p>';
        $fout = true;
    }

    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) // Als het email adres niet correct is
    {
        print '<p>Helaas, het email adres is niet correct!</p>';
        $fout = true;
    }

    if(empty($bericht)) // Als het bericht veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>Helaas, het bericht veld is verplicht maar is nu niet ingvuld!</p>';
        $fout = true;
    }

 
    if($fout == false) // Als er niks fout is (alles is dus netjes ingevuld)
    {
        $headers .= 'From: ' . $voornaam . ' ' . $achternaam . '<' . $email . '>'; // Een afzender instellen zodat je kan reageren.
 
        if(mail($naar, $onderwerp, nl2br($bericht), $headers))
        {

            print '<p>Het bericht is succesvol verzonden!</p>';
        }

        else
        {
            print '<p>Helaas, er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van het formulier.</p>';
        }
    }
}

?>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 02/07/2014 15:25:37 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:29:27
 
Ivo P

Ivo P

02/07/2014 13:00:59
Quote Anchor link
regel een foutmelding (met htaccess)

http://wiki.pfz.nl/troubleshooter/
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:10:56
Quote Anchor link
Bedankt maar het werkt nog steeds niet ik krijg zelfs geen fout melding
 
Ivo P

Ivo P

02/07/2014 13:15:48
Quote Anchor link
hoe heb je het aangepast?
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:16:26
Quote Anchor link
niet want ik krijg geen enkele foutmelding

Toevoeging op 02/07/2014 13:17:29:

Ik heb dit boven aan me script gezet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>


Maar de pagina blijft blanco
 
Ivo P

Ivo P

02/07/2014 13:19:57
Quote Anchor link
en hoe heb je de .htaccess aangepast? Dat staat daar direct ondergenoemd. Volgens mij ook met de uitleg waarom (script start niet, dus ook komt hij niet aan die ini_set() regel toe
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:26:42
Quote Anchor link
niet ik kom er niet uit, heb je naar mijn script gekeken zit daar een fout in.
Ik vind het vreemd dat hij het eerst wel deed
 
H Kse

H Kse

02/07/2014 13:31:21
Quote Anchor link
Omdat je geen HTML formulier hebt om de email te versturen ?
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:32:25
Quote Anchor link
dit is mijn html form

<form name="contact" method="post" action="formulierverzenden.php">

<ul>
<li>Voornaam *</li>
<li><input type="text" name="voornaam" /></li>
<li>Achternaam *</li>
<li><input type="text" name="achternaam" /></li>
<li>Email adres *</li>
<li><input type="text" name="email" /></li>
<li>Bericht *</li>
<li><textarea cols="40" rows="12" name="bericht"></textarea></li>
<li><input type="reset" value="Begin opnieuw" style="background-color: #e5c1b9; color: Black;font-family: Verdana; font-size: 10 pt;"/>
<input type="submit" value="Verzenden" style="background-color: #e5c1b9; color: Black;font-family: Verdana; font-size: 10 pt;"/></li>


</ul>
<p>Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.</p>
</form>
 
Ivo P

Ivo P

02/07/2014 13:34:30
Quote Anchor link
Ik heb het er toch vrij eenvoudig neergezet, dacht ik:

gewoon die 2 regels in een .htaccess bestand zetten / toevoegen
En dat bestand staat dan bij voorkeur in de document root.


Toevoeging op 02/07/2014 13:35:50:

En als je script eerst wel werkte en nu zonder aanpassing niet meer,
dan is er iets aan de omgeving veranderd: settings van PHP, je server of de mail server
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:40:50
Quote Anchor link
ik heb dat dus net gedaan maar geen resultaat
 
H Kse

H Kse

02/07/2014 13:42:59
Quote Anchor link
Misschien gewoon simple je submit de naam geven waarna je checked in je PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(isset($_POST['versturen'])) // Check naar POST versturen

<input type="submit" name="versturen" value="Verzenden" style="background-color: #e5c1b9; color: Black;font-family: Verdana; font-size: 10 pt;"/></li>


dus in je submit name="versturen" erbij doen dat mist er
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:50:28
Quote Anchor link
geprobeerd werkt nog steeds niet
 
H Kse

H Kse

02/07/2014 13:52:30
Quote Anchor link
Dan ligt het bij jou aan iets anders ik heb m op mijn eigen server geprobeerd http://bit.ly/Vc7zFN

Daar werkt het prima
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 13:54:12
Quote Anchor link
ok dat deed hij bij inderdaad ook bij mij zou het aan de server kunnen liggen

Toevoeging op 02/07/2014 13:59:50:

in ieder geval bedankt voor je hulp ik dacht al dat het aan me script lag
 
Ivo P

Ivo P

02/07/2014 14:07:09
Quote Anchor link
het zou kunnen dat je php versie is teruggevallen naar een lagere versie;
of dat php.ini enkele functies (mail?) uitgeschakeld heeft.

Een blanco pagina duidt op een parse error, of een fatal error op een moment voordat er ook maar code is verstuurd.
Dat laatste is het niet, want dan had de error_reporting met php aangezet kunnen worden.

Een foutmelding zou het moeten kunnen verklaren.
Toch vreemd als .htaccess het niet in kan schakelen.
Heb je nog toegang tot de Apache logs?
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 14:14:10
Quote Anchor link
ja daar heb ik toegang toe zou daar iets uit kunnen staan
 
Stefan WM

Stefan WM

02/07/2014 14:56:48
Quote Anchor link
Je kan ook even een phpinfo gebruiken.
Die geeft ook de meeste info wel terug.
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

02/07/2014 16:05:42
Quote Anchor link
nadat ik phpinfo had gebruikt werkt alles weer ik begrijp niet zo goed waardoor want ik heb voor de rest niks verandert

Toevoeging op 02/07/2014 16:13:12:

maar bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.