Werkt niet meer met PHP 7

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2022 15:06:28
Anchor link
Klopt.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:47:45
 
Jan Bakker

Jan Bakker

02/03/2022 21:16:36
Anchor link
Nu alleen nog een error voor de "m"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: Undefined array key "m" in /home/janus/domains/zonstraal.be/public_html/landkaart/index.php on line 129

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: Undefined array key "m" in /home/janus/domains/zonstraal.be/public_html/landkaart/inc/map.func.php on line 87

En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1

in de index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Karte zeichnen ( standard Aktion )
else {
    require_once('inc/map.func.php');
    echo '<div id="map"><div id="inf"></div>';
    $p=getPoints((int)$_GET['m']);
    generatePoints($p);
    echo '</div>';
}


op en rond regel 87 van map.func.php staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    // Gre des Punktes ( css-class) anhand der Anzahl der User auf diesem Punkt festlegen
    foreach($GLOBALS['UserCountClass'] as $dCount => $dClass) {
        if($usercount > $dCount || $_GET['m'])
            $cssClass = $dClass;
    }


En in de index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Karte zeichnen ( standard Aktion )
else {
    require_once('inc/map.func.php');
    echo '<div id="map"><div id="inf"></div>';
    $p=getPoints((int)$_GET['m']);
    generatePoints($p);
    echo '</div>';
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2022 21:25:22
Anchor link
Ook isset() gebruiken. En ook om die functie aanroepen.
 
Ivo P

Ivo P

02/03/2022 21:46:26
Anchor link
om in zo'n aanroep als
$p=getPoints((int)$_GET['m']);

isset() te gebruiken, is lastig.

Je zou daar kunnen gaan voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$p
=getPoints((int)$_GET['m'] ?? null);
?>

(mits je een beetje recenten PHP gebruikt)

of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  $p
=getPoints( filter_input(INPUT_GET, 'm', FILTER_SANITIZE_NUMBER_INT) );
?>

Wat eigenlijk mijn favoriet is, omdat je daar (ook al in oudere PHP versies) afvangt dat een parameter niet meegegeven kan zijn, en dat je ook kunt corrigeren voor foute invoer ( 123A123, xxx0123, misvormde emailadressen etc).
Dergelijke foute invoer kun je ipv opschonen (sanitize) ook afkeuren met een VALIDATE filter.

https://www.php.net/filter-input
https://www.php.net/manual/en/filter.filters.sanitize.php
https://www.php.net/manual/en/filter.filters.validate.php
 
Jan Bakker

Jan Bakker

02/03/2022 23:01:31
Anchor link
De error in de map.func.php is weg met Ivo zijn oplossing nu die in de index.php nog.
Inmiddels komen ook de woonplaatsen van de leden op de kaart te staan :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2022 23:11:02
Anchor link
Ik denk dat dat nu wel een eitje is. ;-)
 
Jan Bakker

Jan Bakker

02/03/2022 23:28:00
Anchor link
Voor jouw wel, dat geloof ik best maar ik moet elk antwoord van jullie 5x lezen voor ik het een beetje snap.
En dan de juiste pagina en regel vinden en hopen dat het klopt.

Toevoeging op 02/03/2022 23:35:53:

Oke de fout met de m er ook uitgehaald :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2022 23:40:57
Anchor link
Zie je hoe makkelijk het is ;-)
 
Jan Bakker

Jan Bakker

03/03/2022 00:09:21
Anchor link
Lol maar er zijn nog een aantal waarschuwingen en errors.
+ waarom blijft die tekst in beeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT u.name, g.lon, g.lat, g.ort FROM lms_user u LEFT JOIN lms_geodb g ON u.geoid = g.id WHERE 1


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: mysqli_real_escape_string() expects exactly 2 arguments, 1 given in /home/janus/domains/zonstraal.be/public_html/landkaart/inc/map.func.php:31 Stack trace: #0 /home/janus/domains/zonstraal.be/public_html/landkaart/inc/map.func.php(31): mysqli_real_escape_string() #1 /home/janus/domains/zonstraal.be/public_html/landkaart/index.php(129): getPoints() #2 {main} thrown in /home/janus/domains/zonstraal.be/public_html/landkaart/inc/map.func.php on line 31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2022 00:10:56
Anchor link
Ik denk dat je het nu wel kan vertalen:

mysqli_real_escape_string() expects exactly 2 arguments, 1 given

mysqli_real_escape_string() verwacht precies 2 argumenten, waarvan er ééntje is gegeven.

Ik geloof dat deze melding hier al behandeld is.
Good luck :-)

Loop elke regel door, en kijk in php.net/HIERDEFUNCTIENAAM om te zien wat het doet.
Daar leer je van :-)
Gewijzigd op 03/03/2022 00:11:53 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

04/03/2022 19:50:37
Anchor link
Heren bedankt voor jullie tijd maar het is dus blijkbaar onmogelijk om dit op te lossen zonder dat ik daar dagen op moet puzzelen en dat is het mij niet waard.
Eigenlijk wist ik dit al bij het begin maar heb me overlaten halen om toch een poging te doen, is dus zonde geweest van mijn en jullie tijd.
Toch bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/03/2022 19:59:11
Anchor link
Voor die ene paar overgebleven errors waarvan de oplossing hier al genoemd is? En dagen???

Overdrijven is een vak ;-)
Ik durf te wedden dat je het logisch kijken en googlen dit zo opgelost zal hebben.

Toevoeging op 05/03/2022 14:02:19:

https://www.php.net/mysqli_real_escape_string

Dit al gecheckt?
Gewijzigd op 04/03/2022 20:02:25 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2022 00:25:57
Anchor link
Gesloten omdat topicstarter heeft aangegeven niet verder te willen gaan.
 

Pagina: « vorige 1 2 3

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.