WHERE AND AND ?? mysql query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Milo

Milo

25/09/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Hey,
Ik ben bezig met een inlog systeem voor mijn klas. maar bij deze site kunnen ook leraren inloggen (ik ben gevraagd dit te doen door een leraar).

Nu wil ik dus dat er een keuze word gemaakt tussen leerling / docent en dan wachtwoord en gebruikersnaam.

nu moet mijn query dus check of er iets in de database staat met bijv gebruikersnaam: jan wachtwoord: piethein en status: leerling.

nu heb ik het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = mysql_query("SELECT
                        gebruikersnaam, wachtwoord, status
                    FROM
                        school_gebruikers
                    WHERE
                        gebruikersnaam = '".mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."'
                    AND
                        wachtwoord = '".mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord'])."'");


maar als ik een 2e and toevoeg dan doet hij het niet meer dus ik krijg niks meer te zien. gewoon een witte pagina.

het lijkt mij dan duidelijk dat het op een andere manier moet maar welke..?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 23:44:27
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/09/2009 14:11:00
Quote Anchor link
zet je error reporting aan en laat de errors zien. Dan kunnen we je helpen.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/09/2009 15:54:00
Quote Anchor link
@ Milo

Deze manier zoek jij waarschijnlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?PHP

# Errors
error_reporting(E_ALL);

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Query uitvoeren
    $Query =
    "
        SELECT
          gebruikersnaam,
          status
        FROM
          school_gebruikers
        WHERE
          gebruikersnaam = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."'
        AND
          wachtwoord = '"
.md5($_POST['wachtwoord'])."'
    "
;

    # Resultaat
    $Result = mysql_query($Query);

    # Kijken of de query is gelukt
    if(!$Result)
    {

        # Foutje met query
        echo 'Er is een fout opgetreden '.mysql_error();
    }

    else
    {
        # Kijken of gebruikersnaam en wachtwoord voorkomt in database
        if(mysql_num_rows($Result) == 0)
        {

            # Gebruikersnaam en wachtwoord komen niet voor in database
            echo 'Wij konden geen gebruiker vinden met deze combinatie.';
        }

        else
        {
            # Gebruiker gevonden in database, Sessies aanmaken (Eerst rijen fetchen).
            $Row = mysql_fetch_assoc($Result);
            
            # Sessie voor de gebruikersnaam
            $_SESSION['gebruiker'] = $_POST['gebruikersnaam'];
            # Sessie  om vast te stellen of de gebruiker is ingelogd
            $_SESSION['logged_in'] = true;
            # Sessie met de status van de gebruiker
            $_SESSION['status'] = $Row['status'];
            # Sessie van het ip van de gebruiker
            $_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADRR'];

            # Gebruiker laten weten dat hij is ingelogd
            echo 'U bent succesvol ingelogd, <a href="gebruikerpagina.php">Klik hier</a> om verder te gaan.';
        }
    }
}


?>


Aan de hand van de SESSION status kan je kijken wat voor status de gebruiker heeft op pagina's waar je ingelogd moet zijn.

Pagina's waar alleen leraren mogen komen controleer je dan of de status wel een docent is.

De andere sessie snap je waarschijnlijk wel, zelf zet ik nooit een gebruikersnaam in een sessie, ik zou eerder voor het id kiezen en aan de hand van het id een query uitvoeren met een where waar je dan de gegevens van die persoon ophaalt.

Dit is alleen even een voorbeeld voor je, Is natuurlijk niet een complete inlog pagina. is met de losse hand geschreven dus kunnen foutjes inzitten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 16:18:00
Quote Anchor link
BTW: Hoe erg is het als de zooi gehackt wordt bij jou? Zou je er niet voor kiezen om wachtwoorden gecodeerd op te slaan? SHA1 of minimaal MD5?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.