WHERE AND werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Ren

Ren

10/01/2007 14:54:00
Quote Anchor link
Bij de volgende selectie krijg ik niet de gegevens van het gewenste getal eruit, maar van de laatste 3 ingevoerden. Volgens mij zit er iets fout in de WHERE, maar wat???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$select2
= "SELECT entry_date, voornaam, tv, achternaam, mv, adres, email, postcode, woonplaats, tel1, tel2, mobiel, email, gebd, gebp, cursus, boot, optimist, laser, pico, laservago, jzkb, kielboot, catamaran, surfen, kajuitzeilen, aanmeldenmet, opmerking  FROM exp_freeform_entries WHERE entry_date = '1168198380' AND entry_date = '1168198382' ORDER BY entry_id DESC LIMIT 0,3";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:07:50
 
PHP erik

PHP erik

10/01/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Wat wil je bereiken. Want je doet:

WHERE entry_date = a AND entry_date = b

Volgens mij kan een kolom toch echt maar één waarde tegelijk hebben. Dus ik denk dat je OR moet gebruiken in plaats van AND.
 
Ren

Ren

10/01/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Uiteindelijk wil ik van de nummers variable maken. Alleen om te testen heb ik er even vaste waarden voor gebruikt. Het moesten geen = maar < en >. Heb nu het volgende, maar nog steeds niet het resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$select2
= "SELECT entry_date, voornaam, tv, achternaam, mv, adres, email, postcode, woonplaats, tel1, tel2, mobiel, email, gebd, gebp, cursus, boot, optimist, laser, pico, laservago, jzkb, kielboot, catamaran, surfen, kajuitzeilen, aanmeldenmet, opmerking  FROM exp_freeform_entries WHERE entry_date > 1168198380 AND entry_date < 1168198382 ORDER BY entry_id DESC LIMIT 0,3";
?>


Wil dus de gegevens laten zien als iets tussen twee waardens zit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ren
 
PHP erik

PHP erik

10/01/2007 15:03:00
Quote Anchor link
Quote:
WHERE entry_date > 1168198380 AND entry_date < 1168198382


Groter dan 80 en kleiner dan 82. Daar kan dus alleen (11681983)81 uitkomen.
Wat wil je bereiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Ren

Ren

10/01/2007 15:36:00
Quote Anchor link
klopt helemaal dat alleen ...81 eruit kan komen. Dat is dus vanwege de test nu. Later zullen de getallen variabelen worden, maar omdat het nu niet werkt. Wil ik het eerst even werkend met dit vaste getal doen. Daarna gooi ik zo de variable erin.
 
Frank -

Frank -

10/01/2007 15:41:00
Quote Anchor link
Quote:
WHERE entry_date > 1168198380 AND entry_date < 1168198382
En waar is dan de datum? Een datum sla je op in een DATE of DATETIME en die eisen toch echt het formaat yyyy-mm-dd of yyyy-mm-dd hh:mm:ss

Ik vrees dat je hier een unix-timestamp in een INT hebt gegooid... Zie hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding voor een overzichtje van functies waar je géén gebruik meer van kunt maken.

Tip: Pas e.e.a. aan en ga gebruik maken van een DATE of DATETIME.
 
Ren

Ren

10/01/2007 15:51:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 10.01.2007 15:41:
Quote:
WHERE entry_date > 1168198380 AND entry_date < 1168198382
En waar is dan de datum? Een datum sla je op in een DATE of DATETIME en die eisen toch echt het formaat yyyy-mm-dd of yyyy-mm-dd hh:mm:ss

Ik vrees dat je hier een unix-timestamp in een INT hebt gegooid... Zie hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding voor een overzichtje van functies waar je géén gebruik meer van kunt maken.

Tip: Pas e.e.a. aan en ga gebruik maken van een DATE of DATETIME.


In hoofdstuk 12.5 lees ik nergens dat je dan niet meer van de opti WHERE AND kan gebruik maken. Het inschrijfformulier zit in een ingebouwde module en kan niet zomaar de invoermethode veranderen.
 
Frank -

Frank -

10/01/2007 15:55:00
Quote Anchor link
Quote:
Het inschrijfformulier zit in een ingebouwde module en kan niet zomaar de invoermethode veranderen.
Waarom niet? Je hebt een fout in het database-model zitten en ik kan niet 1 reden bedenken waarom je dat niet zou gaan oplossen.

Ik kan je verzekeren dat dit veel sneller gaat dan het wiel opnieuw uitvinden (zie de MySQL-handleiding).

De WHERE heeft hier overigens niets mee te maken.
 
Ren

Ren

10/01/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Als het niet aan de WHERE ligt, kan deze dan niet worden gebruikt???

Als ik de sql query in phpmyadmin maakt werkt het wel

SELECT *
FROM `exp_freeform_entries`
WHERE entry_date <1168198382
AND entry_date >1168198380
LIMIT 0 , 30

Dan moet het toch ook via de query in een php file kunnen?
 
Frank -

Frank -

10/01/2007 16:35:00
Quote Anchor link
René schreef op 10.01.2007 16:21:
Als het niet aan de WHERE ligt, kan deze dan niet worden gebruikt???

Als ik de sql query in phpmyadmin maakt werkt het wel

SELECT *
FROM `exp_freeform_entries`
WHERE entry_date <1168198382
AND entry_date >1168198380
LIMIT 0 , 30

Dan moet het toch ook via de query in een php file kunnen?
Ja hoor, geen enkel probleem. Maar controleer jij wel of de query is gelukt en resultaten heeft opgeleverd?

Verder nog even de backtics ` uit de query gooien, die zooi hoort daar niet thuis.
 
Ren

Ren

10/01/2007 16:36:00
Quote Anchor link
GELUKT. heb niks hoeven aanpassen.
Moest alleen even het bestandje in de juiste map uploaden.

Tijd voor een soeppie!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.