WHERE clausule probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 08:53:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben bezig met een multi-poll systeem te maken, maar een WHERE clausule, die het aantal stemmen op een bepaalde keuze zou moeten tellen, geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere zijn.

Hier is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$sql_get_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];;
$sql_get_total_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i];
                                        
if($query_count = mysql_query($sql_get_voted) && $query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
{
        //dit is de regel waar het om gaat:
        $count = mysql_num_rows($query_count);
        $total = mysql_num_rows($query_total);

    $percent = $count/$total;
    echo $poll_choices['poll_choice'];
    ?>

<div class="count_bar" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $percent*100 ?>
px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= round($percent*100) ?>
%
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
}


Ik krijg bij de code hierboven op de regel die ik heb aangegeven een foutmelding, dat $query_count geen geldige "result resource" is.

Toed had ik i.p.v een variabele te gebruiken, mysql_query() in mysql_num_rows() gezet, zoals hieronder te zien is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql_get_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];;
$sql_get_total_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i];
                        
//de regel waar het om gaat is de eerste test in de if: "$count ..."                
if($count = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) && $total = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_total_voted)))
{
    $percent = $count/$total;
    echo $poll_choices['poll_choice'];
    ?>

<div class="count_bar" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $percent*100 ?>
px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= round($percent*100) ?>
%
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
}


Met de code hierboven krijg ik niet de foutmelding over de "result resource", maar mysql_num_rows() geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere records (stemmen) op 1 keuze zijn.

ziet iemand wat ik fout doe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:04:12
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:24:00
Quote Anchor link
Waarom pak je het op zo'n omslachtige manier aan en laat je niet gewoon de database het werk voor je doen? Deze is ook prima in staat om aantallen te berekenen...

Verder controleer je nergens of je queries wel gelukt zijn. Als dat namelijk niet het geval is, zal de foutmelding die jij nu krijgt het logische gevolg zijn. Ga dat dus ook eerst eens controleren.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 09:27:00
Quote Anchor link
hoezo doe ik dat nergens, ze staan in een if, lijkt mij controle:S

en ik ben niet echt zo begaafd met MYSQL, dus zeg me dan hoe dat moet alstjeblieft.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:33:00
Quote Anchor link
Maarten schreef op 22.03.2008 09:27:
hoezo doe ik dat nergens, ze staan in een if, lijkt mij controle:S
Tja, ze staan in een if. Maar als er iets fout gaat weet je ten eerste niet in welke query er iets fout gaat en bovendien niet wat er dan fout gaat. En dat zijn nu juist dingen die je wel wilt weten...

Het tellen van het aantal votes voor een bepaalde poll kun je eenvoudig op deze manier doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        COUNT(*) AS aantal
    FROM
        poll_votes
    WHERE
        poll_id = "
.$voted_ids[$i];

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    echo $aRow['aantal'];
}

?>

Als je de query een beetje handig opstelt, zal het waarschijnlijk wel mogelijk zijn om zelfs het gemiddelde al direct met die query uit de database te halen. Dan komt er dus helemaal geen PHP meer aan te pas om dat uit te rekenen.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 10:15:00
Quote Anchor link
het werkt nog steeds niet.

Ik heb de query wel iets veranderd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql_get_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal                                                   FROM poll_votes
               WHERE vote_number = ".$poll_choices['id'];

//query ingevuld, gekopieerd uit echo:

$sql_get_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal                                                   FROM poll_votes
               WHERE vote_number = 2";


ik heb eens even rondgezocht en nu ben ik er zeker van dat het bij deze query fout gaat.

Als ik deze query uitvoer krijg ik (in php) een foutmelding over de "result resource".

Als ik deze query echter uitvoer in de database (phpMyAdmin -> SQL), geeft hij gewoon de rijen terug (of in dit geval het aantal).

Weet iemand waarom deze query het niet zou doen in php, ik snap er echt niets van
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Laat eens zien hoe je de query uitvoert. Heb je daar net als in mijn voorbeeld een degelijke foutafhandeling bij toegepast?
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
if($count = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) && $total = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_total_voted)))

Hoe denk jij in hemelsnaam dit soort regels code te kunnen debuggen? Jij smeekt op je blootjes knietjes om de grootste en meest onduidelijke problemen waar je geen touw aan vast kunt knopen. Die heb je nu dan ook gekregen, wat is dan nog het probleem?

Zie het voorbeeld van Blanche hoe je wél overzichtelijk kunt schrijven.

Ps. Dit heeft niks met SQL te maken, maar alles met ongeorganiseerd werken.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 10:52:00
Quote Anchor link
zo handel ik de error af
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if($query_count = mysql_query($sql_get_voted) && $query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
{
    //rest van de code     
}
else
{
        echo 'Er is een fout opgetreden enz';
}


EDIT: @frank: ik heb de 2 even apart gezet en gekeken welke er fout ging?

hoe moet ik ze anders apart gaan zetten, een variabele aanmaken en die op true zetten als hij door moet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:58:00
Quote Anchor link
Kijk nou eens naar het voorbeeld dat ik je gaf, als je je queries allemaal in die structuur giet, weet je zeker dat je foutmeldingen krijgt als er iets fout gaat...

Als je de tweede query pas uit wilt voeren als de eerste geslaagd is, kun je dat prima doen in het else statement van de eerste query...
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Je voert eerst query 1 uit, gaat controleren of deze is gelukt, gaat controleren of deze resultaten heeft opgeleverd en dán pas ga je dit truukje uithalen met query 2.

Spagetti ligt in een onmogelijke knoop op je bord, met code wil je dat absoluut niet hebben. Ga logisch en zorgvuldig de diverse stappen uitvoeren, dan gaat het een heel stuk beter.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$sql_get_voted
= "SELECT COUNT(id) AS aantal
                  FROM poll_votes
                  WHERE vote_number = "
.$poll_choices['id'];
                  
$sql_get_total_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal
                        FROM poll_votes
                        WHERE poll_id = "
.$voted_ids[$i];

if($query_count = mysql_query($sql_get_voted))
{

     if($query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
     {

         echo $sql_get_voted.'<br />'.$sql_get_total_voted.'<br />';
         $result_count = mysql_fetch_array($query_count);
         $result_total = mysql_fetch_array($query_total);
         
         $percent = $result_count['aantal']/$result_total['aantal'];
         
         echo $poll_choices['poll_choice'];
         ?>

        <div class="count_bar" style="width: <?= $percent*100 ?>px">
            <?= round($percent*100) ?>%
        </div>
         <?php
    }
    else
    {
        echo '<span class="error">Er is een fout opgetreden met het tellen van het totaal aantal stemmen. Excuses voor het ongemak </span>';
    }
}

else
{
    echo '<span class="error">Er is een fout opgetreden met het tellen van het aantal stemmen. Excuses voor het ongemak</span>';
}
                        
?>


dit is dan alles, met aparte error afhandeling.

helpt dit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Je hebt wel gezegd welke query er fout gaat, maar nog steeds niet waarom die nu fout gaat. Die 'not a valid result resource' foutmelding komt van een andere functie (zoals bv mysql_num_rows of mysql_fetch_assoc), niet van je mysql_query.

Pas dus die foutafhandeling toe en echo de SQL foutmelding (te achterhalen met mysql_error()) als blijkt dat de query niet gelukt is. Daar heb je veel meer aan en pas dan kun je verder debuggen...
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Quote:
maar mysql_num_rows() geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere records (stemmen) op 1 keuze zijn.
Sterker nog, mysql_num_rows() geeft helemaal geen records terug! Het vertelt je hoeveel records er in de resultset staan. Met deze resultset doe jij overigens niets, maar dat is al vaker gezegd, zie je vorige topic over dit zelfde onderwerp.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
ik vraag nou net wat er fout gaat, omdat ik daar niet achter kan komen.

het gaat mij ook helemaal niet om de mysql_query, maar om die mysql_num_rows die het niet doet (dat staat toch echt in de eerste post)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

22/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Values moeten altijd aangegeven worden als values. Er moeten dus altijd enkele/dubbele quotes omheen. Als die quotes er niet staan, denkt SQL dat de value een veld is, en gaat op zoek naar dit veld - wat hoogstwaarschijnlijk niet bestaat. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        COUNT(*) AS aantal
    FROM
        poll_votes
    WHERE
        poll_id = '"
.$voted_ids[$i]."'";

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    echo $aRow['aantal'];
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
ok, fijne mysql tutorial die ik had, hij zei dat getallen niet tussen quotes hoefde, maar nu werkt hij wel...

bedankt in ieder geval!
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Quote:
Er is een fout opgetreden...

Dan zijn de betere foutmeldingen! Heb je toch minstens 10x niks aan wanneer je moet debuggen. Wat is er mis met mysql_error() ? Tijdens bouwen, testen en debuggen is deze onmisbaar. Wanneer dit mist in jouw code, weet je dat je fout bezig bent.
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Maarten schreef op 22.03.2008 11:18:
ok, fijne mysql tutorial die ik had, hij zei dat getallen niet tussen quotes hoefde, maar nu werkt hij wel...

bedankt in ieder geval!
Getallen hoef je inderdaad niet tussen quotes te zetten, maar onthou wel dat één en twee geen getallen zijn. 1 en 2 zijn echter wel weer getallen, integers om precies te zijn.

Echo de query eens, hoe ziet jouw query er nu uit?

Edit: Dat had ook in 1 reactie gekund...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/03/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Als hij nu met quotes wél werkt, vraag ik me af welk veldtype poll_id is?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Values moeten altijd aangegeven worden als values. Er moeten dus altijd enkele/dubbele quotes omheen. Als die quotes er niet staan, denkt SQL dat de value een veld is, en gaat op zoek naar dit veld - wat hoogstwaarschijnlijk niet bestaat.
Onzin! Integers hoef je nog steeds niet tussen quotes te plaatsen in SQL! Dit is gewoon een prima query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
WHERE id = 10

Dat het gebruik van quotes wel mag rond integers is iets anders, maar het is zeker niet verplicht! Strings daarentegen zijn natuurlijk wel weer een ander verhaal, daar zijn (net als in PHP) de enkele quotes verplicht...
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:30:00
Quote Anchor link
het velt type van poll_id en van vote_number is allebei int(11), dat moet het toch zijn?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.