WHERE prioriteit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 12:05:17
Quote Anchor link
Hallo,
In onderstaande wordt een rij wel of niet getoond met show = Ja/Nee

als ik echter een plaats kies worden ook de rijen met show = Nee getoond,
kan ik een soort van prioriteit (priority?) geven aan WHERE `show` = 'Ja'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$query = $mysqli->query("
SELECT *
  FROM $db
 WHERE  (`show` =   'Ja'  )
 AND YEAR(`datum`) = '".addslashes($year)."'
  OR `plaats` = '".addslashes($plaats)."'
  ORDER BY id DESC
");
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:31:49
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2017 12:24:37
Quote Anchor link
Plaats haakjes om de AND en OR.

WHERE (... AND ...) OR ...
is wat anders dan
WHERE ... AND (... OR ...)
Gewijzigd op 29/05/2017 12:25:20 door - SanThe -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/05/2017 12:24:43
Quote Anchor link
Even de waarheidstabel raadplegen :

https://nl.wikipedia.org/wiki/Waarheidstabel

als ( Show = WAAR ) OF ( Plaats = WAAR ) dan is het WAAR
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 12:39:04
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie hulp.

Dit lijkt te werken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
WHERE  (`show` =   'Ja'  )
 AND (YEAR(`datum`) = '".addslashes($year)."'
  OR `plaats` = '".addslashes($plaats)."')
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/05/2017 13:26:55
Quote Anchor link
Nog wel even de addslashes vervangen door een echte escaping functie, zoals mysqli_escape_string. Addslashes is triviaal om te omzeilen.
Gewijzigd op 29/05/2017 13:27:21 door Ben van Velzen
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 14:08:44
Quote Anchor link
Beste bert,

Moet die veiligheid nog eens nalopen , overal lijkt het anders te zijn.
 
Aad B

Aad B

29/05/2017 14:27:32
Quote Anchor link
en backtics weghalen `show` `datum` `plaats` etc gewoon: show datum plaats.
kan alleen maar tot fouten en verwaaring leiden. De backtics zijn meegekopieerd uit een ranzige tool??
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 14:47:35
Quote Anchor link
backtics , schijnen meningen ook verdeeld over te verschillen.
Maar kan goed zijn dat ze hier niet nodig zijn.

Is ergens een goede tut te vinden hierover ,, veiligheid enz..
 
Ivo P

Ivo P

29/05/2017 14:58:01
Quote Anchor link
ik zou in de database kiezen voor 1/0 ipv Ja en Nee.

Dat voorkomt verwarring met JA of ja en maakt ook dat je programma begrijpelijk is voor een anderstatalige persoon.
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 15:22:14
Quote Anchor link
Ivo P op 29/05/2017 14:58:01:
ik zou in de database kiezen voor 1/0 ipv Ja en Nee.

Dat voorkomt verwarring met JA of ja en maakt ook dat je programma begrijpelijk is voor een anderstatalige persoon.


Klopt, had ik zelf ook aan aan zitten denken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/05/2017 15:23:56
Quote Anchor link
Programmeertechnisch is het ook handiger vanwege de booleans (true/ false).
Ik gebruik in zulke gevallen vaak een E_NUM met 0 en 1.
 
Ivo P

Ivo P

29/05/2017 15:26:31
Quote Anchor link
tot mysql 5.6 was SHOW een reserved word:

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/keywords.html
 
Willem vp

Willem vp

29/05/2017 15:36:49
Quote Anchor link
> tot mysql 5.6 was SHOW een reserved word

Hiermee wek je de (valse) suggestie dat SHOW in 5.7 niet meer reserved is.
 
Ivo P

Ivo P

29/05/2017 15:40:33
Quote Anchor link
ik heb inderdaad de voetnoot verkeerd gelezen.

De (R) staat voor Reserved Word en niet voor voetnoot [r]
 
John D

John D

29/05/2017 16:30:49
Quote Anchor link
Pierre Web op 29/05/2017 14:47:35:
backtics , schijnen meningen ook verdeeld over te verschillen.
Maar kan goed zijn dat ze hier niet nodig zijn.
Is ergens een goede tut te vinden hierover ,, veiligheid enz..
Ik ben benieuwd naar de tut waar je het over hebt. Deze backtics worden doorgaans copy/paste meegenomen uit phpadmin, helaas. Je kan er inderdaad reserved words zoals SHOW gaan misbruiken in attributen en tabellen maar of het verstandig is betwijfel ik. Kan alleen maar verwarring over ontstaan. Gewoon niet doen.
Gewijzigd op 29/05/2017 16:31:30 door John D
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 19:25:27
Quote Anchor link
Backtics , Het kan goed zijn dat ze hier niet nodig zijn.

Ik heb ooit eens een probleem gehad , en iemand adviseerde me de backtics te gebruiken,
had iets te maken met tekst in een record precies weet ik het niet meer , maar werkte wel.
Ben ze dus blijven gebruiken.

Show verander ik in Display, advies heb ik hier al eens in het verleden gekregen.

Wat tut betreft bedoelde ik een goede tutorial over toepassen van veiligheid , juist toepassen van mysqli_escape_string enz.
Gewijzigd op 29/05/2017 19:26:21 door Pierre Web
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/05/2017 01:37:05
Quote Anchor link
Pierre Web op 29/05/2017 12:05:17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$query = $mysqli->query("
SELECT *
  FROM $db
 WHERE  (`show` =   'Ja'  )
 AND YEAR(`datum`) = '".addslashes($year)."'
  OR `plaats` = '".addslashes($plaats)."'
  ORDER BY id DESC
");

Dit is slechte naamgeving. $db is namelijk geen database maar een tabel. En inderdaad, maak van een boolean kolom ook echt een BOOL (of TINYINT of wat dan ook). Alsjeblieft geen ENUM, dat is echt bagger because reasons. Vermijd het gebruik van een mix van engelse en nederlandse woorden door elkaar. Dit is gewoon terribly verwarrend.

Daarnaast zou je het gereserveerde-woorden-dilemma kunnen omzeilen door kolommen een vaste prefix te geven (hiermee voorkom je ook alias-issues indien je een query hebt waarin je verschillende tabellen joined waarin kolommen met eenzelfde naam zitten, door een prefix worden alle kolomnamen uniek). Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een tabel van artikelen zou je de kolom art_show kunnen noemen (prefix art_). Zelden tot nooit meer problemen met gereserveerde woorden.

En tot slot. Introduceer eens wat abstractie in een databaselaag. Maak een eenvoudige database-klasse die je werk uit handen neemt. Zo zou je bijvoorbeeld een methode "escape" kunnen introduceren, met als eerste implementatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MyDb
{
    protected $db; // refers to db-object
    // ...


    public function escape($in) {
        return addslashes($in);
    }
}

?>

En dan, als je later beseft dat deze beveiliging toch een wassen neus is verander je deze in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MyDb
{
    protected $db; // refers to db-object
    // ...


    public function escape($in) {
        return $db->real_escape_string($in);
    }
}

?>

De toegevoegde waarde is onder andere dat je voor een andere implementatie geen letter code tijdens communicatie met je database hoeft aan te passen. Dit was voorheen $myDb->escape($whatever) (waarbij $myDb een object van de klasse MyDb is) en is na de aanpassing nog steeds $myDb->escape($whatever), ongeacht de implementatie. Dat lijkt mij beter dan in je code addslashes()-instanties te search-and-replacen... of in het algemeen, elke keer zo'n operatie uitvoeren als je een slimmere/veiligere implementatie verzint.
Gewijzigd op 30/05/2017 01:48:06 door Thomas van den Heuvel
 
Pierre Web

Pierre Web

30/05/2017 10:32:59
Quote Anchor link
Bedankt voor reactie

Klopt van die $db en integer
Wat je code betreft , hier zal ik eens op mijn gemak naar moeten kijken.

Ik ben een oudje en vind het heel fijn om met php mysqli iets te maken , meestal neem ik voorbeelden over van bijv,
https://www.sanwebe.com/2013/03/basic-php-mysqli-usage en
http://www.thaicreate.com/php/php-mysql-mysqli-delete.html.
En aanvullende vragen stel ik hier op forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.