WHERE weeknr = '$weeknr' in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco schrubben

remco schrubben

31/03/2012 20:50:04
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zit even met een klein probleem.
Door middel van dit scriptje krijg ik de week nummer van vorige week, in dit geval week 12.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$weeknr
= date("W") -1;

echo $weekNumber
?>


Maar nu wil ik dus $weeknr in mijn SELECT query stoppen om zo de post van vorige week op te halen. Maar ik krijg het niet voor elkaar om de $var $weeknr in mijn query te stoppen. Krijg de melding:
Foutmelding: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE weeknr = 12 DESC LIMIT 1 ) AS aka JOIN ts_optie ' at line 20

Query die er bij hoort is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$weeknr
= date("W") -1;

$query ="SELECT
        aka.id,
        aka.ts_titel,
        aka.poll,
        aka.weeknr,
        ts_optie.artiest,
        ts_optie.titel,
        ts_optie.cover
    FROM
    (
    SELECT
        id,
        ts_titel,
        poll,
        weeknr
    FROM
        ts
    ORDER BY
        id
    WHERE
        weeknr = "
.$weeknr."
    DESC LIMIT 1
    ) AS aka
    JOIN
        ts_optie
    ON
        aka.id = ts_optie.ts_id                            
    "
;
?>


Ik meen dat ik normaal door '$weeknr' een $var kon opvragen in een query ma ook dat werkt niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:11:31
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/03/2012 20:55:22
Quote Anchor link
Hoe vaak moet er geschreven worden dat je fatsoenlijke foutafhandeling moet toepassen!!

Er zit een fout in je query!!

Blijk heb je dat wel maar gij niet begrijpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT
FROM
WHERE
ORDER BY
LIMIT
Gewijzigd op 31/03/2012 20:59:11 door Noppes Homeland
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/03/2012 21:11:42
Quote Anchor link
Nopper,

Gelukkig hoef dat niet vaak geschreven te worden.
Want ik laat nu namelijk alleen mijn query zien. De rest is niet relevante code en heb hier geleerd dat posten van niet relevante code's niet wordt gewardeerd. Daarom heb mijn foutafhandeling even er buiten gehouden. Dit leek mij namelijk niet zo relevant in de vraag.

Daar naast bedank ik je wel even voor het opzetje. Ik zie gelijk waar ik verkeert ga.
En ja dat is een stomme fout van mij.
Gewijzigd op 31/03/2012 21:28:55 door remco schrubben
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.