while loop met select en hidden veld.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 17:27:35
Quote Anchor link
Goeden dag,

Ik zit met een klein probleempje
ik heb deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php include("includes/connect.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<form method="post" action="https://www.onebip.com/otms/">
<table width="100%">
<tr>
    <td><input type="text" name="item_name" value="raventh" /></td>
    <td><select name='price'>
<?php
//Donatie punten uit de tabel onebip halen//
//Let wel op wel een eigen query gebruiken dit ivm ik gebruik geen mssql maar mysql. het principe blijft hetzelfde.//

$sql = "SELECT * FROM onebip";
if(!$result = $mysqli->query($sql))
{

    echo 'fout'; //Fout afhandeling    
}
else
{
    //doorgaan als er geen fout is
    while ($row = $result->fetch_assoc())
    {

        echo '<option value="'.$row['price'].'">"'.$row['tekst'].'"</option>';    
    }
}

?>

</select></td>
    <td><input type='image' name='submit' src='http://www.onebip.com/tools/bts/btn06.gif' alt='Pay with Onebip' border='0'/></td>
</tr>
</table>
<input type="hidden" name="description" value="*****" />
<input type="hidden" name="username" value="*******" />
<input type="hidden" name="currency" value="USD" />
<input type="hidden" name="command" value="standard_pay" />
<input type="hidden" name="custom[naam]" value="<?php echo $_SESSION['account']; ?>"  />
<input type="hidden" name="custom[points]" value="?????" />
<input type="hidden" name="return_url" value="http://localhost/pay.php" />
<input type="hidden" name="notify_url" value="http://apolloteam.cjb.net/notify.php" />
</form>
</body>
</html>
<?php echo var_dump($_GET); ?>


Maar mijn vraag is nu dit
als ik dus een select maak dan moet er bij deze regel
<input type="hidden" name="custom[points]" value="?????" />
het geselecteerde veld komen te staan.
Hoe kan ik dit doen?

Met vriendelijke groet,
Thomas de Vries.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:34:48
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

29/04/2011 17:37:07
Quote Anchor link
Welk nut heeft het om de geselecteerde waarde in een hidden input te zetten.
Overigens zijn hidden / readonly / disabled inputs gewoon te wijzigen

Maar ja, zoiets kan je gewoon doen door een een javascriptje inelkaar te flansen.

En waarom quote je je tekst in de option
Gewijzigd op 29/04/2011 17:39:01 door Noppes Homeland
 
Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 17:59:51
Quote Anchor link
hoe kan ik dit het beste doen dan.
Die hidden velden zijn verplicht van oneblip
dus daar kan ik niks aan doen.
 
Roger Keulen

Roger Keulen

29/04/2011 18:08:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="hidden" name="username" value="*******" />


Sorry, maar dit gaat zo niet echt werken....

Wat je het beste kunt doen is eerst een goed ontwerp maken. PHP, HTML, SQL dwars door elkaar heen gooien leer je niet op een informatica opleiding, dus dat ga ik je nu ook niet adviseren.

Dus je begint eerst met het bedenken van een STRUCTUUR.
Dus hoe noem je je functies, classes, etc...
Hoe zet ik ze in m'n document, uitlijning, help...

Daarna begint je pas met ontwerpen.... en coderen dat doe je pas als aller laatste...


Vraag: Ga je elke file op de server apart beveiligen?

Het is handiger om maar 1 file bereikbaar te maken voor mensen van buiten af. Bijvoorbeeld: index.php in de ROOT map en de rest in de sub-mappen.


Tevens werkt deze oplossing als er een sub map bestaat die "includes/connect.php" bevat. Dus bij het slepen van het bestand na een andere map, en hij werkt al niet meer. Het is beter om robuste software te schrijven.


Dus iets van in de trend van:

$DBResult = New MYSQL_Query("SELECT * FROM onebip");

$Form = New HTML_Form("MyFormClass","https://www.onebip.com/otms/");
$Form->Add(New HTML_Form_Selection("price", $DBResult, "price", "tekst" ));

$Page = New HTML_WEBPAGE("Untitled Document", New HTML_STYLESHEET("Test.csv"));
$Page->Add($Form);
$Page->Render;
$Page->SaveToFile($Page->GUID & ".cache");

$Responce = New HTTP_RESPONCE("text/html");
$Responce->Add($Page);
$Responce->Send;


Dan is het teminste leesbaar....

Groeten: Lucifer

Toevoeging op 29/04/2011 18:14:03:

Wat ben je dan van plan bij het volgende formulier?

De code kopieeren en weer aanpassen?

Dit zal niet de laatste keer zijn dat je een FORM moet maken, dus je kunt het beter maar goed oplossen. Ben je er meteen vooraltijd van af....



Groeten en suc6 er mee...

Ps: Scripters werken van boven naar onder.... Nerds hebben gravitatie kracht niet nodig om werkende software te maken !
 
Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 18:22:10
Quote Anchor link
nee zo werkt onebip niet.
die <input usernam="****" is voor de username hoeft niet publiekelijk worden gemaakt.
En voor de volgende pagina heeft de gebruiker geen zicht op dat is de controle pagina als de betaling succes is verlopen.
Dat gebeurt allemaal door onebip.
Ik moet alleen het verhaal wat ik hierboven heb staan gemaakt te hebben.

en zoals jij dat doet dan moet ik helemaal van voor af aan gaan beginnen met leren
en ben ik weer een paar maand verder.
 
Daniel O

Daniel O

29/04/2011 19:37:39
Quote Anchor link
Als je de geselecteerde waarde naar onebip wilt sturen, waarom noem je de <select> dan niet gewoon custom[points] ... ? Dan kan je het hidden veld weggooien. Onebip kan niet zien of data uit een select of uit een hidden input wordt gepost ...
 
Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 22:53:50
Quote Anchor link
helaas die custom[points] is een hidden veld.
omdat die select de price bevat dit is een verpichting van hun kant uit.
dus ik moet ergens de price laten weergeven.
 
Daniel O

Daniel O

29/04/2011 23:54:37
Quote Anchor link
En de waarde die is gekozen bij price wil je automatisch invullen in die select? Dat doe je met javascript. Simpel toch?

// met jQuery
$('select[name="price"]').bind('change', function() {
$('input[name="custom[points]"]').attr("value", $(this).val());
});
Gewijzigd op 29/04/2011 23:55:12 door Daniel O
 
Thomas de vries

thomas de vries

30/04/2011 00:16:43
Quote Anchor link
nee de waarde die geselecteerd wordt uit de select price
moet worden omgezet naar punten in de input vield.
bijvoorbeeld
als je de eerste selecteert dan moet ie automatisch naar de input veld de
juiste aantal punten doen.
bijvoorbeeld als dit form
<form method="post" action="https://onbip.com/ots/">
<select name="price">
<option value="250">22 punten voor 2.50</option>
<option value="500">45 punten voor 5.00</option>
</select>

dan moet er met javascript een if else constructie komen. net zoals met php.
if(value = 250)
{
$punten = 22;
}

dan in de input veld komt dan dit
<input type="text" name="points" value="$punten" />

Maar dan dus met javascript omdat die doorgaat naar onebip en onebip stuurt het door naar mijn control script.
</form>
 
Daniel O

Daniel O

30/04/2011 09:55:43
Quote Anchor link
Geef dan die punten mee als points attributes in de <option> tag en dan doe je niet $(this).val() maar $(this).children(':selected').attr('points')
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.