Whileloop resfreshen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 15:07:38
Quote Anchor link
Ik gebruik het volgende sortable script:
http://papermashup.com/drag-drop-with-php-jquery/

DEMO: http://papermashup.com/demos/jquery-drag-drop/

Werkt prima op mijn server, maar ik wil iets veranderen, want ik ga het script ergens in integreren:
Er kunnen - logisch - meerdere mensen op verschillende computers aan de lijst werken.

Nu is het zo dat je iets kunt verplaatsen en er een 'save' wordt uitgevoerd.
Maar ik wil maken dat de lijst ook om de 2 seconden vanzelf geüpdatet wordt, zodat je ook ziet wat anderen eventueel aan de volgorde van de lijst veranderd hebben, in de tijd dat je er ook zelf mee bezig bent.

Hoe maak ik dat? Ik weet dat je AJAX kunt gebruiken, en heb van alles geprobeerd, maar ik vind het lastig om de while loop te tussentijds te updaten...
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 11:26:34
 
Randy vsf

Randy vsf

21/01/2016 15:57:32
Quote Anchor link
Je kan een setInterval gebruiken, en dan de "save" method die er al is uitvoeren.

setInterval(save, 2000);
 
Aad B

Aad B

21/01/2016 16:27:32
Quote Anchor link
Randy vsf op 21/01/2016 15:57:32:
Je kan een setInterval gebruiken, en dan de "save" method die er al is uitvoeren.
setInterval(save, 2000);

Zomaar een vraag: Loop je dan niet de kans dat je oude informatie (her)schrijft terwijl iemand anders het net even eerder heeft aangepast? Opnieuw save lijkt me niet goed, je moet alleen elke 30sec ophalen lijkt mij
 
Randy vsf

Randy vsf

21/01/2016 16:29:03
Quote Anchor link
Aad B op 21/01/2016 16:27:32:
Zomaar een vraag: Loop je dan niet de kans dat je oude informatie (her)schrijft terwijl iemand anders het net even eerder heeft aangepast? Opnieuw save lijkt me niet goed, je moet alleen elke 30sec ophalen lijkt mij


Dan maak je een update functie, die je in die interval gooit.
Gewijzigd op 21/01/2016 16:30:09 door Randy vsf
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 19:03:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){     
      function slideout(){
  setTimeout(function(){
  $("#response").slideUp("slow", function () {
      });
    
}, 2000);}
    
    $("#response").hide();
    $(function() {
    $("#list ul").sortable({ opacity: 0.8, cursor: 'move', update: function() {
            
            var order = $(this).sortable("serialize") + '&update=update';
            $.post("updateList.php", order, function(theResponse){
                $("#response").html(theResponse);
                $("#response").slideDown('slow');
                slideout();
            });                                                             
        }                                  
        });
    });

});    
</script>


Als ik het goed heb (ben een leek met Jquery) moet ik er dus het eerste deel van de code om de zoveel tijd heruitvoeren?
Hoe kan ik dat maken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 19:36:10
Quote Anchor link
Een nieuwe functie maken die de actuele data uit de database ophaalt, en bij sterke voorkeur als JSON-formaat wordt opgehaald.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/01/2016 19:49:47
Quote Anchor link
Maar dit sortable ding heeft helemaal geen "state", oftewel, hier is niet voorgeschreven welke elementen op welke positie staan, noch welke gebruikers hier aan bezig zijn. Kortweg: het hele "gedrag" van dit ding is op dit moment ongedefinieerd.

Je zult anders om moeten gaan met deze functionaliteit en dit gedrag verder moeten definiëren, voordat je ook maar kunt overwegen om het zo te maken dat meerdere mensen hier tegelijkertijd aan (verder kunnen) werken (want je zult de "toestand" ook op moeten slaan op een zodanige wijze dat je dit ding later weer kunt initialiseren in die "toestand" zodat je hier weer verder aan kunt werken).
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 21:00:50
Quote Anchor link
@Randy vsf: Hoe haal ik het opnieuw op?
@Ariën: hoe zie je dat voor je? Heb je een voorbeeld-linkje? Beetje geheimtaal dit voor me...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 21:08:17
Quote Anchor link
JSON bedoel je?
Op zich valt het reuze mee: https://nl.wikipedia.org/wiki/JSON
Met json_encode kan je de array met al je data in een JSON-string zetten. Deze haal je met een AJAX-request op, en kan je vervolgens met jQuery's ParseJSON uitlezen.

Verder heeft Thomas ook gelijk. En wat als iemand nou de sortering aanpast, terwijl jij die ook tegelijkertijd aanpast, en voor de nieuwe interval verstuurt. Ik denk dat het nog vrij gecompliceerd is om dit op deze manier te bewerkstelligen.

Een versie-systeem achtig iets lijkt me stukken betrouwbaarder. Daarin kan je complicaties tussen twee bewerkingen naar mijn idee eenvoudig eruit pikken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/01/2016 21:09:51
Quote Anchor link
Of je negeert mijn opmerking volkomen en begint vrolijk aan je AJAX functionaliteit te bouwen tot het moment dat je je afvraagt wat je met de data die je binnenkrijgt zou moeten doen.

Hoe "praat" deze met je sortable-ding? Hoe kun je daarmee het uiterlijk updaten met externe informatie? Je zult daartoe een intern data formaat (in JavaScript) moeten afspreken en bijhouden. Dit is de eerdergenoemde "toestand" waar ik het over had.

Maar ga rustig aan de slag, ik hoor wel wanneer je zover bent :).
 
Daan Vee

Daan Vee

22/01/2016 10:29:07
Quote Anchor link
Sorry, maar ik snap niet precies wat je bedoelt Thomas....
Hoe kan ik intern data formaat afspreken en bijhouden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2016 11:03:04
Quote Anchor link
Ik denk dat hij doelt op wat ik met JSON bedoel?

Maar je zit, naar mijn idee, zelf dan nog wel met twee niet gelijklopende timers van de setInterval. Want beide computers zullen niet tegelijkertijd op de sortable-pagina komen. Dit lijkt me af te vangen met de huidige servertijd die je mogelijk in AJAX weer ophaalt.

Best complex dus, omdat je weer met veel bijzaken rekening moet houden.
 
Randy vsf

Randy vsf

22/01/2016 11:26:20
Quote Anchor link
Het beste zou zijn socket.io of iets. Dan hoef je maar op 1 plek de database te updaten, en de gebruikers krijgen meteen de wijzigingen gepushed.
Ik werk er zelf laatste tijd vaker mee, en het werkt echt snel.
En is vrij makkelijk in gebruik, als je basis javascript kent (maar dat betwijfel ik in dit geval).
Gewijzigd op 22/01/2016 11:27:21 door Randy vsf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2016 11:45:49
Quote Anchor link
Randy vsf op 22/01/2016 11:26:20:
Het beste zou zijn socket.io of iets. Dan hoef je maar op 1 plek de database te updaten, en de gebruikers krijgen meteen de wijzigingen gepushed.
Ik werk er zelf laatste tijd vaker mee, en het werkt echt snel.
En is vrij makkelijk in gebruik, als je basis javascript kent (maar dat betwijfel ik in dit geval).

Mag ik vragen op welke manier of welke tutorial jij er kennis mee hebt gemaakt?
 
Randy vsf

Randy vsf

22/01/2016 12:09:36
Quote Anchor link
- Ariën - op 22/01/2016 11:45:49:
Mag ik vragen op welke manier of welke tutorial jij er kennis mee hebt gemaakt?


Ik heb via sitepoint enkele tutorials bekeken en gevolgd.
Gewijzigd op 22/01/2016 12:10:42 door Randy vsf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.