Whitespace delete in $POST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan de Vries

Jan de Vries

23/12/2007 18:51:00
Quote Anchor link
heyy

weet iemand misschien wat hier ervoor zorgt dat er achter de whitespace de rest wordt gedelete?

ik heb een form staan, waarin elke waarde ook een sessiewaarde heeft...
dit is zo omdat wanneer iemand een verkeerde waarde invult niet de form gelijk leeg is(hier een voorbeeld van de type die toevallig fout gaat ):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<label>Postcode
<?php echo '<input type="text" name="postcode" value='.$_SESSION["postcode"].'>'; ?>
</label>


wanneer de form wordt gesubmit gaat dit id deze controle functie door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
//controleer postcode
$check1 = postcodeCheck($_POST['postcode']);
if ($_POST['postcode'] == NULL || !$check1)
{
    $fouten.='<li>Postcode niet goed in gevuld!</li>';
    $error = 1;
}

...........

function postcodeCheck($voornaam) {
    $check = true;
    $voornaam = trim($voornaam);

    for($i=0; $i < strlen($voornaam); $i++) {
    $t = $voornaam[$i];

        if(!(ctype_digit($t) || ctype_alpha($t) || $t==' ')) {
            $check = false;
        }
    }

    return $check;
}

Gaat dit fout doet hij dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($error == 1)
{
$_SESSION['postcode'] = $_POST['postcode'];
echo '<div style="margin-top:8"><fieldset>
                    <legend>Fouten!</legend><ul>'.$fouten.'</ul></fieldset></div>';
//en include hij de form weer


MAAR waneer hij de form include verandert hij de waarde van de POST/SESSION

bijv:
wanneer je "2728 BC" invult wordt dit "2728"
ziet iemand waarom dit zo gebeurd?

Alvast Bedankt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan de Vries
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:33:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2007 18:56:00
Quote Anchor link
Omdat de dubbele quotes bij het value attribuut missen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
echo '<input type="text" name="postcode" value="'.$_SESSION["postcode"].'">'; ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan de Vries

Jan de Vries

23/12/2007 19:03:00
Quote Anchor link
nice bedankt hiervoor!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.