Width in een div?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley PHP

Wesley PHP

03/01/2010 15:02:00
Quote Anchor link
Beste phphulpers,

kun je een width in een div doen? En dan bedoel ik niet in de css maar in mijn .php bestand.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:47:53
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

03/01/2010 15:06:00
Quote Anchor link
nee dat kan alleen met css
 
Ivo K

Ivo K

03/01/2010 15:07:00
Quote Anchor link
Je kan met PHP wel een CSS bestand maken... maar wat bedoel je precies ?
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

03/01/2010 15:08:00
Quote Anchor link
Het kan met css in een php bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<div style="width: 100px">TEST</div>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joris van Rijn
 
Wesley PHP

Wesley PHP

03/01/2010 15:10:00
Quote Anchor link
@Joris
Bedankt hij doet het!
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2010 15:40:00
Quote Anchor link
Alsnog pas je natuurlijk CSS toe ... tjonge.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

03/01/2010 15:42:00
Quote Anchor link
``Joris,, schreef op 03.01.2010 15:08:
...css in een php bestand:
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2010 15:44:00
Quote Anchor link
Was ook bedoel voor Wesley.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

03/01/2010 15:48:00
Quote Anchor link
Sorry :']
 
Wesley PHP

Wesley PHP

03/01/2010 15:50:00
Quote Anchor link
Ik heb ook .css, alleen ik gebruik iets op meerdere pagina's met verschillende breedte vandaar.
 
Barman V

Barman V

03/01/2010 16:21:00
Quote Anchor link
Wesley schreef op 03.01.2010 15:50:
Ik heb ook .css, alleen ik gebruik iets op meerdere pagina's met verschillende breedte vandaar.
Dan zijn er alsnog voldoende manieren om dit in een .css bestand eenvoudig op te lossen. Staat net weer wat netter.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

03/01/2010 16:22:00
Quote Anchor link
Zoals?
 
Barman V

Barman V

03/01/2010 16:46:00
Quote Anchor link
Zo kan je bijvoorbeeld met ID's werken.

<!-- Deze div is 250px breed -->
<div id="div_1" class="test">TEST</div>

<!-- Deze div is 100px breed -->
<div id="div_2" class="test">TEST</div>

<!-- Deze div is 500px breed -->
<div id="div_3" class="test">TEST</div>

In css:
div.test {
// opmaak voor alle drie de divs
}

#div_1 {
width:250px;
}

#div_2 {
width:100px;
}

#div_3 {
width:500px;
}

Het lijkt wat, maar zeker voor de grotere sites geld, hoe meer je uit je broncode kan halen, hoe beter en netter.
Op mijn sites maak ik nooit gebruik van (lelijke) "style" attributen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2010 16:56:00
Quote Anchor link
@Barman: maak dan juist geen gebruik van ID's maar van CSS classes. Nu op 1 pagina nog steeds niet twee divs met dezelfde opmaak gebruiken, aangezien een ID natuurlijk maar 1x binnen een pagina voor kan komen.

Classes daarentegen kun je zo vaak gebruiken als je wilt...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.