Wie kan mij helpen met een contact formulier????

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gertjan spit

gertjan spit

17/09/2015 19:47:51
Quote Anchor link
Hallo heb weinig kennis van php en nu heb ik een eenvoudig contact formulier gevonden in een Bootstrap template wat ik wil gaan gebruiken maar dit wil niet verzenden.
Heb al een aantal dingen geprobeerd en heb het wel voor elkaar gekregen dat hij verzend maar alleen de tekst die ingevuld wordt bij message word verstuurd, maar naam en email adres niet. Verder kun je ook niet zien waar het van verstuurd wordt zoals afzender en onderwerp in mijn email programma. Het formulier bestaat uit een stukje HTML een javascript deel en een php gedeelte. Ik krijg het niet voor elkaar wie kan mij ermee helpen zou het graag werkend willen hebben?????

groet Gertjan
Gewijzigd op 17/09/2015 20:01:58 door Gertjan spit
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 19:45:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2015 19:52:45
Quote Anchor link
Kan je de relevante PHP-code laten zien?
 
Gertjan spit

gertjan spit

18/09/2015 09:11:43
Quote Anchor link
Hallo Aar hier de php code ik ben nieuw hier dus ik hoop dat ik het op de juiste manier post

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    header('Content-type: application/json');
    $status = array(
        'type'=>'success',
        'message'=>'Email sent!'
    );

    $name = @trim(stripslashes($_POST['name']));
    $email = @trim(stripslashes($_POST['email']));
    $subject = @trim(stripslashes($_POST['subject']));
    $message = @trim(stripslashes($_POST['message']));

    $email_from = $email;
    $email_to = '[email protected]';

    $body = 'Name: ' . $name . "\n\n" . 'Email: ' . $email . "\n\n" . 'Subject: ' . $subject . "\n\n" . 'Message: ' . $message;

    $success = @mail($email_to, $subject, $body, 'From: <'.$email_from.'>');

    echo json_encode($status);
    die;
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2015 10:18:58
Quote Anchor link
Ik zou eerst maar eens de @'tjes verwijderen. Want foutmeldingen wil je niet hierdoor laten verbergen.

Zorg ook dat foutmeldingen aan staan vanaf het begin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Gertjan spit

gertjan spit

18/09/2015 12:00:58
Quote Anchor link
Hallo Aar heb het aangepast zoals u aangaf hij verzend wel maar alleen bij bericht staat tekst en bij naam, subject, en email niets. Heb de @ verwijderd en krijg ook geen foutmeldingen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
 
    header('Content-type: application/json');
    $status = array(
        'type'=>'success',
        'message'=>'Uw bericht is verstuurd  '
    );

    $name = trim(stripslashes($_POST['name']));
    $email = trim(stripslashes($_POST['email']));
    $subject = trim(stripslashes($_POST['subject']));
    $message = trim(stripslashes($_POST['message']));

    $email_from = $email;
    $email_to = '[email protected]';//replace with your email

    $body = 'Name: ' . $name . "\n\n" . 'Email: ' . $email . "\n\n" . 'Subject: ' . $subject . "\n\n" . 'Message: ' . $message;

    $success = mail($email_to, $subject, $body, 'From: <'.$email_from.'>');

    echo json_encode($status);
    die;
?>
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2015 12:06:51
Quote Anchor link
heb je gecontroleerd of de velden name en email wel meegestuurd worden (gevuld worden) bij de (ajax?) aanroep?
 
Gertjan spit

gertjan spit

18/09/2015 12:12:56
Quote Anchor link
Dank voor bericht Ivo maar heb niet veel verstand van php waar moet ik dit ajax kunnen vinden??? ik heb wel iets in de main.js staan van ajax bedoeld u dit??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
//Ajax contact
    var form = $('.contact-form');
    form.submit(function () {
        $this = $(this);
        $.post($(this).attr('action'), function(data) {
            $this.prev().text(data.message).fadeIn().delay(3000).fadeOut();
        },'json');
        return false;
    });


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 18/09/2015 13:56:27 door Bas IJzelendoorn
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2015 14:49:14
Quote Anchor link
ik bedoel eigenlijk dat je met een tool als firebug kijkt wat er verstuurd wordt door javascript.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.