wie kan mij helpen met een ranking lijst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Samet

samet

12/01/2006 14:13:00
Quote Anchor link
ik ben bezig voor een afstudeer project en ik heb als project een multiplayer spel je kan ronlopen in een stad en kan vervolgens allemaal kleine spelletjes spelen. Mijn vraag is hoe kan ik er voor zorgen dat de punten die worden behaald tijdens een spel dat die opgeslagen worden en in een ranking lijst kunnen komen. spelletjes zijn in flash en site in html en php.


wie kan mijn helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:10:17
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/01/2006 14:17:00
Quote Anchor link
Ken je PHP in combinatie met MySQL? daarin kan je heel gemakkelijk een topscorelijst bijhouden. Je kan ALLE scores bijhouden, of degene met de laagste score elke keer weghalen, zodat er 10 of 20 mensen in de HIGHscore komen.
 
Samet

samet

12/01/2006 14:24:00
Quote Anchor link
heb je misschien een voorbeeld scriptje?
 

12/01/2006 14:27:00
Quote Anchor link
Ken je al aardig PHP en SQL, en ken je aardig HTML?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/01/2006 14:30:00
Quote Anchor link
Het is een afstudeer project.. gewoon je huiswerk zelf maken dus.

Maak een stukje php, en stuur daar de variabelen naar toe...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
if(isset($_POST['score']))
{

$gameid     = mysql_real_escape_string($_POST['formgame']);
$spelerID     = mysql_real_escape_string($_POST['formnaam']);
$waarde1    = mysql_real_escape_string($_POST['formwaarde1']);
$waarde2     = mysql_real_escape_string($_POST['formwaarde2']);
        
if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

   $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query     = "INSERT INTO scores (spelerid, gameid, waarde1, waarde2, ip) values('".$spelerid."','".$gameid."','".$waarde1."','".$waarde2."','".$ip."')";
$update     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
                        
if(isset($update))
{

    if($update == 1)
    {

        $id = mysql_insert_id();
        echo 'De database is geupdate!';
    }
else{
        echo 'De database kon niet geupdate worden!';
    }
}
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.