Wie kan mij helpen met onderstaand probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc huyghebaert

marc huyghebaert

08/08/2010 21:33:52
Quote Anchor link
Ik heb onderstaand script geschreven; als retour worden de variables TransactionID, Success, ERRmsg en ERRcode terug geven.

Als ik nu op enter druk, krijg ik een wit scherm te zien met daarin bvb

TransactionID=whatever Success=0 ERRms=not availible ERRcode=99

het is de bedoeling dat ik de variable Success kan uitlezen, waarden kunnen 1 of 0 zijn.

Dit heb ik nu

<form method="GET" action="http://selfservice.inforbusiness.com/interface.php">
<fieldset><legend>Domein vrij?</legend>
<p>
<input type="text" name="Name" size="17" value="Domeinnaam">.
<select size="1" name="Tld">
<option value="be">be</option>
<option value="com">com</option>
<option selected value="eu">eu</option>
</select>
</p>
<p align="center">
<input type="hidden" name="command" value="DomainCheck">
<input type="hidden" name="username" value="my_username">
<input type="hidden" name="password" value="my_password">
<input type="hidden" name="TransactionID">
<input type="hidden" name="Success">
<input type="hidden" name="ErrCode">
<input type="hidden" name="ErrMsg">
<input type="submit" value="Opzoeken" name="actie">
</fieldset>
</form>

Dus hoe kan ik bij retour van de get de waarde van $success uitlezen.

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:20:37
 
Martijn B

Martijn B

08/08/2010 21:38:51
Quote Anchor link
interface.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

print_r($_GET);

if( isset($_GET['Success']) )
{

  echo '$_GET[Success]: ', $_GET['Success'];
}


?>
Gewijzigd op 08/08/2010 21:40:05 door Martijn B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/08/2010 21:39:40
Quote Anchor link
Wat is de bedoeling van je formulier?
Je hebt er een hele serie 'hidden'velden in staan, waarbij degene die je wilt weten geen waarde (value) hebben. Dat je geen (verwachte) waarde als return krijgt, is dan niet zo gek.
 
Kevin van der Burgt

Kevin van der Burgt

08/08/2010 21:40:16
Quote Anchor link
Martijn B op 08/08/2010 21:38:51:
interface.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

print_r($_GET);

?>


Ik gebruik het liever ietsjes anders ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "<pre>";
print_r($_GET);
echo "</pre>";
?>


Dan ziet het er iets overzichtelijker uit.
 
Martijn B

Martijn B

08/08/2010 21:43:48
Quote Anchor link
Klopt ja, daar heb ik dump voor :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function dump()
{

    echo '<pre style="font-size: 11px">';

    $num_args = func_num_args();

    for( $i = 0; $i < $num_args; ++$i )
    {

        $var = func_get_arg($i);

        print_r($var);
        echo "\n";
    }


    echo '</pre>';

}
# end function dump
?>


En dan doe je bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
dump('fdsfsdf', $array, $nogeenarray, '$foo: ', $foo);
?>


Maar ontopic ;D :
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

08/08/2010 21:44:35
Quote Anchor link
Hoi,

Die hidden files die geen waarden hebben had ik bij wijze van test erbij gezet.
de verplichten velden zijn, username, userpassword, name en tld.

de retours zijn volgende handleiding die strings waar ik geen waarde heb bijgezet. Dacht in een poging tot het vinden van een oplossing, ben al de ganse morgen aan het zoeken geweest
 
Martijn B

Martijn B

08/08/2010 21:49:23
Quote Anchor link
Je probleem is opgelost dus?
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

08/08/2010 22:00:08
Quote Anchor link
nee Martijn,

dit staat in de handleiding

Definition : Checks the availability of a domainname.
Usage : Use this command if you want to know this domainname is still free and is being able to be registered.

Input Parameters: Build the query string using this syntax:

https://selfservice.inforbusiness.com/interface.php?command=nameofcommand&username=youruserlogin&password=yourpassword&parametername=paramvalue&nextparamname=nextparamvalue

parameter verplicht? omschrijving
Username Required Account Login Username
Password Required Account Login Password
Name Required Domain name without TLD or dot
Tld Required TLD without a dot

Return Parameters

Parameter omschrijving
TransactionID TransactionID for this session, assigned by our system.
Success If returned value is 0: The domain name is not free. If returned
value is 1: The domain name is free.
ErrCode Code to indicate the error ErrMsg Message to indicate the error
(linked to ErrCode)
ErrMsg Message to indicate the error (linked to ErrCode)

Dus schreef ik nu

<form method="GET" action="http://selfservice.inforbusiness.com/interface.php">
<fieldset><legend>Domein vrij?</legend>
<input type="text" name="Name" size="17" value="Domeinnaam">.
<select size="1" name="Tld">
<option value="be">be</option>
<option value="com">com</option>
<option selected value="eu">eu</option>
</select>
<p align="center">
<input type="hidden" name="command" value="DomainCheck">
<input type="hidden" name="username" value="my_username">
<input type="hidden" name="password" value="my_password">
<input type="submit" value="Opzoeken" name="actie">
</fieldset>
</form>
na dus op opzoeken geklik te hebben krijg ik dus een wit scherm terug met daarin onderstaand;

TransactionID=7355552 Success=0 ErrCode=NOT_AVAILABLE ErrMsg=is not available

dit moet ik dus onderscheppen, en ik dien dus de waarde van Success uit te lezen en verder te gaan met mijn script.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/08/2010 22:08:20
Quote Anchor link
Dan zal je dat formulier dus niet naar die andere site moeten laten wijzen met action="...", maar je zal zelf dat formulier moeten posten, ik denk met curl, en dan hetgene je ontvangt uitzoeken.
 
Martijn B

Martijn B

08/08/2010 22:13:32
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp wil je dus het gene wat een extern script "interface.php" op het scherm zet opvangen in je eigen script?

Dan zul je denk ik in je script een GET request moeten maken in plaats van dit te doen met een formulier. Dan kun je volgens mij wel makkelijk het resultaat opvangen.

Volgens mij kun je hiervoor de curl extensie gebruiken.

Info:
http://www.php.net/manual/en/book.curl.php
http://stackoverflow.com/questions/1225409/how-to-switch-from-post-to-get-in-php-curl
Gewijzigd op 08/08/2010 22:18:36 door Martijn B
 
Marc huyghebaert

marc huyghebaert

08/08/2010 22:25:14
Quote Anchor link
Inderdaad Martin,
mijn host firma heeft een soort API ontwikkeld die zou moeten toelaten het een-en-ander vanuit een webapplication uit te voeren zoals opzoeken van een domain name, deze bestellen, te verhandelen, linken aan, enzo .....

Zij hebben dus het interface.php prgramma staan die ik moet aanspreken, het resultaat daarvan komt dus terug op mijn scherm met die ene lijn.

dus curl zou moeten een oplossing zijn?
Ga dan maar weer in de boeken duiken zeker!! Alvast bedankt iedereen voor de reactie's.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.