Wijzigen <input id="file"... naar <a href="...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Hartman

Harry Hartman

24/06/2013 15:50:42
Quote Anchor link
Ik kom er zo even niet op en kan het nergens vinden...

In een free script om ePubs te viewen moet je het bestand laden met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(JS)
// An event handler for our file input.
function fileSelected(event) {
    var files = event.target.files;
    if (files.length > 0)
        new Epub(files[0], createReader);
}
(HTML)
<input type="file" id="file" accept="application/epub+zip" onchange="fileSelected(event)" />

Dit wil ik wijzigen naar een klikbare link naar waar het bestand op de server staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
(HTML)
<a href="#" id="file" onClick="fileSelected(event)">Klik hier om te laden...</a>

maar hoe geef ik nu de bestandsnaam mee?
Gewijzigd op 24/06/2013 15:52:00 door Harry Hartman
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:36:14
 
Danny L

Danny L

24/06/2013 15:58:06
Quote Anchor link
Ik heb hier een voorbeeld gemaakt (met jQuery)
http://jsfiddle.net/k9Ms5/

Ook pure javascript:
http://jsfiddle.net/k9Ms5/4/
Gewijzigd op 24/06/2013 16:01:00 door Danny L
 
Harry Hartman

Harry Hartman

24/06/2013 16:00:58
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie Danny maar het opent een venster al waar een bestand te selecteren. Ik wil direct naar het juiste bestand verwijzen op dezelfde server zonder te hoeven kiezen.
 
Danny L

Danny L

24/06/2013 16:04:28
Quote Anchor link
Aha, ik begreep je verkeerd...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/06/2013 16:30:21
Quote Anchor link
Leg eens wat beter uit wat er allemaal gebeurt.

<input type="file"> dient om bestanden, van de computer van de gebruiker, te uploaden naar de server (of eventueel om verder te gebruiken met javascript)

Maar jij spreekt over bestanden op de server.

Ik kan niet volgen wat je precies wil doen.
 
Harry Hartman

Harry Hartman

24/06/2013 16:41:48
Quote Anchor link
Kris Peeters op 24/06/2013 16:30:21:
Leg eens wat beter uit wat er allemaal gebeurt.

<input type="file"> dient om bestanden, van de computer van de gebruiker, te uploaden naar de server (of eventueel om verder te gebruiken met javascript)

Maar jij spreekt over bestanden op de server.

Ik kan niet volgen wat je precies wil doen.


De beschikbare bestanden (free books) staan in een map op de server om geladen te worden in plaats van vanaf de gebruikers computer te moeten uploaden.

Het script is een ePub reader welke je op een website kan inplementeren. Zie stukje code boven. De gebruiker kan zijn/haar ePub file uploaden en het boek lezen m.b.v. het script.
Ik wil graag dat er niet geupload wordt maar direct gekozen uit 'mijn' lijst met boeken (files).
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/06/2013 16:59:05
Quote Anchor link
Dan heb je geen <input Type="file"> nodig, zo lijkt me.


Dus, je hebt bestanden op de server, en je wil links naar die bestanden.

Dat is gewoon <a href="http://mijn_url">Klik</a>. (met de url van het bestand in die href).
Of mis ik nog iets?

Wat moet er gebeuren met die bestanden? Moeten die nog geïntegreerd worden in jouw website (in een embedded reader of zo?) of moeten ze die gewoon downloaden, en de computer neemt het voor de rest over?
 
Harry Hartman

Harry Hartman

24/06/2013 17:06:17
Quote Anchor link
Dat is mij bekend maar het geselecteerde bestand moet 'verwerkt' worden door function fileSelected(event) zoals in het stukje code in mijn vraag gedeelte. Daar blijf ik hangen...

Orgineel wordt de geuploade file verwerkt door de functie.
Ik wil graag de file op de server (aangeklikt met de link) zo verwerken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.