Wildcard in een IF statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem R

Willem R

08/03/2013 12:43:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

<tr class="items">
                    [
code]<? if ($article['AID'] ==  "BK%" ){ ?>

                        <td>Pages</td><? }
                        else {?>
<td>Parts</td><?}?>
                        <td><?= $article['PAG'] ?></td>
                    </tr>
            <? }
?>


Zoals je ziet probeer ik alles te pakken wat met BK begint alleen met deze methode en andere methodes zoals" *" lukt het ook niet:(
HELP ME AUB
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:57:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2013 12:45:03
Quote Anchor link
Dan zul je met strpos() of substr() moeten werken. Wat jij nu doet is de SQL-manier, wat niet zomaar in PHP werkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 12:45:43
Quote Anchor link
if(substr($article['AID'], 0, 2) == 'BK')
 
Willem R

Willem R

08/03/2013 12:48:18
Quote Anchor link
IK DANK JULLIE HARTELIJK! :D
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 12:48:20
Quote Anchor link
gebruik hiervoor bijvoorbeeld de PHP functie strpos

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<tr class="items">';

if (strpos($article['AID'],'BK') !== false) {
    echo '<td>Pages</td>';
}

else{
    echo '<td>Parts</td>';    
}


    echo '<td>'.$article['PAG'].'</td>';
echo '</tr>';

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 12:58:58
Quote Anchor link
Marvin Houweling op 08/03/2013 12:48:20:
gebruik hiervoor bijvoorbeeld de PHP functie strpos

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (strpos($article['AID'],'BK') !== false) {
    echo '<td>Pages</td>';
}

?>

Dit is niet correct. Jij kijkt nu alleen of BK er in voorkomt, maar niet of het aan het begin staat. Die 'false' zou dan 0 moeten zijn.
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 13:01:48
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/03/2013 12:58:58:

Dit is niet correct. Jij kijkt nu alleen of BK er in voorkomt, maar niet of het aan het begin staat. Die 'false' zou dan 0 moeten zijn.


Klopt, ik deed automatisch de aanname dat er na BK geen tekst meer voorkomt die ook BK bevat :) indien dit wel het geval is werkt het inderdaad zo niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 13:08:37
Quote Anchor link
Dus wordt die zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (strpos($article['AID'],'BK') === 0) {
    echo '<td>Pages</td>';
}

?>
 
Willem R

Willem R

08/03/2013 13:12:09
Quote Anchor link
Was bij toeval niet het geval er kwamen alleen cijfers erachter ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.