WIlt u dit verwijderen? Yes|NO button

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lol kid

lol kid

20/01/2011 10:29:49
Quote Anchor link
beste mensen,
Ik heb een script dat een geselecteerd ID verwijderd doormiddel van een hyperlink DELETE, HREF
nu wil ik 2 buttons maken, een JA en een NEE.
<input name="button1" type="button" value="yes" />
<input name="button2" type="button" value="no" />

Kan ik na de buttons ze met 2 IFFies doorsturen

zoiets bijvoorbeeld

IF $_POST['button1']
ga door met verwijderen van ID

IF $_POST['button2']
terugsturen naar de homepage

Nog 1 ding, ik heb al aardig wat forums en sites gelezen maar de meeste mensen doen dit met javascript ik zou dit graag allleen met PHP willen doen!

Alvast bedankt
Gewijzigd op 20/01/2011 10:34:58 door Lol kid
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:50:13
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

20/01/2011 10:40:23
Quote Anchor link
je kan ook als het checkboxje gevinkt is het verwijderen
 
Gerhard l

gerhard l

20/01/2011 10:43:20
Quote Anchor link
hier was laatst ook al een topic over, volgens mij was 1 van de oplossingen":

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//het formulier is gepost, dus op ja gedrukt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
//delete code
}
else{
?>

<form action="" method="post">
<input type="submit" value="ja"/>
</form
<a href="terugnaaroverizcht.php"><input type="button" value="nee"/></a>
<?php
}
?>
 
Lol kid

lol kid

20/01/2011 11:04:18
Quote Anchor link
gerhard, ik snap wat je bedoelt maar ik heb een probleem;
sinds ik niet de beste ben met php en aardig wat IFFies heb (kijk maar)
kom ik er met de if$_server geen wijs meer uit
zou jij me misschien op weg kunnen helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$username
="root";
$password="";
$database="Verzameling";
$con=mysql_connect(localhost,$username,$password);
if (!$con)
  {

die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db($database, $con);


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
if(isset($_GET['ID'])){
    if(!empty($_GET['ID'])){
        $sql = mysql_query("DELETE FROM cds WHERE ID = '".($_GET['ID'])."'");
      
            echo 'succesvol verwijderd';
        }
    }
}
    
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2011 11:07:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

Dat klopt prima. Je bent overigens wel een ' ' vergeten te plaatsen om 'localhost'.

Verder raad ik aan om ook een if-je te gebruiken als je jouw query uitvoert. Je wilt graag weten of het wel of niet gelukt is ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.