Wiskunde,, Jeej

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

22/09/2009 20:51:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik ben momenteel bezig met een soort gps applicatie,, en heb nu 3 satellieten, met een afstand tot het punt.
Nu heb ik hier heel mooi drie cirkels van gemaakt, en ik kan dus het punt zien waar je zou moeten zijn.

Heel leuk allemaal, maar, nu wil ik de positie berekenen.
Ik heb al uitgevogeld wat ik moet doen, alleen ik heb geen flauw idee hoe.

Ik moet voor iedere cirkel de vergelijking opstellen.
Dan moet ik cirkel 1 van cirkel 2 subtitueren, en cirkel 2 van cirkel 3.

hieruit komen 2 lijn vergelijkingen.
Deze lijnen hebben een snijpunt, en die moet ik dan dus ook weer uitrekenen.

Nu is mijn vraag, hoe doe ik zoiets in PHP,
Ik heb niks kunnen vinden over vergelijkingen oplossen in PHP.
Dus misschien dat iemand iets weet, of een idee heeft hoe dit aan te pakken.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:52:01
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

22/09/2009 21:18:00
Quote Anchor link
................

Misschien handig om je code hier neer te zetten, ofwel de data die je probeert te verwerken.
Vergeet de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
tags niet ;)
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/09/2009 21:21:00
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeld som? Hoe is de opbouw van de vergelijking?
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

22/09/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Misschien zou je ook kunnen uitleggen wat exact het probleem is.

Gaat het er om dat je afstanden wilt kunnen berekenen tussen twee GPS-coördinaten o.i.d.?

PS: PHP is geen rekenmachine, waarmee je handmatig kunt benaderen e.d. Je zult dus echt een algoritme moeten verzinnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Willem van der Veer
 

22/09/2009 21:42:00
Quote Anchor link
Zo'n soort opdracht krijg je (iig heb van iemand gehoord, die het heeft gehad) op de universiteit.
Hoe los je een vergelijking op papier op?
Op dezelfde manier moet je het met php doen.
(Gewoon stap voor stap, of als meerdere dingen in een stap kan, dan meerdere dingen in een stap.
Voorbeeld: y(t) = 0,5*a*t^2 -> t = ((2*y)/a)^(0.5)
).
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

22/09/2009 21:45:00
Quote Anchor link
Stel,,
Je hebt 3 cirkels.
x² + y² + 2x - 6y + 1 = 0
x² + y² - 4x - 4y - 5 = 0

Als je deze twee substitueert krijg je:
6x - 2y + 6 = 0
ofwel:
y = 3x + 3

stel ik heb nog een cirkel,, en doe hetzelfde truucje,
krijg ik 2 lijnen,
dus:
y = 3x+ 3
en bijv.
y = 5x - 2

van die twee lijnen moet ik dan het snijpunt weten,

Nu wil ik dus eigenlijk 3 dingen weten.

Hoe kom ik van mijn gegevens
(middelpunt cirkel X en Y, en de straal (van midden tot rand))
Naar een cirkel vergelijking?

Hoe substitueer ik deze vergelijkingen van elkaar?

Hoe bereken ik het snijpunt aan de hand van de gesubstitueerde lijnen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/09/2009 21:58:00
Quote Anchor link
nico schreef op 22.09.2009 21:45:
Hoe kom ik van mijn gegevens
(middelpunt cirkel X en Y, en de straal (van midden tot rand))
Naar een cirkel vergelijking?


Als je cirkel middelpunt (a, b) en straal r heeft, wordt je vergelijking:
(x - a)2 + (y - b)2 = r2
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

23/09/2009 14:50:00
Quote Anchor link
ik heb nu de cirkel vergelijkingen in deze vorm:
X^2+Y^2+480X+840Y+-385=0

Iemand nog verdere suggesties?
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

23/09/2009 15:13:00
Quote Anchor link
Je hebt nog steeds twee onbekenden, waarvan ik niet zie dat je die kunst substitueren met één onbekende. Je moet x, y of r weten om de rest te kunnen substitueren tot één onbekende. En dan is het nog maar de vraag of die op te lossen is.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

23/09/2009 15:36:00
Quote Anchor link
Hoezo komt dit me bekend voor, zoek eens op google naar een of andere tut erover.. ik had er als het goed is wat over gelezen ooit
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

23/09/2009 15:37:00
Quote Anchor link
niet nodig,
Als je twee van die vergelijkingen heb, dan komt er een formule uit, bijv.

X^2+Y^2+480X+840Y+-385=0
X^2+Y^2+240X+240Y+-245=0
----------------------------------------------substitutie
240X+600Y+-630=0

Hiervan gaan we een lijn vergelijking maken.
240X - 630 = 600Y //alles delen door de Y
0.4X - 1.05 = Y

Als ik dit twee keer zou doen, voor verschillende cirkels,
Heb ik 2 lijnen,
Daarvan moet ik dan het snijpunt uitrekenen, en daar ben ik dus nog niet uit.


Ik heb overigens het idee voor de formule, omdat ik maar 2 variablen nodig heb,
A, B en C (480, 840, -385)
Deze zet ik in een variable,
Dan kan ik a1 van a2 aftrekken, en dan kom ik er ook, alleen kwestie van X en Y erachter plakken.
En dan is snijpunt uitrekenen volgens mij gelijkstellen van de functies.

dus bijv.
0.4X -1.05 = 0.1X + 2 (geen idee of deze snijdt)
0.4X = 0.1X + 2 + 1.05 (+1.05)
0.3X = 3.05 (-0.1X)
1X = 3.05 / 0.3
X = 10.16

ik denk nu eigenlijk dat ik wel weet hoe ik dit ga proberen,,
Ik laat wat horen zodra ik meer weet/wat code heb
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.