[wiskunde] Verschillende afmetingen, zelfde plaats

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

30/10/2014 00:00:03
Quote Anchor link
Hallo,

ik geraak niet uit volgende probleem uit, steeds kloppen de uitkomsten niet. Ik heb al een heel blad volgeschreven maar het heeft niet gewerkt.

ik heb in mijn databank volgende gegevens staan
- img height (800)
- img width (1000)
- div top (300)
- div left (400)
- div height (200)
- div width (200)

Dan krijg je een vierkant in het midden (die div). Nu wil ik de div variabels herberekenen maar dat de positie dezelfde blijft (er wordt rekening gehouden met de aspect ration van de img)
dan heb ik (voor de gemakkelijkheid is het nu X 2 maar dat is niet altijd )
- img height (1600)
- img width (2000)
- div top (A=?)
- div left (B=?)
- div height (C=?)
- div width (D=?)

Hoe kan ik deze vraagtekens wiskundig oplossen?

Als het gemakkelijk is, sorry ik ben geen rekenwonder. Ik krijg het al 2 jaar niet meer op school en dan vergeet je al snel wat je niet vaak nodig hebt.
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:02:54
 
Wouter J

Wouter J

30/10/2014 00:43:09
Quote Anchor link
Gewoon alles met dezelfde factor vermenigvuldigen:

factor = imgHeight1/imgHeight.0 = 1600 / 800 = 2

divTop1 = divTop.0 * factor = 300 * 2 = 600
divLeft1 = divLeft.0 * factor = 400 * 2 = 800
divHeight1 = divHeight.0 * factor = 200 * 2 = 400
divWidth1 = divHeight = 400

Om hier een beetje mee te spelen en te bewijzen heb ik een Geogebra aangemaakt voor dit probleem: http://ggbtu.be/mt93JBrPV
Gewijzigd op 30/10/2014 00:44:56 door Wouter J
 
Peter K

Peter K

30/10/2014 07:19:19
Quote Anchor link
Je zult sowieso één variabele moeten bepalen die je gaat vaststellen. Als je geen van de 4 weet kun je nooit aan de andere 3 komen. Toch in ieder geval niet met een wisselende factor.

Indien de factor inderdaad altijd bekend is dan kan het op de manier die Wouter hierboven omschrijft.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 07:52:53
Quote Anchor link
Om het op een andere manier in te steken:

divTop = (imgHeight - divHeight) / 2;
divLeft = (imgWidth - divWidth) / 2;

In de oorspronkelijke post staat overigens niet wat er met de hoogte en breedte van de div moet gebeuren als de img andere afmetingen krijgt: moet de div even groot blijven, of moet hij meeschalen? Dat maakt dat het niet mogelijk is om iets zinnigs te zeggen over divHeight en divWidth.
Gewijzigd op 30/10/2014 16:11:36 door Willem vp
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 14:43:07
Quote Anchor link
@Wouter, @peter & @willem

Heel erg bedankt maar ik vrees dat het niet gaat werken vanwege de "divWidth1 = divHeight = 400".
de div is niet perse een vierkant. Deze kan ook rechthoekig van vorom zijn. De bedoeling is dat hij meeschaalt.

Als de div over een bloempot zit en de foto zijn afmetingen veranderen (grote of kleiner) dan moet de div nog steeds op dezelfde plaats over de bloempot zitten.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 16:15:13
Quote Anchor link
> Heel erg bedankt maar ik vrees dat het niet gaat werken vanwege de "divWidth1 = divHeight = 400".

Als je de berekeningen gebruikt die ik noemde, zou het in principe altijd goed moeten gaan. Als imgHeight 1.5x zo groot wordt, moet je divHeight ook 1.5x zo groot maken en uit de berekening rolt dan de juiste divTop.
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 18:00:24
Quote Anchor link
ik bedoel dat als de width en de height niet altijd dezelfde zijn, hierdoor kan ik dit stuk dus niet gebruiken wat altijd een vierkant zal geven ookal is de bron een driehoek vierkant ;)
Gewijzigd op 30/10/2014 22:31:54 door php knipper
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 18:29:04
Quote Anchor link
Huh? Waar komt die driehoek nou ineens vandaan?
Maar zelfs dan moet het nog werken.
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 22:32:20
Quote Anchor link
sorry was verstrooit
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/10/2014 02:14:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$fW
= $imageWidthA / $imageWidthB; // factor voor de breedte
$fH = $imageHeightA / $imageHeightB; // factor voor de hoogte


$divTopB = $divTopA / $fH;
$divLeftB = $divLeftA / $fW;
$divHeightB = $divHeightA / $fH;
$divWidthB = $divWidthA / $fW;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.