Wit pagina na inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Rilind Maqi

Rilind Maqi

02/06/2011 14:08:19
Quote Anchor link
Hallo allen,

Voor mijn project op school moet ik en mijn groep een helpdesk bouwen in PHP, in localhost draait het prima en heb een loginscript waarmee afhankelijk van de functie van een medewerker diegene wordt direct naar verschillende pagina's op de site.

Heb de site ook geüpload op de host van mijn pa's bedrijf maar op een of andere manier wilt ie niet verder met inloggen zodra je gebruikersnaam en wachtwoord invult, je krijgt dan gewoon een witte pagina en boven staat inloggen1.php (naam van onderstaande script), heb op internet gezocht maar geen echte oplossingen gevonden (wel een paar geprobeerd zoals Error Reporting, ben zelf niet zo heel goed met PHP en het script dat ik gebruik heb ik van internet geplukt alleen dan veranderd naar mijn situatie, de script zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php
    //Start session
    session_start();
    
    //Include database connection details
    require_once('connect.php');
    
    //Array to store validation errors
    $errmsg_arr = array();
    
    //Validation error flag
    $errflag = false;
    
    //Connect to mysql server
    $link = mysql_connect(localhost, root);
    if(!$link) {
        die('Failed to connect to server: ' . mysql_error());
    }

    
    //Select database
    $db = mysql_select_db(selfserviceportal);
    if(!$db) {
        die("Unable to select database");
    }

    
    //Function to sanitize values received from the form. Prevents SQL injection
    function clean($str) {
        $str = @trim($str);
        if(get_magic_quotes_gpc()) {
            $str = stripslashes($str);
        }

        return mysql_real_escape_string($str);
    }

    
    //Sanitize the POST values
    $gebruikersnaam = clean($_POST['gebruikersnaam']);
    $wachtwoord = clean($_POST['wachtwoord']);
    
    //Input Validations
    if($gebruikersnaam == '') {
        $errmsg_arr[] = 'Login ID missing';
        $errflag = true;
    }

    if($wachtwoord == '') {
        $errmsg_arr[] = 'wachtwoord missing';
        $errflag = true;
    }

    
    //If there are input validations, redirect back to the login form
    if($errflag) {
        $_SESSION['ERRMSG_ARR'] = $errmsg_arr;
        session_write_close();
        header("location: inloggen.php");
        exit();
    }

    
    //Create query
    $qry="SELECT * FROM medewerkers WHERE gebruikersnaam='".$gebruikersnaam."' AND wachtwoord='".$wachtwoord."'";
    $result=mysql_query($qry);
    
     $niveau = "SELECT niveau FROM medewerkers WHERE gebruikersnaam ='".$gebruikersnaam."'";
     $result2 = mysql_query($niveau);
     $result3 = mysql_fetch_row($result2);
    
    
    if(!$result3){
     $message  = 'Invalid query: ' . mysql_error() . "\n";
    $message .= 'Whole query: ' . $niveau;
    die($message);
    exit();
    }

    
    //Check whether the 1st query was successful or not
    if($result){        
    if(mysql_num_rows($result) == 1){
        //Login successful
            session_regenerate_id();
            $login = mysql_fetch_assoc($result);
            $_SESSION['gebruikersnaam'] = $login['gebruikersnaam'];
            $_SESSION['niveau'] = $login['niveau'];
            $_SESSION['wachtwoord'] = $login['wachtwoord'];
            
               switch($result3[0])
                                {
                       case
'medewerker':
                         header("location: medewerker/medewerker_overzicht.php");
                          break;
                          
                        case
'admin':      
                          header("location: beheerder/beheerder_overzicht.php");
                          break;
                          
                        case
'helpdesk':
                         header("location: helpdesk/helpdeskmedewerker_overzicht.php");
                          break;
                          
                        default:
die("all cases never worked");
                    }
                  }
else {
                      //Login failed
                     header("location: inlogfout.php");
                     exit();
                 }
                }

            
?>


In plaats van localhost en root moet hierbij gedacht worden aan de host van PCextreme en bijbehorende gebruikersnaam. Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand een hint kon geven waar het fout zit want voor de beoordeling moet ie gehost zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:31:13
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/06/2011 14:12:48
Quote Anchor link
geen @'tjes gebruiken en een goede afhandeling gebruiken (dus geen die). Ik denk dat het verder wel slim is wanneer je error_reporting op 1 zet
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

02/06/2011 14:25:26
Quote Anchor link
je zou kunnen proberen om de waarden die je hebt ingevoerd even te echoën op het scherm.
Ik zie dat je post gebruikt?
dus onderaan of boven aan de pagina: echo $_POST['gebruikersnaam'];

dan weet je of deze gegevens wel of niet mee verzonden worden of dat de meldingen die je verwacht daar ook werkelijk iets mee doen. Dat zou ik doen tenminste.
 
Aad B

Aad B

02/06/2011 20:15:36
Quote Anchor link
Een lege pagina betekent dat php afhaakt omdat het nogal grof fout gaat. Zet foutmeldingen aan en haal @ weg voor functies e.d. want dat blokkeert foutmeldingen. Over foutmeldingen "aan" zetten is voldoende te vindn op dit forum.
 
Rilind Maqi

Rilind Maqi

03/06/2011 02:51:02
Quote Anchor link
Allen bedankt voor de reacties! Ben na paar uur verder zoeken en experimenteren maar afgehaakt en op een gratis host geprobeerd en daar doet ie het nu wel :) Zal nog wel een keer als ik meer tijd heb verder zoeken maar dit topic kan nu wel dicht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.