Witregel na elke div (IE)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Robert Hamers

Robert Hamers

14/07/2007 10:36:00
Quote Anchor link
Ik heb enkele divs onder elkaar met daarin images. De images zijn eigenlijk links, meer even voor het gemak heb ik dat achterwege gelaten.

<div>
<img src=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $fotonaam?>
height="270" width="180">
</div>

Na elk plaatje komt een witregel. In Firefox heb ik dat niet. Heb al vanalles geprobeerd met css zoals dit:

div#standard
{
margin: 0px auto;
padding: 0px;
width: 180px;
height: 270px;
}

Maar niks werkt. Dit kan toch niet zo moeilijk zijn of wel???


Gr,
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:48:58
 
Jelmer -

Jelmer -

14/07/2007 10:47:00
Quote Anchor link
als je nog even float:left toevoegt gaat het ook goed in IE denk ik
 
Robert Hamers

Robert Hamers

14/07/2007 10:50:00
Quote Anchor link
float: left zet ze naast elkaar. Dat is niet de bedoeling. ALs ik de divs in een containter plaats en dan float: left gebruik, dan blijft de witregel en de plaatjes worden links uitgelijnd.

Nog meer ideeën?
 
Frank -

Frank -

14/07/2007 10:54:00
Quote Anchor link
Zet de padding en margin van de img ook nog even op 0, dat kan nog wel eens helpen.

Verder is het handig om bij dit soort problemen de betrokken onderdelen even een border te geven, dan wordt het duidelijk waar nu precies het probleem zit. Bv. teveel ruimte tussen de div's of juist teveel ruimte om de image.

Succes!
 
Robert Hamers

Robert Hamers

14/07/2007 11:08:00
Quote Anchor link
De padding en margin op 0 zetten in de img0-tag heeft niet geholpen. Ik heb een border om de divs gezet en de div is groter dan het plaatje. Onder het plaatje heb ik ingeveer 3 pixels hoog een witte ruimte.
 
Mark L

Mark L

14/07/2007 11:55:00
Quote Anchor link
Misschien komt het door die border...

Ik heb opgemerkt dat een border in IE anders is dan die in FF:

In IE gaat de border naar binnen en in FF naar buiten, ik bedoel dus:

je hebt een divje met width: 20px; en heigth: 20px;
daar zet je een border: 1px solid black; neer.

Dan krijg je iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div style="width:20px; heigth: 20px; border: 1px solid black;"></div>


Bij FF zou dat divje in totaal 22px in de breedte zijn en 22 in de hoogte (20+1*2)

Bij IE is dat 20px en 20px, want IE doet het andersom (20-1*2 <-- ruimte, en dan +1*2 waar de border komt)

Zie die 1*2 als: border is 1px en aan allebei de kanten is die border.

Ik hoop dat het een beetje duidelik is

Edit:
Dit is niet echt veel help, maar een (mogelijke) verklaring.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark L
 
Bart van der veen

bart van der veen

14/07/2007 11:59:00
Quote Anchor link
heb je ergens werkend linkje op het internet?
 
Robert Hamers

Robert Hamers

14/07/2007 13:24:00
 
Bart van der veen

bart van der veen

14/07/2007 13:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
//dit werkt in ie 6&7, safari, ff.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<
html>
<
head>
<
style type="text/css">
*{

    margin:0px;
    padding:0px;
}
.
img{
    border:1px solid black;
    width:180px;
    height:270px;
}

img{
    border:none;
}
<
/style>
<
title>div test</title>
<
/head>
<
body>
<
div class="img"><img src="foto1.jpg"></div>
<
div class="img"><img src="foto1.jpg"></div>
<
div class="img"><img src="foto1.jpg"></div>
<
div class="img"><img src="foto1.jpg"></div>
<
/body>
<
/html>
?>

dit was mijn testje:
ik denk dat het werk voor jou als je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
a img {
  border: none;
}

//verander in
a, img {
  border: none;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Robert Hamers

Robert Hamers

14/07/2007 14:10:00
Quote Anchor link
Bart,

Na jouw html gebruikt te hebben begreep ik nog steeds niet wat de reden was dat de mijne niet werkte. Weet je waar ik achter ben gekomen. Als ik de div en img op 1 regel zet, dan is er geen witte regel. Laat ik hem verspreid over 3 regels (div, img en /div) dan is er wel een witte regel. Is dit bizar of wat? Of is dit gewoon buggy IE???

Gr,
Robert
 
Bart van der veen

bart van der veen

14/07/2007 14:20:00
Quote Anchor link
dat over meerdere regels maakt bij mij geen enkel verschil niet in ff nog in ie...
 
Robert Hamers

Robert Hamers

14/07/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Bart, wat vreemd. Bij mij is dat toch echt HET probleem geweest. Nu werkt het namelijk op IE 6 en FF. Check maar:

www.suggestgrapgics.nl/TDG
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.