[Wordpress] Auteur in post

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max Nvt

Max Nvt

23/10/2013 18:28:26
Quote Anchor link
Hi,

Weet iemand of het mogelijk is, om met Wordpress, met de tag the_author() iets als het volgende te doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<? if($author == "pietje"){
echo "de redactie";
}
else{
the_author()
}
?>


Dus enkel wanneer de gebruikersnaam van de auteur pietje is, dat er "de redactie" komt te staan, en anders gewoon de naam van de auteur?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:57:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2013 18:30:59
Quote Anchor link
$author vervangen door the_author()
 
Max Nvt

Max Nvt

23/10/2013 18:33:32
Quote Anchor link
Thanks, echter wanneer ik dat doe, krijg ik echter "Pietjederedactie" te zien.
Gewijzigd op 23/10/2013 18:39:44 door Max Nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2013 18:41:31
Quote Anchor link
Laat je code die je nu hebt eens zien?
 
Max Nvt

Max Nvt

23/10/2013 18:41:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<? if(the_author(Max)){
echo "de redactie";
}
else{
the_author();
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2013 18:46:09
Quote Anchor link
Lees eens wat ik zei, i.p.v zelf een draai aan de code te geven.... ;)
Gewijzigd op 23/10/2013 18:47:30 door - Ariën -
 
Max Nvt

Max Nvt

23/10/2013 18:49:23
Quote Anchor link
- Aar - op 23/10/2013 18:46:09:
Lees eens wat ik zei, i.p.v zelf een draai aan de code te geven.... ;)


Je bedoelt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<? if(the_author() == "pietje"){
echo "de redactie";
}
else{
the_author();
}
?>


Dan krijg ik het effect "pietjepietje".
 
Wouter J

Wouter J

23/10/2013 19:18:47
Quote Anchor link
Stap 1, kijk in de functie reference van wordpress: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_author

We lezen hier:
Quote:
The author of a post can be displayed by using this Template Tag. This tag must be used within The Loop.

To return to PHP rather than displaying, use get_the_author.

Kortom, gebruik the_author wanneer je de author wilt echoën en gebruik get_the_author wanneer je de waarde in PHP wilt gebruiken. Je zou kunnen zeggen dat the_author er zo uitziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function the_author() {
    echo get_the_author;
}

?>

Offtopic:
of, aangezien het wordpress is, zal het waarschijnlijk andersom zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function get_the_author() {
    ob_start();
    the_author();
    $r = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    return $r;
}

?>


Met deze kennis gewapend (behalve het offtopic gedeelte) moet je nu zelf proberen jouw script goed te maken.

Toevoeging op 23/10/2013 19:51:34:

PS: Het is beter als je dit niet zo hardcode in je code. Users kan je opdelen in groepen. Vervolgens kun je die groepen echoën.
Gewijzigd op 23/10/2013 19:19:56 door Wouter J
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/10/2013 23:51:44
Quote Anchor link
Waarom zou je moeilijk doen?
WordPress heeft bij de gebruiker gewoon de mogelijkheid om de schermnaam in te stellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.