wordpress horizontaal menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Roelofs

Bart Roelofs

08/11/2011 13:40:56
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben sinds een paar dagen bezig met wordpress. Ik kreeg in de zoekfunctie hier, en op google niet echt een werkende oplossing gevonden, maar misschien deed ik iets verkeerd. Mijn vraag is of jullie mij kunnen helpen om het probleem op te lossen.

Mijn probleem:

Ik ben een 'website' aan het maken op mijn localhost. Wordpress is geïnstaleerd, bevat content en diverse paginas. Het is me al gelukt om een verticaal menu te krijgen (dus niet de catagoriën). Maar nu ik een horizontaal menu wilde maken, lukte dat niet. Hieronder een paar dingen die ik (onderandere op codex.wordpress.com) tegenkwam en niet werkte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="navmenu">
<ul>
    <li><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>">HOME</a></li>
    <li><a href="wordpress/recipes/">RECIPES</a></li>
    <li><a href="wordpress/travel/">TRAVEL</a></li>
    <li><a href="http://www.wordpress.org">WORDPRESS</a></li>
</ul>
</div>


Dit werkt wel, alleen moet de gebruiker zelf paginas kunnen toevoegen. Dus dan zou die pagina niet in het menu staan, en dat is wel de bedoeling.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="navmenu">
<ul>
 <li><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>">HOME</a></li>
<?php wp_list_categories('orderby=name&include=1,3,4,5'); ?>
 <li><a href="http://www.wordpress.org">WORDPRESS</a></li>
</ul>
</div>


Die stond ook op codex.wordpress. Die had ik dus aangepast (deze hierboven werkte trouwens ook verticaal):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="navmenu">
<ol>
<?php wp_list_pages('orderby=menu_order&exclude=0'); ?>
</ol>
</div>


Zouden jullie me kunnen zeggen wat ik fout doe? en hoe ik het dan zou moeten oplossen?

Groeten,

B. Roelofs

*edit Hier haalde ik de wordprescodes van hierboven vandaan: http://codex.wordpress.org/Creating_Horizontal_Menus

Toevoeging op 08/11/2011 16:45:35:

Het is opgelost. Nu ga ik in de style nog kijken hoe ik de puntjes voor de list weg kan krijgen. Maar dat lukt me vast wel. voor diegene die het ook wilde weten:

php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="navigation">
<?php

wp_list_pages();

?>

</div>


en de css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
div.navigation ul li {
        float: left;
}


Groeten B. Roelofs
Gewijzigd op 08/11/2011 14:02:58 door Bart Roelofs
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.