Wordpress slow

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 16:15:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb mijn vraag al geplaatst op het Wordpress en debian forum, maar heleaas geen enkle respons. via google ook niet echt te vinden wat mij kan helpen, dus raadpleeg ik de PHP kennis hier.
Ik heb een linux (debian) server waar Apache/PHP/MySQL opdraait.
De huidige PHP pagina's, welke sommige ook gevoed worden vanuit een dbase, zijn voldoende snel oproepbaar.

Nu heb ik Wordpress geïnstalleerd en duurt het 2 - 3 seconden voor dat er een reactie komt na een request.
De wordpress dbase is nagenoeg leeg, geen plugins geïnstalleerd in wordpress, gewoon standaard.

Als ik hetgeen op mijn laptop draai dmv XAMPP werkt het snel. (mijn definitie snel is dat ik niet hoef te wachten)
Ik heb vanuit wordpress op mijn laptop de dbase op mijn server laten aanspreken dat is het ook snel.
Als ik vanuit de server de dbase op de laptop laat aanroepen is het langzaam.

Ik heb al een lite template geprobeerd maar ook geen succes.

Nu denk ik dat het aan de PHP op de server ligt, of iets in de php.ini.
PHP versie server: 5.3.3-7+squeeze3
PHP versie XAMPP: 5.3.8

Heeft iemand een suggestie?

Groet,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:08:09
 
Bart V B

Bart V B

17/11/2011 16:31:16
Quote Anchor link
hoeveel geheugen heeft je linuxbak?
klinkt nl. nl. als geheugen tekort.
hoeveel geheugen mag php gebruiken?
Gewijzigd op 17/11/2011 16:40:26 door Bart V B
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 16:42:58
Quote Anchor link
Hoi

Linux zegt:
Real memory 503.49 MB total, 108.87 MB used
Virtual memory 1.44 GB total, 17.14 MB used

in phpinfo() vind ik dit: memory_limit 128M 128M
Maar kon mij herinneren dan dit standaard 16M was, maar zie in XAMPP ook 128M staan



mod_deflate en- of disbled maakt weinig zichtbaars uit
Gewijzigd op 17/11/2011 16:57:47 door Dennis van Dijk
 
Bart V B

Bart V B

17/11/2011 17:00:51
Quote Anchor link
eigenlijk is php de geheugen vreter.
Uhm... je kan proberen om php nog ietsje op te hogen. andere optie is om een cache plugin gebruiken?

ben geen wp kenner, maar dat is zo wat het eerste in me opkomt.
Gewijzigd op 17/11/2011 17:03:16 door Bart V B
 
Fabian M

Fabian M

17/11/2011 17:10:39
Quote Anchor link
Ik denk dat het aan de host ligt.
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 17:13:21
Quote Anchor link
Kan ik proberen ja, maar is zo basic, geen berichten dat dat het niet lijkt te zijn volgens alle kenners van WP.
apc heb ik geinstalleerd maar merk ook geen verschil.


Wat mij overigens ook op valt is als ik blog.mydomain aanspreek ik WP krijg te zien, en als er iets achter zet wat niet bestaat krijg ik ook WP te zien.
Alle andere subdomeinen pakken gewoon de standaard ErrorDocument 403 bij een pagina die niet bestaat, alleen WP niet. Staat geen .htaccess in zijn root of andere 403 verwijzing in zijn config (zover ik dat kan zien)

in de error log zie ik dan
[Thu Nov 17 16:54:53 2011] [error] [client **localIP**] File does not exist: /share/web/home/blog_test/test
[Thu Nov 17 16:54:55 2011] [debug] mod_deflate.c(615): [client **localIP**] Zlib: Compressed 1978 to 886 : URL /index.php

Overigens heb ik mod_deflate nu gedisabled.
 
Bart V B

Bart V B

17/11/2011 17:13:52
Quote Anchor link
@Fabian,
leg uit... Waarom zou het aan de host moeten liggen??
TS geeft aan een eigen server te hebben....
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 17:14:46
Quote Anchor link
Fabian M op 17/11/2011 17:10:39:
Ik denk dat het aan de host ligt.


Doek zelf, wat zou er dan aan de host niet goed zijn?

Andere PHP configuraties werken wel snel, ook gewoon PHPBB forum loopt goed.
 
Bart V B

Bart V B

17/11/2011 17:23:45
Quote Anchor link
Hmmm...
nu zeg je wat interessants.
hij staat op een subdomein, en als je er wat achteraan toevoegt werkt het ook.
dan lijkt het wel of hij dubbel laad
eigenlijk zou 128m genoeg moeten zijn.

misschien een plan om hem eens opnieuw te installeren? toch een verdwaalde .htaccess die misschien onbedoeld word aangeroepen?
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 17:45:53
Quote Anchor link
Het ErrorDocument zat hem in de basis htaccess daarin staat ErrorDocument 403 /?error=403
Er zit dus in WP een error afhandeling als er een request wordt gedaan naar iets wat niet bestaat hij toch de 'index.php' weergeeft.

Ik heb reeds een fresh install uitgevoerd in mydomain/blog/ geeft dezelfde traagheid.

Heb de log gezet op debug, maar zie ik ook geen bijzonderheden voorbij komen.
 

17/11/2011 18:10:36
Quote Anchor link
Heb je misschien een link naar de website?
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 18:37:23
Quote Anchor link
@phoenix bird daait local

Ik heb in de wp-config.php define('WPLANG', 'nl_NL'); geexclude en het is niet te geloven, het is snel..... wel in engels maar oké.
In mijn testomgeving staat define('WPLANG', 'nl_NL'); ook in de wp-config.php

En op beide systemen staat in wp-content/languages 4 files die dan waarschijnlijk iedere keer geladen moeten worden??
ms-nl_NL.mo 84kb
ms-nl_NL.po 106kb
nl_NL.mo 413kb
nl_NL.po 489kb

en.po, default.po, en.mo en default.mo kan ik niet direct vinden.

Dit moet ik dus verder bekijken, wellicht heeft de PHP op mijn server moeite met het laden van de NL file en op de laptop niet.

Dennis
 
Bart V B

Bart V B

17/11/2011 19:00:06
Quote Anchor link
gettext is die wel aanwezig op je server.
bedoel gecompileerd/installeerd?
 
Fabian M

Fabian M

17/11/2011 19:03:03
Quote Anchor link
Dennis van Dijk op 17/11/2011 17:14:46:
Fabian M op 17/11/2011 17:10:39:
Ik denk dat het aan de host ligt.


Doek zelf, wat zou er dan aan de host niet goed zijn?

Andere PHP configuraties werken wel snel, ook gewoon PHPBB forum loopt goed.


Oke, dan moet ik mij verontschuldigen.
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

17/11/2011 19:58:36
Quote Anchor link
Bart V B op 17/11/2011 19:00:06:
gettext is die wel aanwezig op je server.
bedoel gecompileerd/installeerd?


Jip:
GetText Support enabled
 
Dennis van Dijk

Dennis van Dijk

18/11/2011 22:03:50
Quote Anchor link
Wordpress maakt idd gebruik van gettext files
"There are three types of files used in the gettext translation framework. These files are used and/or generated by translation tools during the translation process, as follows: "

Ik heb de phpinfo(); vergeleken met een goedwerkende host en mijn phpinfo();
Daar vielen een aantal verschillen op:

verschil in:
Quote:
PHP CORE
versie
allow_call_time_pass_reference
enable_dl
magic_quotes_gpc
register_argc_argv
precision
zend.enable_gc
upload_max_filesize

apache2handler
Apache Versio
Max Requests
Timeouts

APC
Version
apc.rfc1867
apc.shm_size


afbeelding
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.