Wordpress URL vraag/probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

30/07/2012 19:00:00
Quote Anchor link
Beste iedereen,

Ik heb van de week mijn eerste wordpress plugin gemaakt, deze werkt samen met een API die ik heb geschreven.

De plugin integreerd een gallery in een wordpress website. Nu is het probleem dat de gallery zelf ook bepaalde pagina's bevat dus ook weer bepaalde linkjes heeft.

Elke wordpress website kan de url anders opgebouwd hebben, maar is er een goede manier hoe ik dit door een gebruiker makkelijk instelbaar kan maken?

En hoe voer ik dit juist door in wordpress?

Ik heb al het een en ander gevonden over het toevoegen van een rewrite rule maar kwam daar niet echt ver meer..

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Gr. Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:40:36
 
Wouter J

Wouter J

30/07/2012 19:22:38
Quote Anchor link
Ik zou gewoon een instellingen pagina maken in het admin panel.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

30/07/2012 19:23:40
Quote Anchor link
Beste Wouter,

Dat is ook inderdaad wat ik wil gaan doen, maar ik moet dit nog in wordpress ergens op een manier inbouwen dat mijn plugin de complete juiste URL pakt wanneer mijn 'tag' word aangeroepen.

Weet jij hoe ik dit moet doen?

Gr. Robert
 
Veur Heur

Veur Heur

30/07/2012 20:48:19
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

30/07/2012 20:51:39
Quote Anchor link
Beste Opolo,

Ik denk niet dat je mijn vraag begrijpt. Het gaat er niet om dat ik een optie in het menu van wordpress toe wil voegen.

Ik wil in principe in mijn plugin weten wat de root url van de pagina is waar de gallery tag geplaatst is. Vanaf hier kan ik het een en ander aan controles doen en de url goed instellen. Ik weet alleen niet hoe ik hier achter kan komen.

Gr. Robert
 
Wouter J

Wouter J

30/07/2012 20:58:36
Quote Anchor link
Gewoon via de server parameters? Of bedoel je bloginfo('wpurl')?
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

30/07/2012 20:59:29
Quote Anchor link
Sjonge jonge natuurlijk!! De server parameters totaal vergeten!
Bedankt wouter hier kan ik mee verder!

Toevoeging op 30/07/2012 22:32:59:

Ik heb alleen nog even een andere vraag.

Ik wil in mijn API script bijhouden vanaf welke website de api steeds word aangeroepen.
Hoe kan ik dit doen?
 
Veur Heur

Veur Heur

30/07/2012 22:51:38
Quote Anchor link
"referer" of eigenlijk referrer, maar die tikvout blijft bestaan :)
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

30/07/2012 23:11:35
Quote Anchor link
Hmm dat dacht ik ook alleen krijg ik dan niet de website te zien..

Dit is zegmaar wat ik nu even tijdelijk doe om te testen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$myFile = $dir["root"] . "/upload/testFile.txt";
$fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file");
foreach($_SERVER as $name => $value){
    fwrite($fh, $name . " == " . $value . "\n");
}
fwrite($fh, "HTTP_REFERER == " . $_SERVER['HTTP_REFERER'] . "\n");
fwrite($fh, "REFERER == " . $_SERVER['REFERER'] . "\n");

fclose($fh);


Maar de referers blijven leeg..
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2012 07:45:59
Quote Anchor link
Robert Kas op 30/07/2012 23:11:35:
Maar de referers blijven leeg..


Je opent het bestand waarschijnlijk rechtstreeks en niet via een link. Dan is het logisch.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

31/07/2012 09:32:45
Quote Anchor link
Hey SanThe,

Ik open uiteraard het bestand niet rechtstreeks ik begrijp dat er dan geen 'referer' is.

Ik open een van de websites die de API gebruikt, zodat de API op de manier word aangeroepen dat ik de statistieken wil bijhouden.

Dus volgens mij is het dan niet meer zo logisch haha.

Gr. Robert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.