wrong syntax met query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aoi

Aoi

14/09/2006 12:54:00
Quote Anchor link
met de volgende query krijg ik steeds een syntax fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "INSERT INTO pm (from, too, subject, message, read, date) VALUES ('".$_POST['from']."', '".$_POST['to']."', '".$_POST['sub']."', '".$_POST['msg']."', '0', '".$date."')";
        $result = mysql_query($sql_query) or die (mysql_error());
?>


Kan dit eraan liggen dat 1 van mijn variabelen niet goed zijn gevult?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aoi
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:08:09
 
Jeroen

Jeroen

14/09/2006 12:56:00
Quote Anchor link
$sql_query
moet dat niet gewoon $query zijn ? :$

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $query
= "INSERT INTO pm (from, too, subject, message, read, date) VALUES ('".$_POST['from']."', '".$_POST['to']."', '".$_POST['sub']."', '".$_POST['msg']."', '0', '".$date."')";
  $result = mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>


// Jeroen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
Aoi

Aoi

14/09/2006 12:57:00
Quote Anchor link
Ja sorry dat had ik al veranderd maar ik had toen de query al gekopieerd
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

14/09/2006 12:58:00
Quote Anchor link
Jeroen:
$sql_query
moet dat niet gewoon $query zijn ? :$

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $query
= "INSERT INTO pm (from, too, subject, message, read, date) VALUES ('".$_POST['from']."', '".$_POST['to']."', '".$_POST['sub']."', '".$_POST['msg']."', '0', '".$date."')";
  $result = mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>

// Jeroen

dat sowieso en als je een foutmelding krijgt geef die dan even. Mysql geeft die niets voor nix
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jeroen

Jeroen

14/09/2006 13:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
  $from
= $_POST['from'];
  $too = $_POST['to'];
  $subject = $_POST['sub'];
  $message = $_POST['msg'];
  $date = date(d:m:Y);

  $sql = "INSERT INTO pm SET from = '$from', too = '$to', subject = '$subject', message = '$message', read = '0', date = '$date'";
  $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>


Zoiets misschien?

// Jeroen
 
Aoi

Aoi

14/09/2006 13:02:00
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'from, too, subject, message, read, date) VALUES ('Doggy', 'Fabrizo', 'TestBerich' at line 1

dit is de foutmelding
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

14/09/2006 13:10:00
Quote Anchor link
Ik zie de fout zo niet. Ik zou sowieso niet voor Jeroen zijn vorm van INSERT gaan.

echo de QUERY eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  $query
= "
INSERT INTO pm (from, too, subject, message, read, date) VALUES ('"
.$_POST['from']."', '".$_POST['to']."', '".$_POST['sub']."', '".$_POST['msg']."', '0', '".$date."')";
echo $query;
// $result = mysql_query($query) or die (mysql_error());
?>
 
Aoi

Aoi

14/09/2006 13:13:00
Quote Anchor link
INSERT INTO pm (from, too, subject, message, read, date) VALUES ('Doggy', 'Fabrizo', 'TestBericht', 'DIt is een testbericht.', '0', '09-14-2006')Your message is send

dit krijg ik uit een echo

(Your message is send staat in een echo onder de result)
 
Frank -

Frank -

14/09/2006 13:25:00
Quote Anchor link
FROM is een gereserveerd woord, die kun je dus niet als kolomnaam gebruiken. Dit geldt ook voor READ. Zie http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/reserved-words.html

Oplossing: Bedenk betere namen.

Verder is 09-14-2006 geen datum en gaat je dit nog heel veel problemen opleveren. Een datum sla je op in een DATE, in het formaat yyyy-mm-dd. Dus 2006-09-14.
 
Aoi

Aoi

14/09/2006 13:30:00
Quote Anchor link
ah bedankt man :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.