X en Y positie ophalen van element

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan terhuijzen

jan terhuijzen

14/08/2012 13:59:52
Quote Anchor link
Hallo hoe kun je met JavaScript de X en Y positie van een element ophalen, ook als het element niet als stijl de positie absolute, fixed of relative heeft?
Als dit kan, kan iemand dan een klein voorbeeld laten zien?

dus niet:
document.getElementById("idVanElement").style.left;

Omdat dan het element de stijl position absolute, fixed of relative moet hebben
Gewijzigd op 14/08/2012 14:01:06 door Jan terhuijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:32:38
 
Frans Piter Schaap

Frans Piter Schaap

14/08/2012 14:39:46
Quote Anchor link
Probeer dit eens (link: http://stackoverflow.com/questions/1769584/get-position-of-element-by-javascript)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function xy(x) {
    o = document.getElementById(x);
    var l =o.offsetLeft; var t = o.offsetTop;
    while (o=o.offsetParent)
        l += o.offsetLeft;
    o = document.getElementById(x);
    while (o=o.offsetParent)
        t += o.offsetTop;
    return [l,t];
}
Gewijzigd op 14/08/2012 14:42:56 door Frans Piter Schaap
 
Robert B

Robert B

14/08/2012 19:44:24
Quote Anchor link
Als je jquery gebruikt kun je deze functies gebruiken:
Positie relatief aan je document
http://api.jquery.com/offset/

Positie relatief aan parent element:
http://api.jquery.com/position/

De objecten die je terugkrijgt hebben een left en een top property (x en y).
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/08/2012 01:49:33
Quote Anchor link
ik neem aan dat je de x,y van een afbeelding wilt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form action='index.php' method='GET'>
<input type='image' src='afbeelding.png'>
</form>


als je die code uitvoert en op de afbeelding klikt krijg je in de url de x,y coordinaten te zien op de plaats waar je hebt geklikt. ik weet niet of dit is wat je zocht maar hier stuitte ik 2 weken geleden op
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.