XAMPP <?PHP ?>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Maurice

maurice

19/09/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Hallo,
ik heb XAMPP geinstaleerd maar zodra ik op een pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP  invul krijg ik de volgende melding als ik de pagina bekijk!:

Parse error: parse error, unexpected '<' in (--Knip--) on line 2

Graag hoor ik snel een oplossing :) zodat ik verder kan! (maar sommige scripts werken wel weer :S)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:23:58
 

19/09/2009 16:15:00
Quote Anchor link
Laat je code eens zien.
En maak eens een bestand (phpinfo.php) bijvoorbeeld, zet daar het volgende in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>

Als die pagina ook een foutmelding geeft is je php niet goed geïnstalleerd.
 
Niels K

Niels K

19/09/2009 16:16:00
Quote Anchor link
uhh miss meot je hem ff af sluiten? ?> Is PHP misschien niet goed geinstalleerd.. Probeer dit eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Maurice

maurice

19/09/2009 16:21:00
Quote Anchor link
als ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


toevoeg krijg ik zelfde melding :(
 
Steen

steen

19/09/2009 17:09:00
Quote Anchor link
in een nieuw bestand smartass, beter lezen :P de fout blijft bestaan in het bestand. het ligt denk ik aan je bestand
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Maurice

maurice

19/09/2009 18:45:00
Quote Anchor link
dat heb ik gedaan ;)
 
GaMer B

GaMer B

19/09/2009 18:46:00
Quote Anchor link
Heb je niet een BOM helemaal vooraan staan die aangemaakt is door je editor? Welke editor gebruik je?
 
Maurice

maurice

19/09/2009 18:48:00
Quote Anchor link
in windows werk ik: wordpad
 
GaMer B

GaMer B

19/09/2009 19:06:00
Quote Anchor link
maurice schreef op 19.09.2009 18:48:
in windows werk ik: wordpad

Gebruik liever Kladblok (notepad). Die voegt geen BOM toe. Wordpad wel.
 

19/09/2009 19:52:00
Quote Anchor link
Dan nog, met phpinfo wordt er geen headers aangepast en dus maakt die bom niet uit. Je kunt voor phpinfo ook gewoon html o.i.d. doen.
Ik denk dat je even in je apache logs moet kijken of je daar nog wat uit kunt halen.
Je kunt ook die php switch draaien, misschien fixt dat wat. En anders zou ik maar opnieuw beginnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Maurice

maurice

19/09/2009 20:01:00
Quote Anchor link
ik gebruik nu php editor: Araneae werkt top maar eroor blijft vandaag opnieuw XAMPP instaleren :( hopelijk werkt het!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door maurice
 
Maurice

maurice

20/09/2009 10:13:00
Quote Anchor link
nu heb ik dit als ik het op internet (ftp) doe:

Parse error: syntax error, unexpected '<' in home/a9937449/public_html/test.php on line 3

hoe kan dit?? :S
 
Daniel H

Daniel H

20/09/2009 10:44:00
Quote Anchor link
Welke code gebruik je nu om te testen?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

20/09/2009 14:10:00
Quote Anchor link
maurice schreef op 19.09.2009 18:48:
in windows werk ik: wordpad


Zeker niet doen.

Nog iets: je moet zien dat de php files worden opgeslagen in ANSI, niet als Unicode of UTF8.

Er zijn hopen goeie, gratis editors te vinden.
Om er een paar te noemen:

programmers notepad; notepad2.exe, notepad++,
 
- -

- -

20/09/2009 16:51:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 20.09.2009 14:10:
Nog iets: je moet zien dat de php files worden opgeslagen in ANSI, niet als Unicode of UTF8.


Ik ben erg benieuwd naar je toelichting, ik zou zelf geen goede reden kunnen bedenken om ANSI te gebruiken in plaats van UTF-8. Het grote voordeel van UTF-8 is dat het overal werkt, waarbij 'overal' in de ruimste zin van het woord is. Wil jij je site vertalen naar het Chinees? No problemo, met UTF-8 kan het.
 
Maurice

maurice

21/09/2009 16:46:00
Quote Anchor link
nu ga ik een andere webhost proberen om te kijken of het opgelost is :(
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/09/2009 16:57:00
Quote Anchor link
@maurice

Hij begint over dit teken op line3:

<

Dat is onderdeel van de openingstag van PHP.

Heb je niet toevallig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

[code]<?php
phpinfo();
?>


?>

in zijn geheel ofzo?

Dus dat je 2 keer php opent?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
- SanThe -

- SanThe -

21/09/2009 17:02:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 20.09.2009 16:51:
Emmanuel Delay schreef op 20.09.2009 14:10:
Nog iets: je moet zien dat de php files worden opgeslagen in ANSI, niet als Unicode of UTF8.


Ik ben erg benieuwd naar je toelichting, ik zou zelf geen goede reden kunnen bedenken om ANSI te gebruiken in plaats van UTF-8. Het grote voordeel van UTF-8 is dat het overal werkt, waarbij 'overal' in de ruimste zin van het woord is. Wil jij je site vertalen naar het Chinees? No problemo, met UTF-8 kan het.

Dit gaat over de editor. Denk aan de BOM characters.
 
Maurice

maurice

21/09/2009 17:07:00
Quote Anchor link
Nee Nee sterker nog al zet ik de php openings TAG neer met die code is regel 2 leeg ;) op mijn beide hosts geeft hij dat ook aan bij een andere een witte pagina ;) ik slim zijn dus dat hij ALLE errors weer moet geven als maar witte pagina :(
 

21/09/2009 17:11:00
Quote Anchor link
maurice schreef op 21.09.2009 17:07:
Nee Nee sterker nog al zet ik de php openings TAG neer met die code is regel 2 leeg ;) op mijn beide hosts geeft hij dat ook aan bij een andere een witte pagina ;) ik slim zijn dus dat hij ALLE errors weer moet geven als maar witte pagina :(

Gebruik eens punten en komma's. Het is onleesbaar.
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

21/09/2009 17:17:00
Quote Anchor link
>>>>
Dit gaat over de editor. Denk aan de BOM characters.
<<<<
Ik denk het niet. Dan gaat ie het niet hebben over unexpected <. Geen enkele bom heeft namelijk iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?. Aan de casus die Robert weergeeft zat ik ook te denken.

@TS:
Zou je niet een linkje kunnen geven zodat we even met eigen ogen de volledige foutmelding kunnen zien?
Misschien is het ook handig om het bestand is in notepad te openen en te kijken of dat exact hetzelfde uitziet als in wordpad.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.