(x)html bijwerken vanuit java applet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pepijn de vos

pepijn de vos

23/10/2008 20:19:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om vanuit een java applet de html pagina te bewerken waar hij in zit?
desnoods via javascript.

dus als je bijvoorbeeld in de applet op een knop drukt dat de achtergrond van de html pagina dan verandert, of ene stukje text ofzo.

ik heb al even gezocht, ik vind allemaal dingen met liveConnect en MAYSCRIPT, maar dat ziet er allemaal niet heel crossbrowser en valid xhtml uit... en ik weet gewoon niet zoveel van applets af.

kan iemand mij uitleggen hoe je op een beetje betrouwbare manier de html/dom kan aanpassen met een applet?

Edit:

dit ziet er goed uit:
http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/guide/plugin/dom/index.html
ik snap er alleen geen biet van :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn de vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:16:33
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/10/2008 20:22:00
Quote Anchor link
De werkelijke inhoud van het .html bestand zoals het op de server staat, kun je onmogelijk via enkel javascript wijzigen. Wat je wel heel goed met javascript kunt doen is de code wijzigen zoals die door de browser gelezen wordt...

Ik zou zeggen verdiep je eens in het gebruik van Javascript, dan wordt dat je vanzelf wel duidelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

23/10/2008 20:22:00
Quote Anchor link
http://htmledit.squarefree.com/
Werkt met javascript.
Veel plezier.
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

23/10/2008 20:39:00
Quote Anchor link
dat bedoel ik niet! haha, sorry, misschien niet helemaal duidelijk van me.

ik kan ook wel javascript(zelfs jquery), ik wil alleen vanuit een java applet de html aanpassen, en ik heb ook ergens gelezen dat je met java javascript kan aanroepen, vandaar ;)

maar zie mijn edit ^^^
als je daar te lui voor bent: http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/guide/plugin/dom/index.html
ziet er goed uit, schijnt in aardig wat browsers te werken, alleen ik snap niet hoe het werkt.

kan iemand daar wijs uit worden en het mij uitleggen?
ik zie nergens een innerHTML of getElementById() :P

Edit:

http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/guide/plugin/dom/com/sun/java/browser/dom/DOMAccessor.html#getDocument(java.lang.Object) <--- vraag de dom op
http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/guide/plugin/dom/org/w3c/dom/Document.html#getElementById(java.lang.String) <--- getElementById
http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/guide/plugin/dom/org/w3c/dom/Node.html#getTextContent() en http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/guide/plugin/dom/org/w3c/dom/Node.html#setTextContent(java.lang.String) <--- innerHTML

ik weet niet of het zo gaat lukken, maar het is alvast wat...
grrr, dat heb ik nou wel vaker, dat ik het opgeef, het op een forum vraag en 5 min later toch zelf het antwoord vind :P

Edit:

heee, die eerste vraagt een object als argument, weet iemand wat ik daar in moet stoppen?
Quote:
accessor.getDocument(MyApplet)

maar of dat nou het id of de class(als in MyApplet.class).......
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pepijn de vos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.