xml, ajax en php stats doorgeven,

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon Kroes

Simon Kroes

28/04/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Beste phpers.

ik heb een vraag, ik ben al tijdje bezig met het maken van inlogsysteem en als je ingelogd bent (succesvol) dat je dan doorgestuurd wordt,

Gisteren heb ik een manier gevonden hoe dat eventueel zou kunnen denk ik maar ik kom er niet uit krijg de hele tijd de melding: undefined, kan iemand me uitleggen hoe ik dit oplos?

Dit is mijn code die ik geprobeerd heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
function inloggen(){
    htmlRequest = ajaxFunction();
    if (htmlRequest==null){ // If it cannot create a new Xmlhttp object.
        alert ("Browser does not support HTTP Request");
        return;
    }

    htmlRequest.onreadystatechange = function blablawqwdqdsadsq(){
        if(htmlRequest.readyState == 4){
            document.getElementById("melding").innerHTML = htmlRequest.responseText;
             
            xmlDoc = htmlRequest.responseXML;
        var
doorsturen = '';
        if (xmlDoc.getElementsByTagName("inlogstats").Value == "Oke"){
            doorsturen = 'true';
        }
else {
            doorsturen = 'false' + xmlDoc.getElementsByTagName("inlogstats").Value;
        }

            alert(doorsturen);
        }
    }

        var
naam = document.forms.inlogform.gebruikersnaam.value;
        var
password = document.forms.inlogform.passwoord.value;
        htmlRequest.open('POST', 'ajax/inloggen.php',true);
           htmlRequest.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
        htmlRequest.send('gebruikersnaam='+naam+'&password='+password);
}

?>


het gewonen html formuliertje

en de xml
echo '
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<stats>';
echo "<inlogstats>Oke</inlogstats>";
echo "</stats>";


Groeten Nomis3
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Kroes
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 04:36:34
 
Meddiecap B

Meddiecap B

28/04/2009 17:41:00
Quote Anchor link
variabelen beginnen voor zover ik weet altijd met een $

mss dat dat em is.
 
Simon Kroes

Simon Kroes

28/04/2009 17:44:00
Quote Anchor link
Volgens mij alleen met php en met javascript niet:O
 

28/04/2009 17:45:00
Quote Anchor link
Meddiecap schreef op 28.04.2009 17:41:
variabelen beginnen voor zover ik weet altijd met een $

mss dat dat em is.

Niet in javascript.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

28/04/2009 19:11:00
Quote Anchor link
Noch in de meeste andere talen die niet php heten
 
Simon Kroes

Simon Kroes

29/04/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Ja oke maar daar gaat het niet om :P Weet iemand hoe ik mijn probleem oplos?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.