XML content doorsturen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Cash

Johnny Cash

13/02/2014 09:35:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Voor sommigen waarschijnlijk een vraag waarbij het antwoord zo simpel kan zijn.
Maar ik ben het al 2 dagen aan het uitzoeken zonder succes...

Het volgende:
Ik heb een XML bestand op mijn server staan: namefile.xml
Dit XML bestand (de inhoud daarvan) wil ik toekennen aan een variabele $XMLcontent
Vervolgens stuur ik deze data door via SoapClient();

Het toekennen aan $XMLcontent doe ik als volgt:
$XMLcontent = simplexml_load_file("namefile.xml");

ook heb ik deze variant geprobeerd:
$XMLcontent = simplexml_load_file("http://www.domainname.nl/namefile.xml");

en ook heb ik het geprobeerd zonder de simplexml_load_file()

In beide gevallen wordt wordt er GEEN data verstuurd.
Als opmerking heb ik al eens gekregen dat ik de URL stuur van het XML bestand en niet de content.

Mijn vraag is dus: hoe verstuur ik de content van een XML bestand met behulp van PHP door?
De content van het XML bestand moet ik dus opslaan in $XMLcontent.

Dat ik het opsla in een variabele doe ik omdat er afhankelijk van de vraag verschillende XML bestanden verstuurd moeten gaan worden.

Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties hierop.

Mvgr,
Johnny
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:26:52
 
Willem vp

Willem vp

13/02/2014 10:46:41
Quote Anchor link
Hoe verstuur je $XMLcontent? Let op dat het geen string is, maar een object. Als je er een string van wilt maken moet je dus eerst iets doen als

$XMLstring = $XMLcontent->asXML();
 
Johnny Cash

Johnny Cash

13/02/2014 11:32:08
Quote Anchor link
Hallo Willem,

Bedankt voor je reactie.

Ik verstuur verschillende gegevens (zoals username en password) via een array naar een ander systeem met SoapClient()

In die array heb ik dan iets staan zoals:
array("loginName"=>"xxx","password"=>"xxx","request"=>$XMLcontent)

Het versturen gaat dus goed, maar de waarde van request ($XMLcontent) is dus niet juist.

Dus ik moet die $XMLcontent omzetten zoals je aangaf in je post?

Toevoeging op 13/02/2014 11:34:27:

En moet ik dit stukje wel of niet gebruiken?
$XMLcontent = simplexml_load_file("namefile.xml");
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.