XML file aanmaken via javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2018 18:00:38
Quote Anchor link
<?php en dus geen <?

Zoals overigens in menig tutorial het script begint ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 05:47:23
 
Ilse Callen

Ilse Callen

04/09/2018 09:22:22
Quote Anchor link
ah ja dat werkt. nu krijg ik:

Notice: Undefined index: user

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$selecteduser
= $_GET["user"];
    $xmlstring = "<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
                    <users>
                    <active>$selecteduser</active>
                    </users>"
;        
                    $file = "chatuser ".$selecteduser." ".$_SESSION['username'].".xml";
                    $dom = new DOMDocument();
                    $dom->preserveWhiteSpace = FALSE;
                    $dom->loadXML($xmlstring);
                    $dom->save($file);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 09:25:44
Quote Anchor link
Dan moet je wel je username in de URL meegeven: chatxml.php?user=jantje

Of bouw met isset() een mooie foutafhandeling in rondom het bestaan van $_GET['user'].
Gewijzigd op 04/09/2018 09:31:42 door - Ariën -
 
Ilse Callen

Ilse Callen

04/09/2018 09:31:29
Quote Anchor link
ja dat heb ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

xhttp.open("GET", "chatxml.php?user=" + user, true);
xhttp.send();

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 09:34:57
Quote Anchor link
En die error krijg je dus in je AJAX-response?

Kijk eens in de network-tab van je browser, om te kijken naar welke URL hij wordt gestuurd?
 
Ilse Callen

Ilse Callen

04/09/2018 09:38:30
Quote Anchor link
ik heb het nu zo staan en hij komt wel gewoon in de readystate. de window.open functie werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
var xhttp = new XMLHttpRequest();
            xhttp.onreadystatechange = function()
            {

                if (xhttp.readyState == 4 && xhttp.status == 200)
                {
                    var
xmlDoc = xhttp.responseXML;
                    window.open("Chatxml.php","_blank", "Width=700, height=700");    
                }
            }

            xhttp.open("GET", "chatxml.php?user=" + user, true);
            xhttp.send();
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 09:42:33
Quote Anchor link
Ik zie twee verschillende URL's ;)

Maar waarom een window.open als je al een AJAX-request doet? Snap je de werking van AJAX überhaupt wel?
Gewijzigd op 04/09/2018 09:46:18 door - Ariën -
 
Ilse Callen

Ilse Callen

04/09/2018 09:47:12
Quote Anchor link
ja die window.open moet naar een andere pagina. hij werkt nu. het xml file is aangemaakt. thanks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 09:51:01
Quote Anchor link
Is Chatxml.php wat anders dan chatxml.php?
En zo niet, waarom voer je een ajax-request uit?
 
Ilse Callen

Ilse Callen

04/09/2018 09:53:03
Quote Anchor link
hij moet even de het xml bestand aanmaken en daarna na de pagina gaan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 09:55:18
Quote Anchor link
Okee, dan klinkt het logisch. Maar je moet dan wel een argument/actie maken waarin hij de XML genereert en eentje waarin hij dat leest. Nu genereer je blijkbaar dubbel. Als het twee scripts zijn met bijna de zelfde naam zou ik de naamgeving aanpassen.
Gewijzigd op 04/09/2018 09:56:36 door - Ariën -
 
Ilse Callen

Ilse Callen

04/09/2018 09:57:05
Quote Anchor link
ik heb hem nu zo staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
ar xhttp = new XMLHttpRequest();
            xhttp.onreadystatechange = function()
            {

                if (xhttp.readyState == 4 && xhttp.status == 200)
                {
                    var
xmlDoc = xhttp.responseXML;
                    window.open("Chat.php","_blank", "Width=700, height=700");    
                }
            }

            xhttp.open("GET", "chatxml.php?user=" + user, true);
            xhttp.send();
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2018 10:00:31
Quote Anchor link
Oke
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.