xml foreach functie error?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam Koster

Sam Koster

10/01/2009 00:52:00
Quote Anchor link
Hoi,

voor een bedrijf werk ik momenteel met een xml feed van een bekende website. Helaas gaat er iets mis in de foreach functie, en kan ik er maar niet achterkomen waar de fout zit.

Kan iemand me hier mischien de juiste kant opsturen? Ik weet dat ik iets met array's moet doen, maar heb geen idee waar wat moet staan. Hier de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$aantal
= 10;
$xml = simplexml_load_file('http://www.---.nl/feeds/xml/?id=32bb90e8976aab5298d5da10fe66f21d&p=1491');

$i = 0;

foreach($xml->channel->item as $item) {
    $i++;
    if($i <= $aantal) {
        echo "<a href='".$item->link."'>".$item->naam ."</a><br>\n";
    }
}


?>


Dit is de foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /mounted-storage/home102a/sub003/sc61170-YLVH/www/xml.php on line 7


Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:38:08
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

10/01/2009 01:16:00
Quote Anchor link
Foreach verwacht een array, waarschijnlijk is dat het niet.

zet eens vóór de foreach dit:

var_dump($xml);
 
Sam Koster

Sam Koster

10/01/2009 05:23:00
Quote Anchor link
ik heb gekeken en het probleem is nu idd opgelost:)

Dank:)

oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach($xml->channel->item as $item) {


moest zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach($xml->item as $item) {
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.