XML naar Tabel via Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

09/01/2014 12:28:36
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Voor een website heb ik een specificatie xml die ik wil omzetten naar een HTML tabel.
Dit lukt met onderstaande code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script>
                                            if (window.XMLHttpRequest)
                                              {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                                              xmlhttp=new XMLHttpRequest();
                                              }
                                            else
                                              {// code for IE6, IE5
                                              xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                                              }
                                            xmlhttp.open("GET","/xml/<?php echo $product["ean"];?>.xml",false);
                                            xmlhttp.send();
                                            xmlDoc=xmlhttp.responseXML;
                                            
                                            document.write("<table border='0'>");
                                            var x=xmlDoc.getElementsByTagName("record");
                                            for (i=0;i<x.length;i++)
                                              {
                                              document.write("<tr><td colspan='2'>");
                                              document.write(x[i].getElementsByTagName("Specs")[0].childNodes[0].nodeValue);
                                              document.write("</td><td style='font-weight:bold; xbackground-color:#f3f1f1; xfont-size:14px;'>");
                                              document.write(x[i].getElementsByTagName("name")[0].childNodes[0].nodeValue);
                                              document.write("</td></tr>");
                                              }
                                            document.write("</table>");
                                            </script>


Echter wil ik dat er twee kolommen worden gemaakt en elke volgende regel een andere background heeft. Dus zoiets als onderstaand.

specificatie 1 | naam 1 specificatie 2 | naam 2
specificatie 3 | naam 3 specificatie 4 | naam 4
specificatie 5 | naam 5 specificatie 6 | naam 6
specificatie 6 | naam 6 specificatie 8 | naam 8

hoe kan ik dit aanpassen in mijn javascript stukje?

Ik hoor het graag. bedankt alvast.
Gewijzigd op 09/01/2014 12:29:30 door Ed van Papenrecht
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 21:17:02
 
Joakim Broden

Joakim Broden

09/01/2014 14:31:25
Quote Anchor link
Allereerste vraag, waarom wil je dit doen in Javascript?
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

09/01/2014 16:14:53
Quote Anchor link
Eigenlijk omdat ik dit als werkend voorbeeld zag en het zo werkend heb gekregen;)
Maar als het met PHP ook eenvoudig te doen is, kan ik er altijd naar kijken idd:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.