XML Property uit PHP halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex van Hees

Lex van Hees

05/02/2013 19:32:03
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik probeer al een tijdje een XML bestand in mijn database te zetten. Dat gaat vrij eenvoudig alleen lukt het niet om de 'property' te selecteren. Hieronder staat de code weergegeven. Het bestand wordt uitgelezen en vervolgens met een for each uitgelezen.


$xml = simplexml_load_file("data.xml");
foreach($xml->children() as $child)
{
$allData[] = $child;
}


foreach($allData as $key=>$value)
{
$naam = $allData[$key]->name;
$image = $allData[$key]->images->image;

}

--- Gedeelte XML code ----
<images>
<image>afbeelding.jpg</image>
</images>
<description>beschrijving</description>
<categories>
<category path="categorie"> Categorie </category>
</categories>

<properties>
<property name="brand">
<value>Merk</value>
</property>


De description en de image trek ik makkelijk uit de feed maar de brand niet. Dat heeft ermee te maken dat het in een property zit. Weet iemand hoe ik dat kan doen? Ik wil het graag in zo'n variable doen:

$brand = $allData[$key]->property->brand->value;

Alvast hartelijk bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:55:27
 
Veur Heur

Veur Heur

05/02/2013 19:53:02
Quote Anchor link
Je kunt die items als array() uitlezen:

http://www.php.net/manual/en/simplexmlelement.attributes.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.