xml uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 15:06:27
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik probeer met een functie, een xml bestand uit te lezen en vervolgens deze met een query in te voeren in de database. Aleen de xml die hij krijgt lijkt wel niet uitgelezen te kunnen worden. Dus ik ben benieuwd of iemand dat hier ziet.

Dit xml document krijgt hij voorgeschoteld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<records>
<record>
<id>1</id>
<naam>Jack</naam>
<functie>IT'er</functie>
</record>
<record>

<id>2</id>
<naam>Koen</naam>
<functie>IT'er</functie>
</record>
</records>

en zo probeer ik hem te verwerken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
////////////////////////////////////////
   //XML in string laden via simplexml

   $xml = simplexml_load_string($getXML);
  
  
   //Loop door de records
   foreach ($xml->record as $children) {
      $veldnamen = "";
      $childnamen = "";
      //voor ieder child in het record:
      foreach($children->children() as $child) {

      //veldnamen en values in variabelen zetten voor query
      $veldnamen   .= $child->getName() . ",";
      $childnamen  .= "'" . $child . "'" . ",";
      }

      //string een char korten maken ivm laatste komma
      $veldnamen  = substr($veldnamen, 0, -1);
      $childnamen = substr($childnamen, 0, -1);
      
      //Query doorvoeren met veldnamen en value variabelen uit foreach
      mysql_query("INSERT INTO $tableName ($veldnamen) VALUES ($childnamen)");
   }

  
   mysql_close();
  
   return "gluckt!";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:18:32
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 15:44:04
Quote Anchor link
Waar komt $getXML vandaan? Moet je niet eerst in <records> duiken voordat je door de <record>'s kan loopen?

Print anders $xml eens uit en kijk hoe 't is opgebouwd.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 15:51:02
Quote Anchor link
$getXML is de output van een andere functie die xml levert.
die levert dat op de bovenstaande manier aan. en dat wordt in een variabel gestopt.

Deze variabel wordt als parameter doorgegeven aan de bovenstaande functie, die hem dus moet verwerken.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 15:59:51
Quote Anchor link
Ik krijg er wel gewoon de waardes uit, in $veldnamen en $childnamen.
Maar je escape't de waardes niet. Want bij <functie> krijg jij dit: 'IT'er'.
Spot the error.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 16:01:14
Quote Anchor link
$xml kan niet geprint worden.

dus hier gaat het fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
   ////////////////////////////////////////
   //XML in string laden via simplexml

   $xml = simplexml_load_string($getXML);
?>


Toevoeging op 14/04/2011 16:05:02:

Gerben Jacobs op 14/04/2011 15:59:51:
Ik krijg er wel gewoon de waardes uit, in $veldnamen en $childnamen.
Maar je escape't de waardes niet. Want bij <functie> krijg jij dit: 'IT'er'.
Spot the error.


Het zou best kunnen dat $veldnamen en $childnamen het doen. Maar omdat $xml geen waarde bevat, kan hier niks mee gedaan worden.
Wat ik best wel raar vind want $getXML geeft wel degelijk een xml documentje door.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:10:47
Quote Anchor link
Documentje of string? Ik heb 't namelijk als string ingevoerd, dat is ook wat jij wil aangezien je "simplexml_load_string" doet.

Wil je een URL in laden? Doe dan zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$xml
= new SimpleXMLElement($url, 0, 1);
?>
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 16:13:12
Quote Anchor link
Gerben Jacobs op 14/04/2011 16:10:47:
Documentje of string? Ik heb 't namelijk als string ingevoerd, dat is ook wat jij wil aangezien je "simplexml_load_string" doet.

Wil je een URL in laden? Doe dan zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$xml
= new SimpleXMLElement($url, 0, 1);
?>



Ik wil het inderdaad als string aangeleverd krijgen via de parameters van mijn functie. Dus een url verwerken gaat dan zoiezo niet.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:14:57
Quote Anchor link
Dan gaat die $getXML toch echt verkeerd, want als ik het test werkt het gewoon.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    $getXML
= '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<records>
<record>
<id>1</id>
<naam>Jack</naam>
<functie>IT\'er</functie>
</record>
<record>

<id>2</id>
<naam>Koen</naam>
<functie>IT\'er</functie>
</record>
</records>
    '
;
   $xml = simplexml_load_string($getXML);
  
  
   //Loop door de records
   foreach ($xml->record as $children) {
      $veldnamen = "";
      $childnamen = "";
      //voor ieder child in het record:
      foreach($children->children() as $child) {

      //veldnamen en values in variabelen zetten voor query
      $veldnamen   .= $child->getName() . ",";
      $childnamen  .= "'" . $child . "'" . ",";
      }

      //string een char korten maken ivm laatste komma
      $veldnamen  = substr($veldnamen, 0, -1);
      $childnamen = substr($childnamen, 0, -1);
      
        echo '<p>'.$veldnamen.'<br/>'.$childnamen.'</p>';
   }

  
?>
Gewijzigd op 14/04/2011 16:16:23 door Gerben Jacobs
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 16:26:37
Quote Anchor link
Zo werkt het inderdaad bij mij ook, maar dit is geen oplossing aangezien ik een soap server heb. Dus op de client wordt er een functie opgevraagd. In dit geval insertTable(); Daarin geef ik de configuratie mee, de tabel waarin het ingevoerd moet worden en de xml die uitgelezen moet worden. Deze geef ik gewoon mee in een string. Als ik deze daarna return in mijn functie, zie ik wel degelijk dat hij is ontvangen. Alleen kan er in mijn server niks mee gedaan worden.

Terwijl ik bovenstaande code in mijn client heb gedraaid, en dan doet hij het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.